Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:57 28.06.24 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Тема Дренкинови  
Автор farmer (същия:))
Публикувано31.08.03 14:08



донесоха ми ги,какво мога да ги направя /коли4еството е 2-3 кг, не ям компоти/

Доматите не се ядат с коловете,на тиквите не се ядат листата-личен опит


Тема Re: Дренкинови [re: farmer]  
Автор Elsa (usmivka)
Публикувано31.08.03 14:30



Vino, Konfitior, Sok

Kompot ne konsumirash, obace e mnogo polezen pri razhlaben stomah(pazstrojstvo, diaria), ta si pomisli dali vse pak niama da ti e ot polza da imash pod ryka niakoj i drug kompot za lek.



Тема Re: Дренкинови [re: Elsa]  
Автор farmer (същия:))
Публикувано31.08.03 15:59



И как да го спретна тва сладко

Доматите не се ядат с коловете,на тиквите не се ядат листата-личен опит


Тема Re: Дренкинови [re: farmer]  
Автор mimozata (sramezhliva)
Публикувано01.09.03 10:45



Сироп от дренки(личен опит):дренките се заливат с вода-да се покрият,и се варят на тих огън докато се напукат.След това сокът се прецежда,и на 1 л.от този сок се слага 1 кг.захар.Вари се до стопяването на захарта,като няколко минути преди да се свали,се прибавя 1 ч.л. лимонена к-на.Налива се още горещ в сухи шишета,които се затварят добре.Е,след това варене не остава нищо от витамин "с",но сиропът е много ароматен и траен.При консумация се разрежда с вода на вкус.



Тема Re: Дренки [re: mimozata]  
Автор farmer (същия:))
Публикувано01.09.03 15:20



питам за сладкооо

Доматите не се ядат с коловете,на тиквите не се ядат листата-личен опит


Тема Re: Дренкинови [re: farmer]  
Автор Meчo_Пyx (Пухкавичък)
Публикувано01.09.03 18:53



Здрасти !

Ето рецепта за сладко от дренки.

Подбират се 700 г едри, непрезрели дренки с лесно отделяща се костилка, почистват се, измиват се със студена вода и се изваждат костилките им. (Има едни такива специални уредчета, с тях е лесно). Почистените дренки се поставят в тензухена кърпа и се попарват 2-3 минути във вряща вода за отстраняване на част от пектина и за изчезване на тръпчивия им вкус. Процедурата се повтаря 2-3 пъти, като след всяко попарване се охлаждат със студена вода.
Охладените дренки се варят по два начина: в захарен сироп или чрез засипване със ситна захар.
Когато се варят в сироп, 1,5 кг захар се разтваря в 400 г вода. След завирането на сиропа в него се поставят дренките и сладкото се вари до необходимата гъстота. Няколко минути преди сладкото да се свали от огъня, към него се прибавя 1 ч.л. винена киселина. (книгата ми е доста стара, аз използвам лимонтузу)
Другият начин е да засипеш дренките със захар - 1,5 кг и след като добавиш 1 ч.ч. вода да ги вариш отначало на слаб, а след това на силен огън. От време на време го разбъркваш, за да не загори и карамелизира захарта на дъното на съда. В края на варенето се добавя лимонтузу или винена киселина.
Оставя се да престои 4-5 часа, след което се насипва в буркани.
Е ми наздраве!





Тема Re: Дренкинови [re: Meчo_Пyx]  
Автор farmer (същия:))
Публикувано01.09.03 19:36



Утре 6те се пробвам.. малее докъде я докарах, като не мога да изхвърлям

Доматите не се ядат с коловете,на тиквите не се ядат листата-личен опит



*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.