Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:44 21.11.24 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Силиконова форма!  
Авторzzz (Нерегистриран)
Публикувано25.03.04 13:27



Здравейте! Най- после получих поръчаната от мен силиконова форма за печене, замразяване и т.н.! (тя е във формата на кекс). Преди време някой беше пуснал инфо за такава чудесия, но сега се надявам да ми дадете идеи какво мога да правя в нея (освен кексове:)). Също така ще се радвам, ако някой сподели опита си при ползването на тази новост!



Тема Re: Силиконова форма!нови [re: zzz]  
Автор1 jena (Нерегистриран)
Публикувано25.03.04 13:45



Мога ли да те попитам къде я поръча, как я купи, колко е голяма и колко струва ??? Ще съм ти благодарна!
Предполагам , че в нея могат да се правят всякакви баварьози (баварски кремове) щом може да замразяват, а също така и всички прищевки на желатинова основа.
Освен това, в архивите на клуба мисля че срещах идеята дори руло-стефани да се разположи в кексова форма. При всяко положение също може да се използва и за козунаци.
Това се сещам в момента !



Тема Re: Силиконова форма!нови [re: 1 jena]  
Авторzzz (Нерегистриран)
Публикувано25.03.04 14:51



Пак съм аз! Поръчах формата чрез един американски интернет магазин за дом. потреби и платих с кредитна карта (въпросът е да имаш кредитна карта валидна за чужбина:)) Аз живея в България, но имам приятели в САЩ, на чийто адрес изпратих формата и те сега ми я пращат с колет. Това се налага, защото самата форма струва 12 долара, а да ти я доставят в Б-я ти искат 54 долара! Затова, ако имаш приятели в чужбина (ако живееш в Б-я, разбира се), нека те да ти я поръчат и кагато пращат колет с други неща да ти пуснат и формата:)) Иначе мисля, че е стандартна кексова форма (може да е малко по- малка) вътрешен диаметър:22 см и височина: 10.5 см. На опакавката пише, че първите 2-3 пъти се слага някаква мазнина за да не залепне, а след това може и без омазняване. Това е всичко. Сега ти можеш да ми драснеш някоя рецепта за "баварьози"!



Тема Re: Силиконова форма!нови [re: 1 jena]  
Автор mania4ka (madness)
Публикувано26.03.04 10:50



преди една година силиконовите форми на tupperware в Бг струваха:
кръгла - 69лв
правоъгълна - 49лв.



Тема Re: Силиконова форма!нови [re: mania4ka]  
Автор1 жeнa (Нерегистриран)
Публикувано26.03.04 13:53



Трайни ли са ...??? Заслужават ли си парите ???
Откъде мога да ги купя в София ?
Четох нещо по повод мафините, но май ставаше въпрос за малки формички !
Благодаря-я-я-я !!!



Тема Re: Силиконова форма!нови [re: 1 жeнa]  
Автор mania4ka (madness)
Публикувано26.03.04 14:11



има и за мъфини, но не знам колко струват
аз не съм си купила, въпреки че всички много ги хвалят колко са хубави, трайни, смачкваш я и я буташ в шкафа, без да се деформира и да заема място, демонстрираха ми го, но при положение, че имам други тефлонови форми, които стоят от години и събират праха, и без това само един кекс знам да правя и нещо не ме влече сладкарството.
Продават се по каталог от дистрибутори. Сигурно има и други по магазините, но не съм гледала за тях.



Тема Re: Силиконова форма!нови [re: mania4ka]  
АвторПoли (Нерегистриран)
Публикувано27.03.04 18:02



И аз имам силиконова форма за кекс,но освен кексове,друго нищо не съм правила в нея.Много съм доволна,защото не залепва и се изпича много равномерно.Освен това е с много красива форма и не ми заема място в шкафа,мие се много бързо и лесно (по-точно би било да кажа "пере се")
Тъкмо днес се канех в нея да забъркам кекс с кафе.
Благодаря за идеите за козунаци и кремове!За кремове,моята е прекалено голяма.Козунак предполагам,че ще стане добре,а също си мисля,че пудинг би трябвало да се получи чудесен в тях.



Тема Пробвай следното:...нови [re: zzz]  
Авторrari (Нерегистриран)
Публикувано27.03.04 19:19



Купих си преди известно време тук в Холандия такава форма за 6,99 евро (6 големи кексчета), но и другите бяха по толкова. На кутията пише и кой е

вносителя за България:
"Факелман Денев"ООД, В.Търново
тел/факс 062 / 63 83 40
Обади им се и ги питай в София кои магазини зареждат. Все пак те имат интерес да си ги продават...

