Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:35 30.10.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема Набързонови  
Автор anaili (пристрастен)
Публикувано02.09.04 06:39

Добре дошли на всички отпускари
Сигурна съм, починали сте си добре и сте събрали много спомени
За съжаление връщане то на работа винаги се отразява на времето в кухнята
Та ...............
Какво да сготвим набързо - Total time 20 -30 min

А! И просто отбелязвам за протокола, троловете и всички останали - шанасът да влеза и особено да пиша нерегистрирана е 0,0000000001%

Тема Re: Набързонови [re: anaili]  
Автор PeПиЧka (зелена)
Публикувано02.09.04 09:55

20-30 min. е много малко време за мен, но бих панирала кашкавал, мога да запеча кренвирши, скумрия на фурна, яица различни вариации (по панагюрски, на очи, омлет), скара, но няма да ми стигне времето за приготвяне на някаква гарнитура. Ще минем само със свежа салата (мъжете в къщи няма да са доволни) и за десерт плодове.
Ех, как не ми се стои в кухнята в делничен ден след работа
А има ли нещо, което се приготвя за 5-10min.?

Тема Re: Набързонови [re: PeПиЧka]  
Автор !Пeнka (Julie)
Публикувано02.09.04 10:25

има и набързо - за 5-10 мин.:))))
печено пиле от пазара и свежа салата:))))))))
и на мен ми се ще да имам повече време да готвя, но уви... само уикенда успявам:(

Тема ФИДЕ ПО КАТАЛУНСКИнови [re: PeПиЧka]  
АвторKAPИ (Нерегистриран)
Публикувано02.09.04 11:11

имаааааа - за 5-10 минути можеш да направиш Фиде по каталунски - слагаш в тиган малко масло и 2-3 шепи фиде (може от начупеното, може и от това, дето е на "сърми") - фидето трябва леко да почервенее. Разтваряш едно кубче бульон (по избор) в гореща вода (2 чаени чаши) и изсипваш при фидето, бъркаш го, докато фидето поеме водата и чукваш 2-3 яйца, бъркаш докато яйцата се изпържат, подправяш с пресен магданоз и чесън и bon apeti

Тема Re: ФИДЕ ПО КАТАЛУНСКИнови [re: KAPИ]  
Автор Eдин (такъв)
Публикувано02.09.04 11:19

Аз може ли да питам къде е това място Каталун? Да не би да е в Китай?

-- Liebchen - sweetnessheart, what watch?
-- Ten watch.
-- Such much?

Редактирано от Eдин на 02.09.04 11:23.

Тема Абе Единнови [re: Eдин]  
Автор !Пeнka (Julie)
Публикувано02.09.04 11:27

ти тъп ли си или на тъп шапката носиш????

Каталуния е източният крайбрежен район стигащ до границата с Франция. Районът е запазил древната си култура, доста по-различна от тази на съседните райони. Голяма част от населението говори Каталунски (романски език повлиян от средновековния френски език). Повече от всичко фокусът тук е върху туризма и основно морските курорти на Коста Брава и Коста Дорада. Вторият по големина град в Испания и столица на Каталуния – Барселона е известен в целия свят благодарение на уникалната си архитектура, датираща от различни периоди. Готическият квартал на града е приютил сгради от 14 – ти и 15-ти век. Неизброими са забележителностите,
които може да посетите – къщите на Гауди и катедралата Саграда Фамилия, площад “Каталуня”, най-оживената пешеходна улица в града – Ла Рамбла, пристанището и Аквариума, статуята на Колумб, а от върха Монтжуик в южните части може да наблюдавате целия спектакъл на Барселона.

Тема Re: Абе Единнови [re: !Пeнka]  
Автор Eдин (такъв)
Публикувано02.09.04 11:46

А, така ли било? Ставало дума значи за Каталония. Така се казва на български. Нищо, че на испански (кастилски) и каталонски е Каталуня. Там говорят един език, много близък до окситанските диалекти, които се говорят в южните части на Франция. Диалекти на каталонския се говорят и във Валенсия, на Балеарските острови и дори в Алжир. Това, за разлика от теб, го написах, а не го прекопирах от Алма Тур (чиито редактори са бягали от час по география в училище и за това пишат "Каталуния"). Бях по тези места миналата година, та мога и още да пиша, но тук клуба е не за пътуване, а за готварски рецепти, нали.

И, разбира се, въпросът ми беше провокация

-- Ten watch.
-- Such much?

Редактирано от Eдин на 02.09.04 11:52.

Тема Re: Абе Единнови [re: Eдин]  
Автор !Пeнka (Julie)
Публикувано02.09.04 11:54

а значи шапката на тъпия носиш...
провокирай някъде другаде - казах ти в една тема по-назад - не си всезнаещ. Лично мен ме изнервяш - а и като гледам не само мен.

Тема Re: Абе Единнови [re: !Пeнka]  
Автор Eдин (такъв)
Публикувано02.09.04 11:58

А, нищо лично. Това е като спорт. Пусна някоя пращулка и чакам кой ще джафне. Ти реагираш най-бързо, разбира се. Вярно, не съм всезнаещ. Затова пиша само неща, които знам. Но това явно тебе много те дразни. Аз на твое място бих си гледал хубавото детенце и не бих обръщал внимание на такива дразнители.

-- Ten watch.
-- Such much?

Редактирано от Eдин на 02.09.04 12:03.

Тема Re: Абе Един [re: Eдин]  
Автор !Пeнka (Julie)
Публикувано02.09.04 12:03

ще ми се да си го гледам ама няма начин... трябва да се работи:) Пък и сега ми е скучно, що пък да не се сръфам с някой:) Пък ти си един такъв удобен за ръфане:)))))
щом кат редактираш - чакай и аз... да не видя нещо.
не ме дразни, това че знаеш неща, които аз не знам. дразни ме начина, по който ги поднасяш.

Редактирано от !Пeнka на 02.09.04 12:05.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.