|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Пе4ена пуйка! КАК???
|
|
Автор |
Kykepa (Козирог!) |
Публикувано | 22.11.03 08:54 |
|
Здравейте кулинари!
Някой може ли да ми даде някоя универсална рецепта за пе4ена пуйка
или там каквато знае рецепта?
4увал съм, 4е пуйката е с доста сухо месо и има опастност при пе4ене да стане жилава, защото се исушава месото! Така ли е???
Също ме интересува вари ли се преди пе4ене???
И какви подправки се слагат?
Абе вси4ко, защото нищо не занм, а искам да пробвам!
Знам, 4е не е като да пе4еш пиле!
Georgi Penkov-Bulgarska nadejda!!!
| |
Тема
|
Re: Пе4ена пуйка! КАК???
[re: Kykepa]
|
|
Автор | jeni (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.11.03 16:31 |
|
Az sam prigotviala pyikata po dva nachina do sega i BESHE MNOGO VKYSNO , ta edinia e s kiselo zele, a drygia s oriz s g<bi,
s kiseloto zele ia slagam v glinen giyvech s poveche voda i zelev sok , traditsionite podpravki, dafinov list , cheren piper, chesan,cherven piper i taka se peche v fyrnata dokato stane gotovo
s oriza predvaritelno svariavam leko (kolkoto da izlezne pianata ) pyikata
sled tova ia slagam v tava , namazvam pyikata s limon za vkys , slagam malko voda i taka se peche na ymerena fyrna , predi da e napalno gotova pribaviam predvaritelno zaparjen oriz s g<bi i maslo v tavata , pri serviraneto podnasiam sos Brown gravy ili podoben dryg kafiav sos za meso ....stava mnogo vkysno
| |
Тема
|
Re: Пе4ена пуйка! КАК???
[re: Kykepa]
|
|
Автор |
блoнди (умничка) |
Публикувано | 22.11.03 20:16 |
|
Точно като да се пече пиле е всъщност...Аз я намазвам от предишната вечер с разтопено масло с червен и черен пипер. Пека я завита с фолио и чак последните 45 мин. я отвивам да се зачерви. Обикновено я пълня с ориз и гъби, ако го правиш, ориза трябва да е готов, иначе остава суров. И трябва да е много добре размразена. Колко ти е голяма пуйката? Моята е 15 lbs., което значи, че в неделя следобед ще я преместя в хладилника и в четвъртък сутринта ще я извадя навън и към 3 следобяд ще я сложа да се пече, за да е готова към 6.30, когато идват хуните с наточените зъби...А какви гарнитури ще правиш?
I'm not lost! I'm just EXPLORING
| |
Тема
|
Re: Пе4ена пуйка! КАК???
[re: блoнди]
|
|
Автор |
Kykepa (Козирог!) |
Публикувано | 23.11.03 17:27 |
|
Не знам още какви гарнитури ще правя!
Нямам още и пуйка!
Georgi Penkov-Bulgarska nadejda!!!
| |
Тема
|
Re: Пе4ена пуйка! КАК???
[re: Kykepa]
|
|
Автор |
lsabel (chervenokoska) |
Публикувано | 23.11.03 19:28 |
|
Da ti kaja az kak pravya puyka ili pone taka ya pravih minalata godina i stana mnogo vkusno.
Prav si , che mesoto na puykata e mnogo suho , za celta sled kato ya napulnish( ako shte ya pulnish) ya zavii s parchenca bekon - cyalata . Sled tova ya sloji v edin ot tezi specialni plikove za pechene (Jewel - 1,70 $ v momenta ) , slagash puykata v pechkata i pechesh 4 chasa. Pone ne se zanimavash da ya naglejdash i polivash . Mesoto poema ot mazninata na bekona i stava mnogo sochno i krehko.
Priyaten Den na blagodarnostta!
| |
Тема
|
Re: Пе4ена пуйка! КАК???
[re: lsabel]
|
|
Автор | Пoли (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.11.03 21:19 |
|
Правилно са те посъветвали...Не е като да печеш пиле.Аз по-скоро го разглеждам като да печеш агне
4 часа най-малко се пече и става много крехка.Аз я пека в специална едипсовидна дълбока тава с капак,но ако нямаш,може да я завиеш с фолио и не я отваряй преди да и е изтекло времето!А за плънката,сигурна съм,че ще измислиш.Моите всеки път са различни.
Успех!
| |
|
това с бекона звучи много добре, ще й даде и аромат на пушено. А накрая развиваш ли я за малко да се препече кожичката?
I'm not lost! I'm just EXPLORING
| |
Тема
|
Re: Изабел,
[re: блoнди]
|
|
Автор |
lsabel (chervenokoska) |
Публикувано | 24.11.03 00:17 |
|
Ami tya vupreki , che e v plika se zapicha dosta dobre i kojichkata stava hrupkava. Plika e produpchen na nyakolko mesta , taka che kojata ne stava meka...
Da , naistina stava dobre - mesoto stava dosta sochno i krehko...inache znaesh kolko e suho pueshkoto...
Opitay , moje puk da ti haresa , a da propusnah da dobavya , che ot strani v plika moje da se slojat nyakolko morkovcheta i strukcheta celina - pridava dopulnitelen aromat...
| |
|
Аз винаги слагам и след това ги пасирам и с малко сос от пуйката ги слагам в готово грейви от пликче и го маскирам като домашно
I'm not lost! I'm just EXPLORING
| |
Тема
|
Re: Изабел,
[re: блoнди]
|
|
Автор |
lsabel (chervenokoska) |
Публикувано | 25.11.03 00:39 |
|
Umnichka si ni ti...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|