|
|
|
Тема
|
PARFE-BLAT
|
|
| Автор | gladen (Нерегистриран) |
| Публикувано | 14.03.03 21:35 |
|
|
Daite idei za blat za parfe.................BLAGODARIA
| |
|
Тема
|
Re: PARFE-BLAT
[re: gladen]
|
|
| Автор |
medusa (Мамино Меде) |
| Публикувано | 15.03.03 12:34 |
|
|
А как се прави парфето отгоре?
Мисля, че ще стане с пандишпанов блат, но не съм много сигурна как точно се правеше той.
Някой знае ли?
| |
|
Тема
|
Re: PARFE-BLAT
[re: medusa]
|
|
| Автор |
medusa (Мамино Меде) |
| Публикувано | 15.03.03 12:38 |
|
|
А, ето, намерих си записките за пандишпановото тесто:
10 яйца
300 гр пудра захар
200 гр брашно
Жълтъците се разбиват до пухкавост с пудрата захар. Прибавя се брашното. Белтъците се разбиват отделно и също се прибавят. Намаслява се тавичка и се поръсва с брашно, сместта се изсипва и се пече първо на силна фурна, а после на по-слабо.
| |
|
Тема
|
ot biskviti i maslo
[re: gladen]
|
|
| Автор |
Vlas (viarvashta) |
| Публикувано | 15.03.03 14:48 |
|
|
Ami az go pravia ot 1 paketche maslo(malko)125 gr.Rztopeno na mnogo slab ogun.Smesvam go s 1 pakt biskviti Ruen(onia kruglite deto sa po-meki ot obiknovenni)i 1 paket obiknovenni smleni (striti na sitno) i taka s ruce go oformiash na dunoto na formata. posle go ostaviash za 1/2 chas da stegne
Dano pomagam
pozdravi
| |
|
Тема
|
Re: ot biskviti i maslo
[re: Vlas]
|
|
| Автор | gladen (Нерегистриран) |
| Публикувано | 15.03.03 18:34 |
|
|
tova s biskvitite shte go probvam.
a inache otnosno parfeto-mnogo e lesno.Znachi razbivam edna smetana ot technite ot 500ml.na mnogo visoka skorost i tia stava mnogo tvarda, pribaviam kam neia dve supeni lazitsi pudra zahar i edna kofichka smetanovo kiselo mliako na Danone i nakraia pribaviam zelatin okolo 20gr.(dve paketcheta tam si pishe kak se pravi).Ot tam natatak kakvito iskate plodove sladka i gluposti.USPEHI
| |
|
|
|
2 яйца
4 лъж. захар
4 лъж. брашно
Разбиват се с миксер, изсипва се в тортена форма и върху намаслена хартия.
Пече се в загрята фурна, докато се зачерви.
1 коф.заквасена сметана, желатин, 2 банана, портокал, стафиди, орехи, ванилия, ром, 1 каф чашка портокалов сок, киви и шоколад.
Сметаната я разбивам с пудрата захар. Прибавям портокала, нарязан на ситно, орехите и попарените стафиди, ароматизирам. Желатинът разтварям в лъжица хладка вода и като попие го поставям на водна баня да се втечни. Прибавям го внимателно към сметаната с плодовете при постоянно бъркане.
Изпеченият блат слагам в тортена чиния заедно със страничната част от тортената форма, за да задържи сметаната. Напоявам го с портокалов сок. Нареждам бананите и изсипвам сметаната. Като се стегне махам формата и украсявам с плод - примерно киви, настърган шоколад и ядки.
| |
|
|
|
|