|
Тема
|
лесна бишкотена торта
|
|
Автор |
julgreko (dete) |
Публикувано | 22.08.04 20:00 |
|
Търся рецепта за бишкотена торта - лесна и бърза за приготвяне
Имам спомени като малка от бабините бишкотени торти,но за съжаление не мога да намеря рецептата
| |
Тема
|
Re: лесна бишкотена торта
[re: julgreko]
|
|
Автор |
минaвaщa (open-minded) |
Публикувано | 23.08.04 09:23 |
|
Ами най-лесно ще е като я приготвиш тази торта както се прави бисквитената и ползваш Ванилов крем, защото се приготвя най-лесно. Ако бишкотите са ти обикновени, разбирай нашенски, може да си ги слепиш 2х2 с шипков мармалад или какъвто ти обичаш. След това ги наръси с някакъв ликьор, ром или просто коняк с каквото разполагаш. Сваряваш си ванилов крем заливаш бишкотите, после пак бишкоти и пак крем.Между пластовете можеш да наръсиш ядки- орехи или бадеми.Отгоре да настържеш шоколад и ето ти торта.Хубаво е да престои достатъчно в хладилника за да попият бишкотите от крема. Ако ползваш Савоярди е хубаво да ги потопиш в сироп или мляко преди да ги редиш във формата,защото те са малко по-твърди от нашите, вкусът разбира се няма пък нищо общо с тях . Аз не ползвам белтъците за крем Ванилия, тях ги разбивам отделно на твърд сняг, прибавям карамел на тънка струйка и с него обмазвам сладкиша след като го извадя от формата. Това важи не само за бишкотите , а въобще щом ползвам Ванилов крем. Може да се напрви и с шоколадов крем, но тя е доста по-калорична , ако искаш и него ще го пусна по-късно.
Понякога лесните рецепти са много по-вкусни от ефектните на външен вид такива дето ги гледаме по снимките в сайтовете. И мисля бишкотена и бисквитена торта са точно такива лесни , но вкусни .
We will someday cross the
Rainbow Bridge together
| |
Тема
|
Re: лесна бишкотена торта
[re: минaвaщa]
|
|
Автор |
ббб (щастлива) |
Публикувано | 23.08.04 12:18 |
|
Може ли да разкажеш малко повече за тези белтъци с карамел. Аз веднъж съм опитвала и стана.... , да не говорим, че карамела много бързо ми се втвърди, абе въобще, изобщо:)))
| |
Тема
|
Re: лесна бишкотена торта
[re: julgreko]
|
|
Автор |
mali (отнесена) |
Публикувано | 23.08.04 12:38 |
|
2 пакета бишкоти
2 кофички кисело мляко
1 компот от праскови или кайсии(само плодовете, но обелени), може и сурови
1 ч.ч. захар.
Плодовете се обелват и нарязват на малки парчета и се объркват с млякото и захарта. В подходяща тавичка се слага 1 ред бишкоти и отгоре са залива с част от сместа. След това отново се редят бишкоти и върху тях пак млякото и така докато свършат. Обикновено тортата става на 3-4 реда, в зависимост от тавичката и количеството продуктите. Остава се за няколко часа в хладилник, за да се напоят бишкотите добре. Идеална е за лятото
Редактирано от mali на 23.08.04 12:39.
| |
Тема
|
Re:за белтъците
[re: ббб]
|
|
Автор |
минaвaщa (open-minded) |
Публикувано | 23.08.04 12:47 |
|
Ами то няма кой знае какво за обяснение да ти призная. Белтъците трябва да си ги разбиеш на хубав твърд сняг.Аз винаги ползвам пресни яйца, студени- т.е. от хладилника и капвам по няколко капки лимон като ги разбивам.Първо миксера на по-малки обороти, като се посгъсти на по-силни. Количеството карамел при мен винаги е " на око".Номера при смесването на карамела с белтъците е да се прибави на многооооооого( ех увлякох се с о-то) тънка струйка и при непрекъснато разбиване с миксер. То не е кой знае какво като резултат, но е вкусно. пък и така разполагаш с два крема,освен това към белтъчния крем за да довършим окончателно карамеловия вкус може да се прибави и крокан натрошен на парченца.Ей ,като чуя сладко и забравям всичко останало, как ли ще изглеждам след 10 години
We will someday cross the
Rainbow Bridge together
| |
|
|
|
|