| 
	
 | 
 
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Panirani banani s med 
 | 
 
 |  
| Автор | 
Madness (alpha) |  
| Публикувано | 28.02.04 21:56 |  
             |  
           | 
            
           
  Takova neshto mi serviraha onzi den - mnogo priqten desert :)
 Mnogo mi e interesno kak se prigotvqt samite banani, kakva e panirovkata ili kakvoto e tova s koeto sa obviti parchencata banan
  
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: Panirani banani s med 
[re: Madness]
 | 
 
 |  
| Автор | 
Stefanie (непознат
) |  
| Публикувано | 02.03.04 08:20 |  
             |  
           | 
            
           
  Имам две рецепти за панирани плодове, но още не съм ги правила. Изглеждат лесни и стават не само с банани, а и с ябълки или круши. Продуктите за първата са следните:
 
 500 г плодове - банани, ябълки, круши
 Панировка:
 2 ч.ч. брашно
 1 ч.ч. прясно мляко
 1 с.л. сухо мляко или суха сметана
 0,5 ч.л. бакпулвер
 1 ч.л. канела
 Плодовете се режат на колелца, потапят се в панировката и се пържат. Изцеждат се върху салфетка и се поднасят с мед. 
 
 
 Втори вариант:
 
 2 банана
 1 яйце
 2 с.л. брашно
 3 с.л. захар
 1 ванилия
 Избираме по-твърди банани и ги режем на четири. От останалите продукти правим кексово тесто. Слагаме бананите вътре и ги оставяме да поседят малко. После ги пържим до златисто в маслена баня.
 
 Не зная кой от двата варианта се доближава до това, което си опитала, но ако ги пробваш, пиши какво се е получило. Успех!
 
 
                   
            
  
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: Panirani banani s med 
[re: Stefanie]
 | 
 
 |  
| Автор | Pipe (Нерегистриран) |  
| Публикувано | 02.03.04 09:48 |  
             |  
           | 
            
           
  Az pravq panirani qbylki, no vinagi pyrvo izbiram da ne sa mnogo sochni i vtoro trqbva da presedqt pone 2-3 chasa sys zahar i likior.
 Inache panirovkata e identichna kato v retzeptata na Stefanie, no sladam i 1 qitze.
  
           
  
             |   |  
           
             | 
               
                |  
           | 
            
           
 
   blagodarq ti 
 shte gi probvam mnogo skoro :)
 p.s. samo edno vuprositelno utochnenie :) - kak taka mi opredeli pola :) 
 Nie myjete ne mojem li da se probvame v kuhnqta ot vreme na vreme
  
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: Panirani banani s med 
[re: Madness]
 | 
 
 |  
| Автор | elena (Нерегистриран) |  
| Публикувано | 02.03.04 23:02 |  
             |  
           | 
            
           
  TESTO
 1.100gr.brashno
 2.1shipka sol
 3.1iase
 4.70mil.voda i sushoto koli4estvo priasno mliako
 
 Karamelen Sirop
 225gr.zaxar
 3sup.lugisi voda
 1sup.l.olio
 
 
 1.Omesvame testoto
 2.Pravim si karamela
 3.topim nariazanite plodove v testoto i purgim
 4.Dokato plodut e oshe topul topish v karamela s 1shipka i posle potapiash v ledeno studena voda
 
 
 Pekinski purgeni plodove
 1.Okolo 5banana ili 4iabulki
 2.1iase
 3.50gr.brashno
 4.6sup.lugisi zaxar
 5.3sup.lugisi olio
 6.3.sup.l.sirop ot borovinki ili med kakto ti si iala
 
 1.Pravim si tastoto ot iaseto,brashnoto i dobaviame voda.Vinagi za takova purgene e dobre testoto ti da e riadko.
 2.Topish vseki plod i purgish,sled koeto podsushavash
 3.Pravish si karamela  topvash ploda v nego i posle s 1shipka vednaga topish v ledena voda
 4.Zalivash s med i sirop
 Reseptite sa avtenti4ni i az li4no sum gi pravila.
 Da vi e sladko!
  
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: Panirani banani s med 
[re: Madness]
 | 
 
 |  
| Автор | 
Stefanie (непознат) |  
| Публикувано | 03.03.04 18:32 |  
             |  
           | 
            
           
  Страшно съжалявам , но не обърнах внимание на профила ти. Искрено се надявам, че не си се почувствал ужасно обиден от злощастната ми грешка . А за това, че и мъжете могат да се пробват в кухнята от време на време, си много прав, само че дали и те го знаят? 
  
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: Panirani banani s med 
[re: Madness]
 | 
 
 |  
| Автор | 
Kitten (in love) |  
| Публикувано | 03.03.04 22:20 |  
             |  
           | 
            
           
  Правех панирани банани много отдавна и съм забравила пропорциите, но все пак помня продуктите  
 брашно и нишесте в съотношение 2:1 или 1:1 - нишестето придава много приятен, мек вкус и консистенция на панировката - става съвършено гладка и много нежна  
 пудра захар - не кристална  
 прясно мляко
 яйца 
 трябва да ти се получи консистенция като домашно кисело мляко или малко по - гъсто от боза. Бананите стават много добре ако ги нарежеш веднъж по дължина и след това двете половинки напречно на парчета по 4-5 см  
 След като ги панираш и отцедиш мазнината,слагаш в чиния и заливаш с разтопен мед - но не много, да не стане твърде тежко - не слагай много захар в панировката, защото и самия плод е сладък, а после и меда и става страшно  
 Да ти е сладко  
  
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: Panirani banani s med
[re: Kitten]
 | 
 
 |  
| Автор | 
veO4 (варна) |  
| Публикувано | 04.03.04 11:58 |  
             |  
           | 
            
           
  Нишесте и брашно 1:1 , слага се и щипка хлебна сода. Разбърква се с вода на гъста каша. Плодовете обелени и нарязани на еднакви перчета е се потапят в кашата( тя трябва да е достатъчно гъста и да се задържа по продукта) и се пържат в маслена баня. След това изпържените плодове се карамелизират като в карамела се добавя и сусам. Карамелизира се захар и няколко капки олио в разлат тиган добавя се малко сусам и вече когато захарта се е карамелизирала добавяме плодовете. Правим няколко завъртания на плодовете или с лъжица ги обливаме да се карамелизират от всякъде . Консумират се охладени
  
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: Panirani banani s med 
[re: Stefanie]
 | 
 
 |  
| Автор | 
farmer (същия:)) |  
| Публикувано | 05.03.04 08:32 |  
             |  
           | 
            
           
  Не само 4е знаем това ами и сме по-добрите и там 
  Доматите не се ядат с коловете,на тиквите не се ядат листата-личен опит 
           
  
             |   |  
  |   
 
 
 |  
 |   
 |