|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
КУПИХ СИ НОВ МНОГО ХУБАВ ТЕФЛОНОВ ТИГАН ?
|
|
Автор | ЛAMЯTA CПACKA (Нерегистриран) |
Публикувано | 03.05.04 18:59 |
|
МНОГО БИХ ЖЕЛАЛА ДА МИ ПРЕПОРЪЧАТЕ НЯКОЯ БЪРЗА РЕЦЕПТА НА ТЕФЛОНОВ ТИГАН (ПРОСТО МЕ СЪРБЯТ РЪЦЕТЕ ДА ГОТВЯ В НЕГО ДОСТАВЯ МИ СТРАХОТНО УДОВОЛСТВИЕ ) ОЩЕ 1 ЧАС СЪМ НА РАБОТА И АКО НЯКОЙ МИ КАЖЕ ИДЕЯ ДО ЧАС ЩЕ СЪМ ВИ БЛАГОДАРНА ! ВЧЕРА ПРАВИХ ПАСТА С МОРСКИ ДАРОВЕ И СТАНА СТРАХОТНА , ГОСТИТЕ МИ БЯХА МНОГО ДОВОЛНИ !
| |
Тема
|
Re: КУПИХ СИ НОВ МНОГО ХУБАВ ТЕФЛОНОВ ТИГАН ?
[re: ЛAMЯTA CПACKA]
|
|
Автор |
Julian (маг. Инженер) |
Публикувано | 03.05.04 19:11 |
|
Пържени пилешки бонфилинца. Палачинките стават хубави с хубав тиган(не са мазни както от обикновенния тиган).
Всичко отдалечено от морето е провинция. Ъ. Хемингуей
| |
Тема
|
Re: КУПИХ СИ НОВ МНОГО ХУБАВ ТЕФЛОНОВ ТИГАН ?
[re: ЛAMЯTA CПACKA]
|
|
Автор |
минaвaщa (open-minded) |
Публикувано | 03.05.04 20:29 |
|
Аз само да честитя покупката,че като гледам как си се вдъхновила Със здраве да си я ползваш и.... тоз месец тиган другия два
We will someday cross the
Rainbow Bridge together
| |
Тема
|
Re: КУПИХ СИ НОВ МНОГО ХУБАВ ТЕФЛОНОВ ТИГАН ?
[re: минaвaщa]
|
|
Автор |
MилkaЧoko (лилава краВа) |
Публикувано | 04.05.04 10:44 |
|
мдам, честито ти :)
и...пази го...
на моя тиган Тефал пишеше, че не трябва да се използва за ресторантски цели...май имаха предвид, че не трябва да стои на котлона прекалено дълго...
е, след първите палачинки (3 часа на горещ котлон) и червената точка в средата остана само спомен :)
е, в момента дори малко загаря, но аз съм му хванал цаката :)
| |
|
супер - Тефал ли? - той мисли за всичко
аз ползвам такъв от доста време
ето нещо бързо и лесничко:
вземаш накакво месо(по избор), накълцваш го на лентички(хапки), ако е по-жилаво месото може първо да се посвари леко, ако е пилешки гърди примерно направо запържваш с малко зехтинче, на око преценяваш дали месото е готово и добавяш един сос Uncle Ben's (има най-различни), оставяш да покъкри и да се посгъсти соса, може малко ориз да си свариш отделно и.... все едно че си в китайски ресторант...., може и друга гарнитурка да му измислиш, но става супер бързо и лесно.
а иначе в тефлонов тиган всичко можеш да си готвиш
дано рецептата да ти хареса
К.
........I WASN'T REALY DRUNK AT THE TIME.......
| |
|
между другото аз пък наскоро си купих тефлонова тавичка - ей това е супер инвестиция, най-добрата която съм правил напоследък(тефал направо мисли за всичко). беше ми писнало да търкам загорели тави - родих се направо - голям фен съм на тези съдове, горещо препоръчвам на всеки който се колебае по въпроса
К.
........I WASN'T REALY DRUNK AT THE TIME.......
| |
Тема
|
Накалени чугунени съдове
[re: killin]
|
|
Автор |
Eдин (takyw) |
Публикувано | 04.05.04 20:48 |
|
Тефлонът е хубаво нещо, но капризно към начина на употреба. Наскоро разбрах за една класическа алтернатива. Получава се покритие, подобно на тефлоновото, което, ако случайно се повреди, лесно се възстановява.
Става дума за чугунени съдове без емайлово покритие. Вече могат да се намерят такива тигани, вок, тенджери. Тежки са и е опасно да се използват не по предназначение (например в семейни свади), но в тях храната става много вкусна.
Преди да се употреби за първи път, съдът се накалява по следния начин: затопля се предварително фурна на 175 градуса; съдът се намазва обилно с мазнина (може със слънчогледово масло - тогава се спасявате донякъде от миризмата при накаляването, но някои препоръчват животинска мазнина) както отвътре, така и отвън и се поставя върху скарата във фурната обърнат на обратно, на едно от горните нива. На по-долно ниво се поставя олио, за да се уловят капките мазнина. Така се държи в продължение на един час, след което фурната се изключва. Фурната не се отваря, а съдът се оставя в нея до няколко часа да изстине.
След употреба така накаленият съд не се мие с миещ препарат, а с топла вода и мека (наилонова), четка, докато още е топъл, изсушава се, намазва се отново с някаква мазнина, след което се избърсва/подсушава. Не бива да се съхранява с капак или в него да се съхранява храна.. При повреждане на покритието или след готвене на храни, съдържащи повече киселини съдът може да се накали отново.
| |
Тема
|
Re: Накалени чугунени съдове
[re: Eдин]
|
|
Автор | Jhonson (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.05.04 01:54 |
|
Много на грешна следа сте най-хубавите са с титаново покритие и не се стопяват като тефал а може ида се пържи без мазнина, такива се използват и в ресторантите, тези чугунените са стара работа.Също при титановите можете да използвате метални прибори за разбъркване.
| |
|
човече колко струват тези съдове - колкото космическа совалка ли?
ок, с титаново покритие съгласен съм обаче...... не съм Бил Гейтс
К.
........I WASN'T REALY DRUNK AT THE TIME.......
| |
Тема
|
Re: Накалени чугунени съдове
[re: Jhonson]
|
|
Автор |
Лokyмka (диетична) |
Публикувано | 05.05.04 10:37 |
|
А къде продават такива и какви са им горе-долу цените?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|