|
Тема
|
ЗЕЛНИК
|
|
Автор | SUNY (Нерегистриран) |
Публикувано | 24.01.04 18:26 |
|
Kajete mi molia wi 1 recepta za zelnik s kiselo zele...speshno mi triabva / ako znaete razbira se Chuwala sam che bilo mnogo hubavo. Niakoi kazwat, che go prigotviali s praz, az obache iskam s kiselo zele za momenta
Blagodaria vi predvaritelno  
| |
Тема
|
Re: ЗЕЛНИК-рецепта на Черешка
[re: SUNY]
|
|
Автор |
минaвaщa (open-minded) |
Публикувано | 25.01.04 09:21 |
|
По-долу съм ти копирала рецепта на Черешка от друга тема, надявам се да ти е полезна
Извинявай, за закъснението. Ето и рецептата за кюстендилски зелник.
Първо да кажа, че аз го правя с дом. точени кори. Готовите са малки и не стават или пък нещо трябва да се нагажда. Зелникът си иска доста време за приготвяне, но пък крайния резултат си го заслужава.
Омесва се среднотвърдо тесто от около 800-900г брашно,1ч.л. сол,2л олио и ако искаш 2 яйца. Разделя се на 7 топки- 5 от тях с еднаква големина, една наполовина по-малка и 1 по- голяма. След като се разточат корите, се разстилат на някаква голяма кърпа, за да се подсушат.
Нарязаното зеле се запържва леко.Намазва се тавата с олио и най- отдолу се слага последно разточената кора, която е най- голямата и трябва да виси извън тавата. В средата и на купчина се слага зелето и се покрива с малката кора, която се поръсва с мазнина. Останалите кори се поръсват с мазнина и се надиплят /като плисета, а не се увиват/ и се редят около плънката. Накрая те се завиват с първата голяма кора. Отгоре отново се поръсва с мазнина и се нареждат малки парченца сланина или шарено месо. Пече се в умерена фурна. Яде се с кисело мляко.
В корите можеш по желание да сложиш и сирене.
We will someday cross the
Rainbow Bridge together
| |
Тема
|
Re: ЗЕЛНИК-рецепта на Черешка
[re: минaвaщa]
|
|
Публикувано | 25.01.04 10:27 |
|
Mnogo ti blagodaria.
Sega zapochvam da go pravia . V temata za "muffiny" sym zapisala 1 ideia za sydcheta za pecheneto im. 
| |
|
Аз пък благодаря за сайта , който си пуснала! Английския вариант ме устройва и освен това там има пълна информация за мъфина. Ако искаш го пусни и в темата на Поли, ще е от полза на всички , които искат точната технология на приготвяне. Що се отнася до формичките, аз държа да са оригинални. Съдът за печене както и оригиналните рецепти са много важни защото аз искам да си правя мъфини тук в БГ , а не да експериментирам на тема вариации
Погледни във въпроси ( на менюто) там мисля е обяснено как да правиш линк или да качиш снимка , не е трудно .Ще опиташ 1 - 2 пъти и си готова Успех!
We will someday cross the
Rainbow Bridge together
| |
Тема
|
Re: ЗЕЛНИК
[re: SUNY]
|
|
Публикувано | 25.01.04 14:24 |
|
shte probvam za muffins :
| |
|
Да се върнем към класиката - линк към електронната версия на фундаменталния труд "Българска национална кухня", София, Земиздат-1978 от проф. Джелепов и съавтори. Там има за зелници и какво ли не още.....
| |
Тема
|
Re: ЗЕЛНИК
[re: Чpeвoyroдниk]
|
|
Публикувано | 27.01.04 00:29 |
|
Bravo!
Em go imam y vyobshte ne se setih da pogledna tam...
| |
|
|
|
|