Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:11 12.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Тема в сол  
Автор MiriamOO7 (Ruby Tuesday)
Публикувано16.03.04 16:14



Не знам дали е пускана такава тема но тия дни готвих нещо което стана доста сполучливо и искам да го споделя тук, току-виж съм научила и нещо ново. Става дума за печене в сол. Досега винаги съм пекла риба в сол (скумрия), но този път опитах с парче месо по съвет на един приятел на мъжа ми. Не знам как се казва точно - гръб или врат - свинско месо без кост и и без мазнина. Заравя се в морска сол и се пече час и малко на 180 градуса - критерия е да се "счупи" обвивката от солта. Става много сочно, после се реже на филета които могат да се сервират с гъбен сос, сметанов сос, салата и пр.
Много лесно и много вкусно.
Някой да има идея какво още може да се пече в сол?



Тема Re: в солнови [re: MiriamOO7]  
Автор Petyata (на тръстиката)
Публикувано16.03.04 17:48



Никога не съм правила подобно нещо.
А как точно се прави тази обвивка от сол? Просто посипваш месото или мокриш и лепиш?
Не става ли мръвката много солена?

Не дразнете клетката лъвът е паянтов


Тема Re: в солнови [re: Petyata]  
Автор минaвaщa (open-minded)
Публикувано16.03.04 18:43



Аз съм чувала за " Пиле на сол". След като се почисти и подготви за печене се поставя в малка тавичка на дъното на която е посипана морска сол. Пече се първо на температура около 250 градуса, а после се допича на 150. Пилето поемало толкова сол , колкото му е небходимо, не зная дали му се слагат други подправки. Аз не съм пробвала , а и не ям месо, но съм чувала,че приготвено по този начин било много вкусно.




We will someday cross the
Rainbow Bridge together




Тема Re: в солнови [re: минaвaщa]  
Автор medusa (Мамино Меде)
Публикувано16.03.04 22:24



И аз съм чувала за пиле на сол. Ставало било много вкусно. Само един пръст сол и нищо друго, само пилето отгоре. Като се опече от едната страна се обръща. Обаче като пробвахме стана направо отровно солено. :)))))))

Чакам да кажат как става тоя номер със солта и аз.



Тема Re: в солнови [re: Petyata]  
Автор MiriamOO7 (Ruby Tuesday)
Публикувано16.03.04 22:55



Да, пропуснах да отбележа че солта трябва да е мокра или поне влажна. А не става солено защото поне когато аз го правя тя буквално се счупва и се отделя, ако нещо е останало полепнало с ножа го остъргвам. Когато се прави риба в сол е важно да не се чисти предварително рибата че иначе влиза сол вътре, но аз си я чистя (заради горчивата ципа на скумрията) и пак става ОК - с малко усилие се отделя солта.
Месото трябва да е обвито отвсякъде в сол, някъде към 1-2 см слой.



Тема Re: в солнови [re: MiriamOO7]  
АвторJhonson (Нерегистриран)
Публикувано17.03.04 02:20



Solta trqbva da e edra morska sol, i nai huba vo e pileto da se postavi v dalbok sad isa6to da se pokrie sas sol.Pravil sam pisiq i malak kalkan i stava 4udno, no sam vizdal i italianski retzepti za pe4ene ne riba po tozi na4in.



Тема Re: в солнови [re: MiriamOO7]  
Автор french girl (dolce)
Публикувано17.03.04 13:09



Pravila sam pile na sol i stava strahotno!!!
Pokrivam danoto na tava s morska sol i otgore slagam pileto bez nichto - samo namazano s maslo i tcherven piper. Po vreme na petcheneto na niakolko pati izvajdam i maja s maslo!
Prodaljitelnostta na petcheneto...ne znam, na oko, na nos...
Edno e sigurno- LESNO I IZKLUTCHTELNO VKUSNO! Za tova i chte opitam retzeptata za meso pokrito sas sol!




*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.