|
Тема
|
кайма?
|
|
Автор |
tanqs (магистър) |
Публикувано | 04.05.04 15:28 |
|
Имам кайма и картофи, моркови, лук, грах какво може да се направи освен мусака, Благодаря Ви!!!  

| |
Тема
|
Re: кайма?
[re: tanqs]
|
|
Автор | B (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.05.04 15:46 |
|
rulo Stefani
| |
Тема
|
Re: кайма?
[re: tanqs]
|
|
Автор |
Jmuche (щастливо) |
Публикувано | 04.05.04 16:08 |
|
Ако имаш чушки можеш да ги напълниш със смес от кайма, лук, грах /може и с ориз/
Другото е сваряваш картофите и ги намачкваш, граха ако е от консерва го намачкваш и него /или пасираш/, морковите сваряваш и пасираш и правиш следната смес: картофите, граха, морковите, накълцан лук /ако предпочиташ можеш да го запържиш преди това/, каймата и 1 яйце /не си го писала, но това сигурно го имаш/. Подправяш с чубрица, сол, черен пипер, босилек. Правиш нещо като кюфтета, овалваш в яйце, брашно, яйце и после пържиш в сгорещена мазнина. Става супер, а за гарнитерка може зелена салатка
Приятен апетит!
| |
Тема
|
Re: кайма?
[re: Jmuche]
|
|
Автор |
tanqs (магистър) |
Публикувано | 04.05.04 16:31 |
|
страхотна идея много благодаря ще я пробвам!

| |
Тема
|
Re: кайма?
[re: tanqs]
|
|
Автор |
anaili (пристрастен) |
Публикувано | 06.05.04 04:32 |
|
Като най-невежата готвачка ще дам и аз предложение и то само защото моя капризен мъж омете почти всичко.
Каймата се запържва с лук.
Като е готова се прибавя доматена салца и сварен и отцеден черен боб и сол
Вари се 10-15 мин да поизври водата.
Сервира се в Тортияс шелс, предварително загряти 15 мин във алуминиево фолио във фурната.
*************
Черния боб може и да е червен мисля
Салцата е стандартна - неварена - домати, чушки, лук магданоз.
Тортияс шелс може да се замени с палачинки без яице, предварително изпечени и съхренени в хладилника.
Предполагам и джоджен ще му върви

| |
Тема
|
Re: кайма?
[re: tanqs]
|
|
Автор | usmivka (Нерегистриран) |
Публикувано | 06.05.04 14:25 |
|
Produkti ~ kartofeno piure ,voda 0,600ml,iaitze 1br,luk 0,50gr,maslo 0,50gr,kaima 0,400gr,olio 0,50gr ,grah(presen ili zamrazen) 0,150gr,sol,theren piper na vkus .zapargvash luk +kaima na silen ogan za kratko.Porasvash sas 1 sup. lagitza brashno+sol+t4eren piper +morkov +grah +vodata . Ostavete da se zadushi . Kam izstinaloto pure pribavete iaitzeto . V namazana tava se slaga zapargenata smes ot kaimata izelen4utzite ~otgore pribavete kartofenoto pure i go razpredelete navsakade da pokrie zelen4utzite . Moge da se ukrasi s 4ast ot pureto sas shpritz otgore , ili nastargvash malko kashkaval ili sinene no moge i bez tah .Ako reshish da slagash kashkaval leko se zapi4a v zagrata furna .Pravila sam tova iastie mnogo pati ,za men e razkoshno .Ako obi4ate pove4e zelen4utzi moge i da vi haresa . Dobar apetit !
| |
|
|
|
|