Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:02 14.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Тема ЗЕЛНИКнови  
АвторSUNY (Нерегистриран)
Публикувано24.01.04 18:26



Kajete mi molia wi 1 recepta za zelnik s kiselo zele...speshno mi triabva / ako znaete razbira se Chuwala sam che bilo mnogo hubavo. Niakoi kazwat, che go prigotviali s praz, az obache iskam s kiselo zele za momenta
Blagodaria vi predvaritelno



Тема Re: ЗЕЛНИК-рецепта на Черешканови [re: SUNY]  
Автор минaвaщa (open-minded)
Публикувано25.01.04 09:21



По-долу съм ти копирала рецепта на Черешка от друга тема, надявам се да ти е полезна

Извинявай, за закъснението. Ето и рецептата за кюстендилски зелник.
Първо да кажа, че аз го правя с дом. точени кори. Готовите са малки и не стават или пък нещо трябва да се нагажда. Зелникът си иска доста време за приготвяне, но пък крайния резултат си го заслужава.
Омесва се среднотвърдо тесто от около 800-900г брашно,1ч.л. сол,2л олио и ако искаш 2 яйца. Разделя се на 7 топки- 5 от тях с еднаква големина, една наполовина по-малка и 1 по- голяма. След като се разточат корите, се разстилат на някаква голяма кърпа, за да се подсушат.
Нарязаното зеле се запържва леко.Намазва се тавата с олио и най- отдолу се слага последно разточената кора, която е най- голямата и трябва да виси извън тавата. В средата и на купчина се слага зелето и се покрива с малката кора, която се поръсва с мазнина. Останалите кори се поръсват с мазнина и се надиплят /като плисета, а не се увиват/ и се редят около плънката. Накрая те се завиват с първата голяма кора. Отгоре отново се поръсва с мазнина и се нареждат малки парченца сланина или шарено месо. Пече се в умерена фурна. Яде се с кисело мляко.
В корите можеш по желание да сложиш и сирене.



We will someday cross the
Rainbow Bridge together




Тема Re: ЗЕЛНИК-рецепта на Черешканови [re: минaвaщa]  
АвторSUNY (Нерегистриран)
Публикувано25.01.04 10:27



Mnogo ti blagodaria.
Sega zapochvam da go pravia. V temata za "muffiny" sym zapisala 1 ideia za sydcheta za pecheneto im.



Тема Re: сайтнови [re: SUNY]  
Автор минaвaщa (open-minded)
Публикувано25.01.04 13:03



Аз пък благодаря за сайта , който си пуснала! Английския вариант ме устройва и освен това там има пълна информация за мъфина. Ако искаш го пусни и в темата на Поли, ще е от полза на всички , които искат точната технология на приготвяне. Що се отнася до формичките, аз държа да са оригинални. Съдът за печене както и оригиналните рецепти са много важни защото аз искам да си правя мъфини тук в БГ , а не да експериментирам на тема вариации

Погледни във въпроси ( на менюто) там мисля е обяснено как да правиш линк или да качиш снимка , не е трудно .Ще опиташ 1 - 2 пъти и си готова Успех!




We will someday cross the
Rainbow Bridge together




Тема Re: ЗЕЛНИКнови [re: SUNY]  
АвторSUNY (Нерегистриран)
Публикувано25.01.04 14:24



shte probvam za muffins:





Тема Re: ЗЕЛНИК [re: SUNY]  
Автор Чpeвoyroдниk (яде и пие)
Публикувано26.01.04 16:47



Да се върнем към класиката - линк към електронната версия на фундаменталния труд "Българска национална кухня", София, Земиздат-1978 от проф. Джелепов и съавтори. Там има за зелници и какво ли не още.....





Тема Re: ЗЕЛНИКнови [re: Чpeвoyroдниk]  
АвторSUNY (Нерегистриран)
Публикувано27.01.04 00:29



Bravo!
Em go imam y vyobshte ne se setih da pogledna tam...




*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.