И престанете да мислите за тази тава, като нещо свръх специално изискващо фантастични рецепти. Специалното и е, че е старнен цвят и се огъва, като гума....иначе всичко, което готвите в нормална тавичка се готви и в тази. Просто можете да я ползвате и в микровълнова, и в печка ( до 230 С) , и в фризер ( -30 С ) съдомиялна, можете и на руло да си я навиете и твърдят, че спестява от времето за приготвяне.
Гаранцията и е 5 години.
Има за 6 и 15 кексчета, кръгла тавичка, форма за кекс правоъгълна, форма за кекс кръгла с дупка по средата и форма - сърце (пфу ). Поне това продават в Холандия, ако някой тия изпраща от тук ще му струва не повече 5.50 евро, толкова е май за пратки до 500 грама.



Тема Re: Силиконова форма - БАВАРЬОЗИ!нови [re: zzz]  
Автор1 jena (Нерегистриран)
Публикувано01.04.04 12:41



Здравейте на всички!
Извинявайте, че се забавих с моята рецепта за парфето, ама се заплеснах по служебни задачки и въобще не ми остана време тези дни:-(((
Съжалявам!
Сега рецептата за баварския крем (парфето):
Продукти: 2 яйца; 1 чаша захар; 1 кофичка кисело мляко (500 грама - аз предпочитам "Бабиното"- най-високата масленост); 1 кофичка сметана-заквасена (не течна - 500 грама); 2 супени лъжици желатин; 2 ванилии; 1-2 супени лъжици какао; по желание - орехи, стафиди, крокан (счукана карамелизирана захар).
Приготвяне: В джезве се слага желатина (вж постинга за желатина) и се долива студена вода до средата на джезвето. Остава се 10-тина минути да набъбне. Междувременно разбиваме до побеляване яйцата и захарта. Прибавят се двете кофички от киселото мляко и сметаната и ванилията. Пак се разбърква добре с миксера до хомогенна смес.
Джезвето с желатина се слага в по-голям съд с вряща вода - да се стопи на водна баня. Напълно разтопания желатин се изсипва към млечната смес. Тогава вече са разбърква. В една купичка се слага около чаша от сместта и се прибавя какаото - като се разбърква, за да не останат бучици от самото какао.
По желание могат да се сложат вътре орехи (смлени на по-едро), крокан, стафиди и всичко, което искате за пълнеж.
Избраната форма се облива със студена вода, която се изсипва (колкото да остане някоя и друга капчица по нея). Излива се бялата желатинова смес. След нея се излива какаовата желатинова смес. Формата се слага в хладилника да стегне (най-добре за една нощ). На другия ден парфето се обръща в подходяща чиния и може да се украси с шоколадови пръчици или перлички, захаросани, пресни или от компот (предварително отцедени) плодове, цветна сметана, натрошени цветни целувки и т.н.
Ако искате има и версия за канапе. Желиралото парфе се изсипва върху тъничък блат за торта или руло (продават ги и готови). Друг вариант на канапето е когато сте налели сместта (преди желирането) във формата - най-отгоре се слагат плоски сладки - "Котешко езиче" или нещо подобно, но да покрият. После като обръщате вече желиралата смес - това канапе остава отдолу.
Много е лесно, вкусно и ефектно. Ефекта идва и от контраста между бялото и какаовото парфе. Дори и без канапе - пак е ефектно и вкусно.
Весело изкарване на Цветница и Великден !
Честито на всички именници ! ЧВХр !!!:-))))))))))))))))))))))
Забравих още нещо - Благодаря на всички, които ме светнаха за силиконовите форми. Ще допълня, че в София те са на цена между 35-50 лева за формата за кекс - диаметър 24 см.



