Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:52 17.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Тема касиснови  
Автор julgreko (dete)
Публикувано21.08.04 22:54



Трябва ми рецепта за сладко от касис но не намирам даже и в архива

Рових и по разни сайтове - нищо



Тема Re: касиснови [re: julgreko]  
Автор бypkaнчe (познато)
Публикувано21.08.04 23:35



сигурно има и такова сладко, макар аз да не съм чувала.
общото правило за всякакви сладка е следното:
килограм захар на килограм плод, засипва се, престоява една нощ и се вари до сгъстяване на капката, като накрая се прибавя мъничко лимонтузу.
но ако имаш касис, опитай да направиш сироп от него, това вече е класика.



Тема Re: касиснови [re: бypkaнчe]  
Автор julgreko (dete)
Публикувано21.08.04 23:42



a kak se pravi sirop



Тема Re: касиснови [re: julgreko]  
АвторA (Нерегистриран)
Публикувано23.08.04 18:52







Тема сладко от касиснови [re: A]  
Автор nic1 (новак)
Публикувано28.08.04 10:23



Един килограм едри, добре узрели, тъмно оцветени зърна от касис се измиват с вода и се варят в сироп, приготвен от 1 кг захар и 1 чаша вода (за 1,5 кг сладко). Няколко минути преди свалянето от огъня се прибавя 1 чаена лъжичка винена или лимонена киселина. Готовото сладко се разлива в буркани и се съхраняма в сухо и хладно помещение.



Тема Re: касиснови [re: julgreko]  
Автор Meli (de profundis)
Публикувано29.08.04 13:33



Късно е за моя отговор, но си помислих нещо. Като правя сладко от боровинки, преди да сложа плода в сиропа, го бланширам. Получава се наистина добре - боровинките не стават неприятно твърди. Може би същото ще е в сила и за касиса.




Тема Re: касис [re: Meli]  
Автор julgreko (dete)
Публикувано29.08.04 15:34



Няма значение вече направих мармалад като махнах обелките и стана чуден а от останалото количество ще става ликьор




*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.