|
|
|
Тема
|
Пак за Телето
|
|
| Автор | мepakлия (Нерегистриран) |
| Публикувано | 23.04.04 10:54 |
|
|
Как да изпържа телешко месо и да не стане жилаво. Кото го сложа в тигана то веднага си писка соковете и по скоро се вари от колкото да се пържи и става много жилаво.
| |
|
|
|
Нарежи го на стекове, начукай го добре, подправи го със сол и черен пипер, накисни го за 5-6часа с лимонов сок и го изпържи в краве масло не много бързо(преди да поставиш в тигана изстискай стека добре за да не пръска).
Сипи останалия от накисването сок в маслото(след като приключеш с пърженето) заедно с 1-2с.л. нишесте, 1ч.л. соев сос и малко вода и вари до сгъстявяне за да получиш соса към стековете.
Ястието въврви идеално с картофена салата с масло, чесън и лимон.
Да ти е сладко!
Много е хубаво, нищо да не правиш и след това да си починеш. Исп.нар. поговорка
| |
|
|
|
|