|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Кухненски комбайн
|
|
Автор |
graphic (INAPPLICABLE) |
Публикувано | 15.05.03 11:29 |
|
И ето че настъпи светъл миг в живота ми - ще си оборудвам кухнята! И решихме с либето да си купим кухненски комбайн. Ходихме по магазините - гледахме - пулихме се..... и нищо не купихме. Не за друго ами аз не разбирам от комбайн - досега се упововах на един допотопен миксер. Знам, че колкото многофункционален е един уред толкова по за нищо не служи - от друга страна пък е компактен...красив. А не ми се дават 150-200 лв. за нещо тедо ще издаде багажа като му мине гаранцията. Така че моля ви, дайте ми съвет какво да си купя. От сега казвам какво искам да прави: да пасира, разбива, стърже (моркови за салтка), ако може и да меси чудесно!
| |
Тема
|
Re: Кухненски комбайн
[re: graphic]
|
|
Автор |
Scarlet (J _ _ _ _ _ _ r) |
Публикувано | 16.05.03 00:26 |
|
Моят комбайн е Мулинекс, но вече е доста стар модел - отпреди 5, 6 години. Много съм доволна, на ръка режа само за удоволствие. Когато го избирах, имаше и модели, които предлагаха кафемелачка, месомелачка и т.н. Прецених че това е излишно оскъпяване, защото такива уреди не ползвам.
Важно е уредът да е със средна вместимост, защото оня, който рекламират "1, 2, 3, хоп!" е много малограмажен за едно средно домакинство. Има и едни по-големи, което също не е удобно.
Иначе моят уред пасира, разбива, стърже, кълца, меси тесто, изстисква обикновени плодове и цитруси.
Това е уредът, с който не се разделям. Сега рекламират един комбайн на Тефал, на който приставките са му отдолу под уреда в куфарче. Много удобно ми се струва, но не знам самият уред какво може.
Успех!
| |
Тема
|
[re: Scarlet]
|
|
Автор |
ивaнa (майче-зайче) |
Публикувано | 16.05.03 12:44 |
|
имам точно този на Тефал, рядко го използвам - то човек докато сглоби, нареже и измие.... по-бързо става на дъската. тесто съм правила 1-2 пъти за кейк, половината остана по стените... според мен, ако човек му свикне е удобство, но аз май съм консервативна и проклета, та не му се кефя както подобава.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Biba (hamster) |
Публикувано | 16.05.03 14:07 |
|
Za Koleda babite na muja mi kato ni pitaha kakwo iskame za podaruk az si poruchah takuw kombajn, zashtoto otdawna mi beshe mechta. Mnogo e hubaw, ima kana i kupa- pasira, mesi, prawi kajma, sturje, reje, prawi shejkowe i dr. podobni. Purwite nqkolko sedmici mnogo go polzwah, golqm merak, no kakto weche nqkoj kaza- pustoto razglobqwane, miene i chistene , otnema mi poweche wreme ot kolkoto rqzaneto. Narochno go ostawih wurhu kuhnenskiqt shkaf da mi e pod ruka, zashtoto mi beshe qsno, che wednuj wleze li w shkafa shte go zabrawq . Testoto stawa strashno burzo- za po malko ot minuta e omeseno. Ako az si go bqh kupuwala tozi kombajn sega sigurno shteshe da me e qd che sum dala tolkowa pari za neshto, koeto pochti ne izpolzwam, no nali mi e podaruk mu se radwam . Ot skoro wzeh po- chestichko da prawq plodowi shejkowe- mnogo wkusni stawat...

| |
Тема
|
Re: Защо?
[re: ивaнa]
|
|
Автор |
Scarlet (J _ _ _ _ _ _ r) |
Публикувано | 17.05.03 18:21 |
|
Много лесно се мие! Когато прочетох в книжката изречение от рода "Измива се много лесно", реших че това е чиста реклама, но наистина пластмасата е много особена и се мие наистина много лесно и бързо.
А пък сокоизстисквачката има една лентичка, която само се облива с вода и всички частици изчезват. Като си спомня предишната ми изтисквачка какво миене искаше и как човърках всяка дупчица с клечка за зъби.
| |
Тема
|
|
|
Автор | нн (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.05.03 23:08 |
|
Моят е ве4е на 12 години,но на практика е по-млад за6тото и аз рядко го ползвам.И на мен ми идва тежко сглобяване/разглобяване;по-то4но не това,а измъкването на целия антураж от 6кафа и после- обратната процедура.Тук нямам специален 6каф само за него,а не искам да имам друго по плота освен кафе-ма6ината и затова все го крия някъде.
Но ми е незаменим,например за тесто за паста(спагети,талятелле и др),както и за маслени теста(слага6 само бра6ното и студено масло на пар4енца и става за секунди.(с ножа)
С ножа си правя и кайма от вратни пържоли(за6тото при мен има само теле6ка)
Когато излезе пролетното зеле,го правя на салата с миксера,но ина4е дисковете като 4е ли ми идват или малко груби или малко фини за целта и не ги ползвам
Но за майонеза е незаменим.
Мия го 4есто на ръка и това е една вбесява6та процедура,затова винаги когато мога го слагам в миялната ма6ина
Пак с ножа кълцам/тро6а 6околад и ядки за сладки6и,когато е нужно те да са именно натро6ени,а не смлени.
Понякога,когато изпадна в разни диети4ни настроения,ми е извънредно ценен като сокоизстсква4ка.
Об6то взето,ползвана ве6т,но относително рядко;Въпреки това необходима
| |
Тема
|
Re: Защо?
[re: Scarlet]
|
|
Автор |
ивaнa (майче-зайче) |
Публикувано | 19.05.03 11:18 |
|
прави си за пластмасата, но аз по-лесно и бързо си измивам ножа, отколкото купата, ножчето, капака, друго нещо, което бута и т.н.
предполагам, че е въпрос на навик
| |
|
Абсолютно вярно е!
Много лесно се измива.
И аз много ми е странно общоприетото мислене- ама много миене.
А като се прави примерно кекс не се ли мие купата, не се ли мият бъркалките на миксера. Разликата е обаче, че докато се бърка сместа, аз мога да свърша още нещо вместо да бдя над купата и да ми омалее ръката от миксера.
От както имам комбайна- вече 4-та година, миксера е заровен някъде из шкафовете. Сигурно ще го дам на свеки.
И моят е Мулинекс модела 2000. Много съм доволна. Всичко си е на едно място в кутия -приставки и пр. Нищо не режа и не правя без него. С изкл. на зелената салата, ама нея по начало я реже мъжът ми, защото си има изисквания човека.
Само исках да кажа, че миенето е най-смешният проблем който се изтъква на комбайните. Това обикновено го казва свеки, ама тя си има боязън от техниката по начало, та мисля че е от това.
| |
Тема
|
купи си
[re: kopche]
|
|
Автор | Tити (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.05.03 11:43 |
|
Купи си какъвто ти харесва на теб.
Голямо удобство е.
Меси за минута
Аз също имам Мулинекс-2000 и съм доволна
| |
Тема
|
Re: купи си
[re: Tити]
|
|
Автор |
graphic (INAPPLICABLE) |
Публикувано | 20.05.03 17:11 |
|
Ей, без малко да се откажа... като ме наплашихте с това миене! Аз хич не обичам да робувам на вещите си. Благодаря на всички за съветите. Ще си купя този който ми изглежда най-хубав.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|