|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Козунаци в машина за хляб
|
|
Автор |
блoнди (умничка) |
Публикувано | 24.03.04 06:54 |
|
Понеже виждам, че вече се обсъждат Великденските менюта, да ви дам една идея. Козунаците вече 4 години ги правя с машината за хляб. Слагам продуктите, оставям я да ги разбърка и втаса веднъж. След това ги вадя, поразмесвам ги мързеливичко и ги оставям да втасат в тавичките, преди да ги опека във фурната. Лесно и по-бързо, стават съвсем като истински
I'm not lost! I'm just EXPLORING
| |
Тема
|
Re: Козунаци в машина за хляб
[re: блoнди]
|
|
Автор |
Petyata (на тръстиката) |
Публикувано | 24.03.04 10:11 |
|
За който има машина за хляб, разбира се
Не дразнете клетката лъвът е паянтов
| |
Тема
|
Re: Козунаци в машина за хляб
[re: блoнди]
|
|
Автор |
ocean () |
Публикувано | 24.03.04 16:44 |
|
Здравей блонди ,
би ли ми дала рецептата за козунаците, защото аз се пробвах преди време и не стана никакъв козунак , въпреки че използвах изпитаната рецепта на майка ми.
И още няколко въпросчета:
Всички породукти заедно ли ги изсипваш? Слагаш ли по малко мазнина докато се месят в машината?
Благодаря предварително
| |
Тема
|
Re: А дали
[re: блoнди]
|
|
Автор |
jara (rozova) |
Публикувано | 24.03.04 19:14 |
|
става в кухненски робот?
| |
Тема
|
Re: А дали
[re: jara]
|
|
Автор |
ProBily (nP06u|\u) |
Публикувано | 24.03.04 21:17 |
|
Не знам за козунаците, смятам тази година да пробвам, но хляба го меся основно с миксера. Изсипвам брашното, захарта, солта и сухата мая, разбърквам, слагам водата и меся докато не се усети силата на тестото. После продължавам на ръка, но не се престаравам много. Това да ми отнеме не повече от 7-8 мин. Оставям да втаса, премесвам и пека.
Не виждам проблем да стане и с робот, все пак са по-мощни от миксерите и може би ще си спестиш месенето на ръка :-)))
| |
Тема
|
Re: А дали
[re: jara]
|
|
Автор |
Di5 () |
Публикувано | 24.03.04 22:27 |
|
Аз съм правила тесто за питка в кухненски робот. Моя имаше такава перка за месене на тесто. Слагаш първо течните съставки и захарта да се разбият хубаво, после малко по малко прибавяш брашното, докато сместа се отдели от стените на каната и стане на топка и оставяш да се омеси хубаво. Предполагам че така може и за козунаците.
| |
Тема
|
Re: А дали
[re: Di5]
|
|
Автор |
jara (rozova) |
Публикувано | 24.03.04 22:33 |
|
аха,благодаря и на двете
мисля да пробвам,досега съм месела само кайма и блат за торта.
| |
|
20 гр. мая
250 мл. прясно мляко
щипка сол
200-250 гр. захар
1 кг. фино бяло брашно
200 гр. масло
6 яйца
кората от 1 лимон
Всичко се сипва в машината на програма "тесто" . Преди да ги сложа да втасат втори път им слагам и плънка от мляко, кипнато със счукани орехи, лимонова кора, захар и канела /не знам пропорциите, на око/. Не се надигат много заради плънката, но тя е най-вкусното!
I'm not lost! I'm just EXPLORING
| |
Тема
|
Re: А дали
[re: jara]
|
|
Автор | superbaba (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.03.04 11:30 |
|
Става идеолно.
Разбивам първо яйцата и захарта. Прибавям вече втасалата мая /както е по рецепта разтворена в малко мляко, захар и т.н./ Прибавям Брашно. Като започне да става на тесто прибавям по малко от мазнината и брашно. Тестото да стане на топка, т.е. да се отдели от стените на купата. След това изсипвам на дъска за месене, размесвам го леко и го удрям около 50 - 100 пъти. Като се образуват мехурчета по него е готово.
| |
Тема
|
В България продава ли се
[re: блoнди]
|
|
Автор | cultivation (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.03.04 12:55 |
|
машина за хляб, ако знае някой къде и колко струва. Благодаря
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|