ПОЩАЗатвори
Име:
Парола:
Регистрирай Free

Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:06 31.10.14 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Тема как се приготвя хрупкава цаца в домашни условия?  
Автор чepи (чаровна)
Публикувано21.08.04 23:10



моля дайте ми рецепта (или посочете линк към стара тема, ако има такава) за вкусна цаца като на морето



Тема Re: как се приготвя хрупкава цаца в домашни условия?нови [re: чepи]  
АвторЖмyчe (Нерегистриран)
Публикувано22.08.04 14:49



Овалваш я в брашно и после я пържиш - така става хрупкава



Тема Re: как се приготвя хрупкава цаца в домашни условия?нови [re: чepи]  
АвторStefanie (Нерегистриран)
Публикувано22.08.04 15:15



Последният път, когато си поръчахме цаца на морето, беше истинско разочарование. Поднесоха ни някаква безформена маса, която беше толкова солена, че просто не можеше да се яде. Притиснахме готвача в ъгъла и той от зор си призна, че изсипвали рибата от кашона направо във фритюрника, без да я мият. Такава била масовата практика. Оттогава не ядем риба на морето.
Вкъщи обаче цацата е на почит. Когато я купувам, избирам пакетите, в които рибата е по-едра и не е разкъсана. Размразявам я на стайна температура (не в МВ!), измивам я добре, посолявам, ако е безсолна и овалвам обилно с брашно. Пържа до зачервяване.
Има и един хитър начин за пържене, като цацата се нанизва през очите на клечка за зъби (по 5-6 броя на клечка), овалва се с брашно и се пържи. Така рибките се обръщат наведнъж, а не една по една, пържат се равномерно от всички страни и не се разкъсват.






Тема Re: как се приготвя хрупкава цаца в домашни условия?нови [re: Stefanie]  
Автор Stefanie (непозната)
Публикувано22.08.04 15:38



Нещо стана с дира, влязох като регистрирана (както винаги), а мнението ми се появи като на нерегистрирана.






Тема дира работи странно понякоганови [re: Stefanie]  
Автор чepи (чаровна)
Публикувано22.08.04 18:49



много ти благодаря за подробното описание на точния начин за приготвяне!



Тема Допълнениенови [re: Stefanie]  
Автор 4avdar4e (добро другарче)
Публикувано23.08.04 07:54



Специално за цацата използвам царевично брашно (става изключително приятно хрупкава) и пържа във фритюрник.



Тема Re: как се приготвя хрупкава цаца в домашни условия?нови [re: чepи]  
Автор pchelichkata maya (неповторима :))
Публикувано23.08.04 11:34



Относно приготвянето вече са те посъветвали правилно ще си позволя да добавя за противниците на фритюрника - ако неискате да обръщате всяка рибка една по една просто ги нанижете на дървено шишче или клечка от метла

Carpe diem



Тема Re: Допълнениенови [re: 4avdar4e]  
Автор чepи (чаровна)
Публикувано23.08.04 18:17



ще пробвам с царевичното брашно. а не може ли да се пържат в обикновен тиган, защото нямам фритюрник?



Тема Re: как се приготвя хрупкава цаца в домашни условия?нови [re: pchelichkata maya]  
Автор чepи (чаровна)
Публикувано23.08.04 18:18



good tip! thnx!




*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2014 Dir.bg Всички права запазени.