|
Тема
|
Panirani banani s med
|
|
Автор |
Madness (alpha) |
Публикувано | 28.02.04 21:56 |
|
Takova neshto mi serviraha onzi den - mnogo priqten desert :)
Mnogo mi e interesno kak se prigotvqt samite banani, kakva e panirovkata ili kakvoto e tova s koeto sa obviti parchencata banan
| |
Тема
|
Re: Panirani banani s med
[re: Madness]
|
|
Автор |
Stefanie (непознат
) |
Публикувано | 02.03.04 08:20 |
|
Имам две рецепти за панирани плодове, но още не съм ги правила. Изглеждат лесни и стават не само с банани, а и с ябълки или круши. Продуктите за първата са следните:
500 г плодове - банани, ябълки, круши
Панировка:
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
1 с.л. сухо мляко или суха сметана
0,5 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. канела
Плодовете се режат на колелца, потапят се в панировката и се пържат. Изцеждат се върху салфетка и се поднасят с мед.
Втори вариант:
2 банана
1 яйце
2 с.л. брашно
3 с.л. захар
1 ванилия
Избираме по-твърди банани и ги режем на четири. От останалите продукти правим кексово тесто. Слагаме бананите вътре и ги оставяме да поседят малко. После ги пържим до златисто в маслена баня.
Не зная кой от двата варианта се доближава до това, което си опитала, но ако ги пробваш, пиши какво се е получило. Успех!
  
| |
Тема
|
Re: Panirani banani s med
[re: Stefanie]
|
|
Автор | Pipe (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.03.04 09:48 |
|
Az pravq panirani qbylki, no vinagi pyrvo izbiram da ne sa mnogo sochni i vtoro trqbva da presedqt pone 2-3 chasa sys zahar i likior.
Inache panirovkata e identichna kato v retzeptata na Stefanie, no sladam i 1 qitze.
| |
|
blagodarq ti
shte gi probvam mnogo skoro :)
p.s. samo edno vuprositelno utochnenie :) - kak taka mi opredeli pola :)
Nie myjete ne mojem li da se probvame v kuhnqta ot vreme na vreme
| |
Тема
|
Re: Panirani banani s med
[re: Madness]
|
|
Автор | elena (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.03.04 23:02 |
|
TESTO
1.100gr.brashno
2.1shipka sol
3.1iase
4.70mil.voda i sushoto koli4estvo priasno mliako
Karamelen Sirop
225gr.zaxar
3sup.lugisi voda
1sup.l.olio
1.Omesvame testoto
2.Pravim si karamela
3.topim nariazanite plodove v testoto i purgim
4.Dokato plodut e oshe topul topish v karamela s 1shipka i posle potapiash v ledeno studena voda
Pekinski purgeni plodove
1.Okolo 5banana ili 4iabulki
2.1iase
3.50gr.brashno
4.6sup.lugisi zaxar
5.3sup.lugisi olio
6.3.sup.l.sirop ot borovinki ili med kakto ti si iala
1.Pravim si tastoto ot iaseto,brashnoto i dobaviame voda.Vinagi za takova purgene e dobre testoto ti da e riadko.
2.Topish vseki plod i purgish,sled koeto podsushavash
3.Pravish si karamela topvash ploda v nego i posle s 1shipka vednaga topish v ledena voda
4.Zalivash s med i sirop
Reseptite sa avtenti4ni i az li4no sum gi pravila.
Da vi e sladko!
| |
Тема
|
Re: Panirani banani s med
[re: Madness]
|
|
Автор |
Stefanie (непознат) |
Публикувано | 03.03.04 18:32 |
|
Страшно съжалявам , но не обърнах внимание на профила ти. Искрено се надявам, че не си се почувствал ужасно обиден от злощастната ми грешка . А за това, че и мъжете могат да се пробват в кухнята от време на време, си много прав, само че дали и те го знаят?
| |
Тема
|
Re: Panirani banani s med
[re: Madness]
|
|
Автор |
Kitten (in love) |
Публикувано | 03.03.04 22:20 |
|
Правех панирани банани много отдавна и съм забравила пропорциите, но все пак помня продуктите
брашно и нишесте в съотношение 2:1 или 1:1 - нишестето придава много приятен, мек вкус и консистенция на панировката - става съвършено гладка и много нежна
пудра захар - не кристална
прясно мляко
яйца
трябва да ти се получи консистенция като домашно кисело мляко или малко по - гъсто от боза. Бананите стават много добре ако ги нарежеш веднъж по дължина и след това двете половинки напречно на парчета по 4-5 см
След като ги панираш и отцедиш мазнината,слагаш в чиния и заливаш с разтопен мед - но не много, да не стане твърде тежко - не слагай много захар в панировката, защото и самия плод е сладък, а после и меда и става страшно
Да ти е сладко 
| |
Тема
|
Re: Panirani banani s med
[re: Kitten]
|
|
Автор |
veO4 (варна) |
Публикувано | 04.03.04 11:58 |
|
Нишесте и брашно 1:1 , слага се и щипка хлебна сода. Разбърква се с вода на гъста каша. Плодовете обелени и нарязани на еднакви перчета е се потапят в кашата( тя трябва да е достатъчно гъста и да се задържа по продукта) и се пържат в маслена баня. След това изпържените плодове се карамелизират като в карамела се добавя и сусам. Карамелизира се захар и няколко капки олио в разлат тиган добавя се малко сусам и вече когато захарта се е карамелизирала добавяме плодовете. Правим няколко завъртания на плодовете или с лъжица ги обливаме да се карамелизират от всякъде . Консумират се охладени
| |
Тема
|
Re: Panirani banani s med
[re: Stefanie]
|
|
Автор |
farmer (същия:)) |
Публикувано | 05.03.04 08:32 |
|
Не само 4е знаем това ами и сме по-добрите и там
Доматите не се ядат с коловете,на тиквите не се ядат листата-личен опит
| |
|
|
|
|