Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:49 15.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Тема кайма?нови  
Автор tanqs (магистър)
Публикувано04.05.04 15:28



Имам кайма и картофи, моркови, лук, грах какво може да се направи освен мусака, Благодаря Ви!!!



Тема Re: кайма?нови [re: tanqs]  
АвторB (Нерегистриран)
Публикувано04.05.04 15:46



rulo Stefani



Тема Re: кайма?нови [re: tanqs]  
Автор Jmuche (щастливо)
Публикувано04.05.04 16:08



Ако имаш чушки можеш да ги напълниш със смес от кайма, лук, грах /може и с ориз/
Другото е сваряваш картофите и ги намачкваш, граха ако е от консерва го намачкваш и него /или пасираш/, морковите сваряваш и пасираш и правиш следната смес: картофите, граха, морковите, накълцан лук /ако предпочиташ можеш да го запържиш преди това/, каймата и 1 яйце /не си го писала, но това сигурно го имаш/. Подправяш с чубрица, сол, черен пипер, босилек. Правиш нещо като кюфтета, овалваш в яйце, брашно, яйце и после пържиш в сгорещена мазнина. Става супер, а за гарнитерка може зелена салатка
Приятен апетит!



Тема Re: кайма?нови [re: Jmuche]  
Автор tanqs (магистър)
Публикувано04.05.04 16:31



страхотна идея много благодаря ще я пробвам!



Тема Re: кайма?нови [re: tanqs]  
Автор anaili (пристрастен)
Публикувано06.05.04 04:32



Като най-невежата готвачка ще дам и аз предложение и то само защото моя капризен мъж омете почти всичко.

Каймата се запържва с лук.
Като е готова се прибавя доматена салца и сварен и отцеден черен боб и сол
Вари се 10-15 мин да поизври водата.
Сервира се в Тортияс шелс, предварително загряти 15 мин във алуминиево фолио във фурната.

*************
Черния боб може и да е червен мисля
Салцата е стандартна - неварена - домати, чушки, лук магданоз.
Тортияс шелс може да се замени с палачинки без яице, предварително изпечени и съхренени в хладилника.
Предполагам и джоджен ще му върви





Тема Re: кайма? [re: tanqs]  
Авторusmivka (Нерегистриран)
Публикувано06.05.04 14:25



Produkti ~ kartofeno piure ,voda 0,600ml,iaitze 1br,luk 0,50gr,maslo 0,50gr,kaima 0,400gr,olio 0,50gr ,grah(presen ili zamrazen) 0,150gr,sol,theren piper na vkus .zapargvash luk +kaima na silen ogan za kratko.Porasvash sas 1 sup. lagitza brashno+sol+t4eren piper +morkov +grah +vodata . Ostavete da se zadushi . Kam izstinaloto pure pribavete iaitzeto . V namazana tava se slaga zapargenata smes ot kaimata izelen4utzite ~otgore pribavete kartofenoto pure i go razpredelete navsakade da pokrie zelen4utzite . Moge da se ukrasi s 4ast ot pureto sas shpritz otgore , ili nastargvash malko kashkaval ili sinene no moge i bez tah .Ako reshish da slagash kashkaval leko se zapi4a v zagrata furna .Pravila sam tova iastie mnogo pati ,za men e razkoshno .Ako obi4ate pove4e zelen4utzi moge i da vi haresa . Dobar apetit !




*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.