Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:11 16.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Тема Пърленки???нови  
АвторЛopи (Нерегистриран)
Публикувано09.08.04 17:24

Подариха ми керамична плоча, на която мога да си правя разкошни пици, но се сетих, че освен тях мога да се опитам да си направя и пърленки.
Някакви идеи за рецепта?
Благодаря !

Тема Re: Пърленки???нови [re: Лopи]  
Автор минaвaщa (open-minded)
Публикувано09.08.04 20:08

Не знам рецепта, но тъй като бях последните 3 дни в Габрово си отядох на този местен специалитет цели 3 броя Аз почти не ям хляб, сещам се за него няколко пъти годишно-обаче тези малки хрупкави вкуснотийки са голямо изкушение. Като гледаш нищо особено някаква мижава питка, то даже и питка не му е точната дума,ама ...Да спирам,че както случaйно минах и се накапах

Всъщност току що от любопитство пуснах в Google и ми даде този резултат. Определено пърленките , които аз съм яла не са сгънати.Имаше няколко вида- чеснова, със сирене и комбинирана с кашкавал и яйце, но вскичко отгоре върху питката , ана подобно на пица калцоне( их к'ва модерна дума избарах)

Пърленки

брашно 1 кг (7 1/2 ч.ч.)
българско кисело мляко 250 г (1 1/4 ч.ч.)
яйца 2 бр
сода за хляб 5 г (1 ч.л.)
бяло саламурено сирене (натрошено) 300 г (2 ч.ч.)
сол

1. От брашното, млякото, яйцата (без единия желтък), содата, малко сол и вода се омесва тесто, което се разделя на 10 равни части;
2. Разточва се на 10 кръгчета;
3. В едната половина се слага плънка от натрошеното сирене и се загъва с другата половина на кръгчето;
4. Получените полумесеци се притискат леко в краищата, намазват се с разбития желтък и се пекат в умерена фурна.

We will someday cross the
Rainbow Bridge together

Редактирано от минaвaщa на 09.08.04 20:15.

Тема Re: Пърленки??? [re: Лopи]  
Автор Alessio Tacchinardi (пич)
Публикувано09.08.04 20:24

А знаете ли къде сервират най-скъпите, но за сметка на тва най-лошо направените пърленки? В Копривщица, в механа "Свети георги"(това е несправедливо най-хитовото заведение в града в момента)

2 лв бройката препечено тестенце ;))

C U at the Bitter End! (22 June 2003)

Тема Re: Пърленки???нови [re: Alessio Tacchinardi]  
Автор минaвaщa (open-minded)
Публикувано12.08.04 09:53

Е те тия са преизпълнили плана с тая цена В Габрово са 0,80лв бройката , а ако е комбинирана с кашкавал и яйце е 1,40лв. при това питката е прилична като размер.

We will someday cross the
Rainbow Bridge together

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.