Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:47 07.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема синьо сирене ?  
Авторилиянa (Нерегистриран)
Публикувано25.04.04 13:36

как го приготвяте ..не знам как да кажа ..как го консумирате ??

Тема Re: синьо сирене ?нови [re: илиянa]  
Автор Sapiens-s-s (добронамерен)
Публикувано25.04.04 14:05

Рокфор, или както е известен у нас като "синьо сирене". Все пак "Рокфор" е и търговска марка, има и други марки синьо сирене и то много, но Рокфор е добил най-голямата популярност.
Та това "синьо сирене" притежава изключително пикантен, гастрономски вкус, който не се харесва на всеки, по-точно не вкусът, а аромата.
Аз го харесвам и така, но заради моята съпруга разработих една по-деликатна рецепта:
50 гр. Рокфор се разбива с пакетче "Крема" или подобно. Към него се добавя 125 гр. истинско краве масло. Всичко добре се хомогенизира и се слага в кутийка в хладилника. Маже се подобно на топено сирене.
Разбира се, пропорциите могат да бъдат променяни според вкусовете.
В моята рецепта си остава приятния вкус, но леко се неутрализира силния аромат.

"Неназованите неща не променят смисъла си."

Тема Re: синьо сирене ?нови [re: Sapiens-s-s]  
Авторprahi (Нерегистриран)
Публикувано25.04.04 14:26

Нарязано на дървена дъска, много е хубаво когато се нарежат и грейпфрут или портокал, грозде "преди съм работила, като сервитьорка и така го сервирахме", става също и с препечени филийки със бучка масло.Според мен на дървена дъска е много ефектно, с чаша вино и добър партньор можеш да си прекараш добре.Успех

Тема Re: синьо сирене ?нови [re: prahi]  
Авторилиянa (Нерегистриран)
Публикувано25.04.04 17:51

благодаря

Тема Re: синьо сирене ?нови [re: prahi]  
Автор Sapiens-s-s (добронамерен)
Публикувано25.04.04 21:14

Разбира се, така е най-добре. Аз, лично го харесвам натюр, но има хора, които още не са свикнали с аромата и им се вижда доста... как да кажа...
Чувал съм, че е много добра комбинация с авокадо, но не съм опитвал.

"Неназованите неща не променят смисъла си."

Тема Re: синьо сирене ?нови [re: Sapiens-s-s]  
Автор Mapи (por una cabeza)
Публикувано25.04.04 23:17

Доста са наистина сините сирена.Всъщност не само сините се характеризират с този аромат, който на мнозина не понася. Като пример ще дам любимата ми горгондзола,или брешанелла,или камамбер.Последният не е син,но не означава че не е миризлив.
На мен най-много ми харесват без никакви добавки, но съм виждала да размачкват малко сирене с 2 капки зехтин и после да го мажат върху препечено хлебче.
Разбира се към тези сирена, независимо по какъв начин биват консумирани, не бива да се забравя и бутилка хубаво вино.

No puedo asentir las derrotas pero raras veces tengo que hacerlo...

АвторJhonson (Нерегистриран)
Публикувано25.04.04 23:49

S 4erveno a pri nqkoi slu4ai(ako ima ) i desertno vino.

Автор Cпacka (добра ламя)
Публикувано26.04.04 10:36

Освен вариантите за консумация "натюр", които са ти дали до момента има и други възможности.:

Сос със сметана и синьо сирене, подходящ за заливка на задушени зеленчуци или бяло пилешко месо.
Гъби, запечени с разни сирена, между които и синьо.
Пица с 4 сирена - кашкавал, бяло саламурено, пушено сирене и синьо сирене.
Панирано пилешко филе с пълнеж от синьо сирене.

Единственото важно условие за всички тези неща е, че трябва да се консумират топли.

Пътят към ада е постлан с добри намерения.

Автор lagodko (-#-)
Публикувано26.04.04 12:10

Като почитател на синьото сирене - в никакъв случай не си купувай Паладин или от другите най- евтини сирена. Моят избор е Президент - под 20 лв., но е доста миризливо - дано обичаш. Иначе всички знаем за култовия магазин на Патриарх Евтимий

Тема Re: синьо сирене ? [re: lagodko]  
АвторEli (Нерегистриран)
Публикувано26.04.04 15:16

Паладин наистина не е достатъчно добро, но дор блу с масленост 55% не е лошо. Аз правя пастет от синьо сирене, масло, смлени орехи и малко черен пипер. Разбърквам добре, оформям с пластмасово фолио нещо като салам и слагам в хладилника да се стегне, после режа колелца и хапвам с препечени филийки, или много прясна франзелка.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.