|
Тема
|
как се приготвя хрупкава цаца в домашни условия?
|
|
Автор |
чepи (чаровна) |
Публикувано | 21.08.04 23:10 |
|
моля дайте ми рецепта (или посочете линк към стара тема, ако има такава) за вкусна цаца като на морето
| |
Тема
|
Re: как се приготвя хрупкава цаца в домашни условия?
[re: чepи]
|
|
Автор | Жмyчe (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.08.04 14:49 |
|
Овалваш я в брашно и после я пържиш - така става хрупкава
| |
Тема
|
Re: как се приготвя хрупкава цаца в домашни условия?
[re: чepи]
|
|
Автор | Stefanie (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.08.04 15:15 |
|
Последният път, когато си поръчахме цаца на морето, беше истинско разочарование. Поднесоха ни някаква безформена маса, която беше толкова солена, че просто не можеше да се яде. Притиснахме готвача в ъгъла и той от зор си призна, че изсипвали рибата от кашона направо във фритюрника, без да я мият. Такава била масовата практика. Оттогава не ядем риба на морето.
Вкъщи обаче цацата е на почит. Когато я купувам, избирам пакетите, в които рибата е по-едра и не е разкъсана. Размразявам я на стайна температура (не в МВ!), измивам я добре, посолявам, ако е безсолна и овалвам обилно с брашно. Пържа до зачервяване.
Има и един хитър начин за пържене, като цацата се нанизва през очите на клечка за зъби (по 5-6 броя на клечка), овалва се с брашно и се пържи. Така рибките се обръщат наведнъж, а не една по една, пържат се равномерно от всички страни и не се разкъсват.
| |
Тема
|
Re: как се приготвя хрупкава цаца в домашни условия?
[re: Stefanie]
|
|
Автор |
Stefanie (непозната) |
Публикувано | 22.08.04 15:38 |
|
Нещо стана с дира, влязох като регистрирана (както винаги), а мнението ми се появи като на нерегистрирана.
| |
Тема
|
дира работи странно понякога
[re: Stefanie]
|
|
Автор |
чepи (чаровна) |
Публикувано | 22.08.04 18:49 |
|
много ти благодаря за подробното описание на точния начин за приготвяне!
| |
|
Специално за цацата използвам царевично брашно (става изключително приятно хрупкава) и пържа във фритюрник.
| |
Тема
|
Re: как се приготвя хрупкава цаца в домашни условия?
[re: чepи]
|
|
Автор |
pchelichkata maya (неповторима :)) |
Публикувано | 23.08.04 11:34 |
|
Относно приготвянето вече са те посъветвали правилно ще си позволя да добавя за противниците на фритюрника - ако неискате да обръщате всяка рибка една по една просто ги нанижете на дървено шишче или клечка от метла
Carpe diem
| |
Тема
|
Re: Допълнение
[re: 4avdar4e]
|
|
Автор |
чepи (чаровна) |
Публикувано | 23.08.04 18:17 |
|
ще пробвам с царевичното брашно. а не може ли да се пържат в обикновен тиган, защото нямам фритюрник?
| |
Тема
|
Re: как се приготвя хрупкава цаца в домашни условия?
[re: pchelichkata maya]
|
|
Автор |
чepи (чаровна) |
Публикувано | 23.08.04 18:18 |
|
good tip! thnx!
| |
|
|
|
|