Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:05 17.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Тема Обикновени курабийкинови  
Авторacи (Нерегистриран)
Публикувано23.08.04 14:49



Как беше рецептата? Знам само, че се слагаше мас, ама колко?



Тема Re: Обикновени курабийкинови [re: acи]  
Автор nelka (непознат(-ka))
Публикувано23.08.04 17:47



Ами...доста!



Тема Re: Обикновени курабийкинови [re: acи]  
Автор Stefanie (непозната)
Публикувано23.08.04 21:49



Това дали ще ти свърши работа?












Тема Re: Обикновени курабийки [re: acи]  
Автор nushka (непознат )
Публикувано24.08.04 08:20



Здравейте!
Ще ви предложа една рецепта за домашни селски курабии, които знам от свекърва ми, а тя е голям майстор.
Продукти:
1 ч.ч. кис. мляко
1 ч.ч. захар
3 яйца
3 с.л. олио
1 п. бакпулвер
1 ч.л. хл. сода
брашно до средно меко тесто
ванилия
Всичко се омесва, като хл. сода се шупва с кис. мляко, а бакпулвера се прибавя с брашното. Правят се топки /не много малки/, отгоре се посипват с кристална захар и се слагат в намазана с олио тавичка. Хубаво е фурната да е затоплена предварително и като се сложи тавичката да се включи само от долу. Така курабийките бухват и леко се напукват отгоре. След това се доопичат и отгоре.
Наистина в рецептата няма св. мас, но според мен това са обикновените курабии. Стават невероятно вкусни и пръхкави.
Да ви е сладко!



Тема Re: Обикновени курабийкинови [re: nushka]  
Автор julgreko (dete)
Публикувано27.08.04 01:30



Ей това за тестото никога не мога да го направя
Като ми кажат като за меко тесто,средно меко или твърдо и изпадам в ужас
Никаго не го докарвам както трябва на твърдост ако не знам точно количеството на брашното
Та колко точно брашно се слага за да стане средно меко тесто?



Тема Re: Обикновени курабийкинови [re: julgreko]  
Автор nelka (непознат(-ka))
Публикувано27.08.04 01:40



Много отдавна беше когато ги правех тези курабийки,че тук при мен свинска мас няма,но мисля ползвах 1кг брашно.Дано не те подведа!-Имам предвид тези с 250г мас и 4 яйца.





Тема Re: Обикновени курабийкинови [re: nelka]  
Автор julgreko (dete)
Публикувано27.08.04 01:47



А рецептата ще ми кажеш ли
А като няма мас при теб не може ли да се замени с друго



Тема Re: Обикновени курабийкинови [re: julgreko]  
Автор nelka (непознат(-ka))
Публикувано28.08.04 13:04



Рецептата е тази,пусната по-горе от Стефани.
Свинската мас ... общо взето моето впечатление е,че заместването на един много характерен продукт с някакъв друг променя значително крайния резултат.Ползвам чисто масло,но специално тези курабийки не съм пробвала с него:някак самата консистенция и качества на маста са толкова различни,че предполагам би се получил нов тип курабийка...би трябвало да и' търся ново име...да кажем бисквитката Нелка...
Лек край на седмицата!






*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.