|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
kak se tochat kori za banitza?
|
|
Автор | Mina (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.04.04 09:07 |
|
Zhiveia v chuzhbina i ne moga da nameria gotovi kori.Ne sam koi znae kolko dobra v gotveneto,no se prestrashih da pitam sled kato napravih kozunaka na Spaska i sabrah ochite na vsichki.Iskam da im napravia i banitza,kakto i neshto drugo i edinstvenia nachin e da tocha kori,a ne znam kak.Molia pomagaite.
| |
Тема
|
Re: kak se tochat kori za banitza?
[re: Mina]
|
|
Автор | милa (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.04.04 10:25 |
|
Няма ли турски или сръбски магазини? Аз от там купувам и са много хубави, стават чудесни баници.

| |
Тема
|
[re: милa]
|
|
Автор |
Mapи (por una cabeza) |
Публикувано | 13.04.04 13:25 |
|
Тук по турските продават само кадаиф А сръбски не съм виждала,ех в париж какви сръбски супермаркети видях, събраха ми очите.Имаше всичко - и лютеница,и вафли,и бозааааааааааа.
А тук - НИЩО си нямаме.Само турците дето правят дюнери, та там се намират и пълнени чушки и сармички.Иначе на мен майка ми ми праща замразени кори по някой от автобусите и аз си ги чакам.Същата е процедурата и с лозовите листа.
Понякога си седя и си мисля ... друг път само си седя...
| |
Тема
|
[re: Mapи]
|
|
Публикувано | 13.04.04 13:45 |
|
Taka e, тук във всички сръбски и турски магазини има кори за баница, е, поне в които съм ходила аз.Даже последния от където купих боята за яица е арабски но зареждал и сърбин.
Къде в Париж има лютеница, вафли и боза?
| |
Тема
|
|
|
Автор | Mинa (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.04.04 14:45 |
|
А как се казват корите на англииски?
| |
Тема
|
[re: Mинa]
|
|
Автор |
MилkaЧoko (лилава краВа) |
Публикувано | 13.04.04 16:16 |
|
ха сега де :(, не се сещам как е на английски... :(
а иначе за кори за баница...търсете с щандовете за замразени храни, в САЩ по принцип там се намират...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Mapи (por una cabeza) |
Публикувано | 13.04.04 19:18 |
|
Ох не мога да се сетя името, нещо като "Балкански супермаркет" май беше и беше почти извън града. Ама имаше абсолютно всичко.И даже май са 2.Но си спомням, че мойта дружка ни предупреди да ходим там само по светло, щото по принцип зоната не била от най-сигурните.
Ако искаш ще попитам това приятелче, което живее в Париж за точното местоположение,защото не мога да ти го обясня иначе
Понякога си седя и си мисля ... друг път само си седя...
| |
Тема
|
[re: Mapи]
|
|
Публикувано | 13.04.04 19:39 |
|
Много бих се радвала да разбера повече
Благодаря ти!
| |
Тема
|
[re: Mina]
|
|
Автор | cook (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.04.04 22:35 |
|
Кори се правят много лесно, но трудно се обяснява направата им. Все пак:
Ще ти трябват около 500 г. брашно най-много, сол, топла вода,
В половината от брашното правиш кладенче, слагаш солта и по малко прибавяш водата, като непрекъснато обираш от брашното и го замесваш. Тестото става не много твърдо.Разделяш го на няколко топчетаа - големи колкото половината ти юмрук. Като се поотпусне малко тестото, след около 15 - 20 мин. започваш да го разточваш с точилка. Номерът е да го направиш възможно най-тънко.Това става като навивайки го на точилката леко го разширяваш настрани..За да не се лепи непрекъснато ръсиш брашно. После ръсиш плънката и навиваш. В намазана тава подреждаш навитите кори една до друга и ръсиш мазнина.
По-лесният начин за тънки кори е чрез теглене.
Правиш си тестото по горната рецепта и намазваш всяко топче с много олио.Оставяш да втаса и разточваш с точилка ,колкото можеш. След това с леко придръпване и натопени в мазнина пръъсти изтегляш краищата като се движиш в кръг.Забравих да ти кажа, че разточената с точилка кора се поставя върху стара покривка и тогава се тегли.Получава се така, че кората се прикрепва върху гънките на кората/ не изпъваш много покривката и гледаш да е по-стара, защото от мазнината става на петна/. Когато раазтеглиш кората до положение полупрозрачна, изрязваш с остър нож дебелите краища, ръсиш плънка по цялата кора и с поовдигане на покривката от една страна навиваш кората.След това ти е ясно. Както виждаш обяснението е сложно, но пвярвай, изпълнението на втория начин е по-леесно и баницата по-вкусна.
Не се предавай, ще се справиш.
| |
Тема
|
[re: Mинa]
|
|
Автор |
MiriamOO7 (Ruby Tuesday) |
Публикувано | 14.04.04 00:07 |
|
Казват се "filo pastry". Но да кажат и хората дето живеят в англоезичните страни дали е така.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|