|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
синьо сирене ?
|
|
Автор | илиянa (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.04.04 13:36 |
|
как го приготвяте ..не знам как да кажа ..как го консумирате ??
| |
|
Рокфор, или както е известен у нас като "синьо сирене". Все пак "Рокфор" е и търговска марка, има и други марки синьо сирене и то много, но Рокфор е добил най-голямата популярност.
Та това "синьо сирене" притежава изключително пикантен, гастрономски вкус, който не се харесва на всеки, по-точно не вкусът, а аромата .
Аз го харесвам и така, но заради моята съпруга разработих една по-деликатна рецепта:
50 гр. Рокфор се разбива с пакетче "Крема" или подобно. Към него се добавя 125 гр. истинско краве масло. Всичко добре се хомогенизира и се слага в кутийка в хладилника. Маже се подобно на топено сирене.
Разбира се, пропорциите могат да бъдат променяни според вкусовете.
В моята рецепта си остава приятния вкус, но леко се неутрализира силния аромат.
"Неназованите неща не променят смисъла си."
| |
Тема
|
Re: синьо сирене ?
[re: Sapiens-s-s]
|
|
Автор | prahi (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.04.04 14:26 |
|
Нарязано на дървена дъска, много е хубаво когато се нарежат и грейпфрут или портокал, грозде "преди съм работила, като сервитьорка и така го сервирахме", става също и с препечени филийки със бучка масло.Според мен на дървена дъска е много ефектно, с чаша вино и добър партньор можеш да си прекараш добре.Успех
| |
Тема
|
Re: синьо сирене ?
[re: prahi]
|
|
Автор | илиянa (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.04.04 17:51 |
|
благодаря 
| |
|
Разбира се, така е най-добре. Аз, лично го харесвам натюр, но има хора, които още не са свикнали с аромата и им се вижда доста... как да кажа...
Чувал съм, че е много добра комбинация с авокадо, но не съм опитвал.
"Неназованите неща не променят смисъла си."
| |
Тема
|
Re: синьо сирене ?
[re: Sapiens-s-s]
|
|
Автор |
Mapи (por una cabeza) |
Публикувано | 25.04.04 23:17 |
|
Доста са наистина сините сирена.Всъщност не само сините се характеризират с този аромат, който на мнозина не понася. Като пример ще дам любимата ми горгондзола,или брешанелла,или камамбер.Последният не е син,но не означава че не е миризлив.
На мен най-много ми харесват без никакви добавки, но съм виждала да размачкват малко сирене с 2 капки зехтин и после да го мажат върху препечено хлебче.
Разбира се към тези сирена, независимо по какъв начин биват консумирани, не бива да се забравя и бутилка хубаво вино.
No puedo asentir las derrotas pero raras veces tengo que hacerlo...
| |
Тема
|
Re: синьо сирене ?
[re: илиянa]
|
|
Автор | Jhonson (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.04.04 23:49 |
|
S 4erveno a pri nqkoi slu4ai(ako ima ) i desertno vino.
| |
Тема
|
Re: синьо сирене ?
[re: илиянa]
|
|
Автор |
Cпacka (добра ламя) |
Публикувано | 26.04.04 10:36 |
|
Освен вариантите за консумация "натюр", които са ти дали до момента има и други възможности.:
Сос със сметана и синьо сирене, подходящ за заливка на задушени зеленчуци или бяло пилешко месо.
Гъби, запечени с разни сирена, между които и синьо.
Пица с 4 сирена - кашкавал, бяло саламурено, пушено сирене и синьо сирене.
Панирано пилешко филе с пълнеж от синьо сирене.
Единственото важно условие за всички тези неща е, че трябва да се консумират топли.
Пътят към ада е постлан с добри намерения.
| |
|
Като почитател на синьото сирене - в никакъв случай не си купувай Паладин или от другите най- евтини сирена. Моят избор е Президент - под 20 лв., но е доста миризливо - дано обичаш. Иначе всички знаем за култовия магазин на Патриарх Евтимий
| |
Тема
|
Re: синьо сирене ?
[re: lagodko]
|
|
Автор | Eli (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.04.04 15:16 |
|
Паладин наистина не е достатъчно добро, но дор блу с масленост 55% не е лошо. Аз правя пастет от синьо сирене, масло, смлени орехи и малко черен пипер. Разбърквам добре, оформям с пластмасово фолио нещо като салам и слагам в хладилника да се стегне, после режа колелца и хапвам с препечени филийки, или много прясна франзелка.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|