Тема СПЕЦИАЛНО ЗА mania4ka:-)))нови [re: mania4ka]  
Автор1 жeнa (Нерегистриран)
Публикувано01.04.04 13:00



И за да станат два като бройка кексовете, които правиш - имам предложение за теб за един много лесен и вкусен кекс
Продукти: 2 яйца; 1 чаша захар; 2 чаши брашно; 3/4 чаша прясно мляко; 1/2 чаша олио; 2 ванилии; 1 бакпурвер; 1/2 лъжичка сода бикарбонат; орехи, стафиди; 30-35 броя обезкостени череши или вишни (пресни или отцедени от компот).
Приготвяне: Става за 10-15 минути :Брашното се пресява и към него се добавят: содата, бакпулвера, ванилията. Яйцата се разбиват до побеляване със захарта. Добавя се олиото и пак се разбива. След това прясното мляко и пак се разбива. После се изсипва брашното и отново се разбива до пухкавост. По желание се прибавя пълнеж от стафиди и орехи, но не прекалено много.
Формата за кекс - обикновено, тефлон (или силикон ???) се намазва с олио и се поръсва леко с брашно. Излива се тестото. Върху него се нареждат симетрично плодовете и пак малко стафиди и орехи. Препоръчително е плодовете да не са в повече от указаната бройка, защото иначе при печене кекса не може да се надигне.
Пече се в добре затоплена фурна - на 250 градуса- около 40-45 минути. Последните 5-10 минути - на по слаба фурна, но когато вече кекса се е надигнал и остава да се доопече отвътре или отдолу.
Все пак препоръчвам никога не поглеждате тестено печиво (с малки изключения при блатовете) първите 15-20 минути, за да може нормално да се вдигне и да изпълни формата !
Когато се извади от фурната, опеченя кекс се обръща върху плоска чиния и се оставя да изстине (ако има кой да го изчака).
Е, да ти е сладко !!!



Тема Re: СПЕЦИАЛНО ЗА mania4ka:-)))нови [re: 1 жeнa]  
Автор mania4ka (madness)
Публикувано01.04.04 17:42



много много благодаря за рецептата. Ще я изпробвам в събота или неделя.



Тема Re: Пробвай следното:...нови [re: rari]  
Автор1 жeнa (Нерегистриран)
Публикувано01.04.04 17:52



Златна си Рари !!!
Благодаря-я-я-я-я !!!



Тема Re: СПЕЦИАЛНО ЗА mania4ka:-)))нови [re: mania4ka]  
Автор1 жeнa (Нерегистриран)
Публикувано01.04.04 18:49



и сподели в понеделник, де ...???
УСПЕХ !!!



Тема 35 leva Sofia predlagat se 4 razlichni formiнови [re: 1 жeнa]  
Авторeva (Нерегистриран)
Публикувано01.04.04 21:10



Zdraveite otnovo!

Predi izvestno vreme bjah pusnala tazi tema v kluba i se radvam che vse po-veche hora sa izprobvali tezi formi. Pisha vi otnovo, za da vi kazha ot kade v Sofia az si kupih formata. Togava (predi 6 mesetza) imashe 4 razlichni formi - goljama kragla keksova s dupka po sredata, goljama kragla (stava za gotvene - musaki i t.n) , malka kragla keksova i goljama zvezda. Vsichki formi bjaha na tzena 35 leva. Tova e tel. 843 7118 - Shopova - tova e chasten dom -mozhete da se svarzhete s distributorkata i vecher.
Az sam izkljuchitelno dovolna - ne zagarja, ne zalepva pochistva se mnogo lesno. Az naprimer pravja i kartofena torta v neja. Shte pusna i njakoi retzepti v sledvashtite dni.
AAAAaaaaaaa za malko da zabravja - mojata forma ima i spezialen prasten, koito osigurjava stabilnostta na formata - tai kato formite sa ot silikon te mnogo lesno se ogavat. Pri formite s malak diametar ne e tolkova tragichno ako njama takav obrach, no pri po-golemite riskuvate sadarzhanieto da vi se izvee v ratzete dokato slozhite formata ot masata vav furnata.
Pozdravi na vsichki,
Eva



Тема Re: Пробвай следното:...нови [re: rari]  
Автор Puhka (член)
Публикувано03.04.04 14:22



Дори само за това, че не загаря си струва.

А и за това, че може да минеш с по-малко мазнина - също.


Аз случайно си взех два силиконови листа от ТСМ и съм невероятно доволна - слагам ги върху тавичките / даже и тези към печката, фирмените/ и например от баничките дори да ми изтече от плънката и изтеклото си се запича страхонто и се яде и после не чистиш трудно.

Бе то гответнето е песен, но после "реставрацията" е трудна на кухнята...

Много съм ти благодарна за рецептите и инфото.

Редактирано от Puhka на 03.04.04 14:23.



Тема А какво е това ...нови [re: Puhka]  
Автор1jena (Нерегистриран)
Публикувано05.04.04 14:31



...ТСМ??? Магазин ли ? Къде се намира и в София ли е ?
Колко струват листата и как ги използваш в печката !
Ще съм благодарна за отговор !




Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.