Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:21 19.06.24 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема гювечнови  
Автор Megan (драка)
Публикувано11.03.03 15:28



имам си нов гювеч. чистак нов )))
а той си има мен, само дето той има проблем - аз не знам какво да готвя в него.
от тоя тип, дето са с капак, прилича на гюведже, ма голямо..

идеи?



Тема Re: гювечнови [re: Megan]  
Автор Kлep (женствена)
Публикувано11.03.03 15:51



Всичко, което готвиш в йенска тенджера.

Когато Господ затваря врати, отваря порти.


Тема Re: гювечнови [re: Megan]  
Автор kultivirana ()
Публикувано11.03.03 17:07



преди дни се отредих с това:

Сирене в гювече

Продуктите като за едно по-голямо гювече като твоето предполагам:

200 - 300 гр. сирене
100 гр. краве масло
3 червени домата /стават и тези от буркан консервираните, но пък сега има и пресни, та с тях е по-фецко:)/
1 голяма глава лук
3 яйца


Слагаш маслото на дъното, обелените и настъргани на едро ренде червени домати, няколко тънки филийки лук, предварително запържени до златисто иначе остава полу-суров и е твърд, натрошеното сирене и най-отгоре разбитите яйца.

Захлупваш и печеш в умерена фурна.

поздрав
:)




Тема Re: гювечнови [re: Megan]  
Авторyчeничka (Нерегистриран)
Публикувано11.03.03 17:14



Да ти е честит!
В него можеш да сготвиш зрял фасул. Става по-вкусен отколкото в тенджера.
Още можеш да направиш сърми, да задушиш зеленчуци с някакво месо /пилешко например/, да сготвиш заек или пък агнешко задушено.



Тема Re: гювечнови [re: yчeничka]  
Автор Megan (драка)
Публикувано11.03.03 18:04



моооооооооооооже ли мъничко по-подробно последното изречение? )))))



Тема Re: гювечнови [re: kultivirana]  
Автор Megan (драка)
Публикувано11.03.03 18:05



девойко ))))
моето си е баш бая гювеч. сериозно голям. говори като за голям.

и чакам рецепти с месо. тъй да знаеш.





Тема Re: гювечнови [re: Kлep]  
Автор Megan (драка)
Публикувано11.03.03 18:06



и по-конкретно? )))



Тема Re: гювечнови [re: yчeничka]  
АвторTeди (Нерегистриран)
Публикувано11.03.03 18:46



Задуше(в)но:

Едно пиле на парчета, един-два кг картофи, 4-5 моркова на колелца, лук (десетина малки цели главички) десетина скилидки чесън, дафинов лист, черен пипер, бахар, сол, олио и чаша вино. Доливаш малко вода, така че да покрие картофките и се захлупва. Не препълвай гювеча, че ще ти изкипи течността. Като почне да бълбука фурната се намалява и се пече бавничко на минимални градуси. Това е генералната репетиция за изпробване на пропорциите. Гала-гювеча е с телешко, а защо не и със заешко. В този случай печенето продължава два-три часа, а може и повече, зависи от фурната. Затова е добре да се забърка малко брашно с вода на гъста каша и да замажат ръбовете на капака. Така се получава нещо като херметизация и няма да има нужда да се долива вода. Идеята е да не се отваря гювеча по време на задушаването и да се запази аромата на манджата, който е неустоим. Хватката с тестото се прилага и на пуйка със зеле, капама и др., но това е друга тема извън сезона.

Постният гювеч няма нищо против да се отхлупва, даже обича. Първо слагам картофите, морковите и лука с олиото, подправките и малко вода, после патладжан, после зелен боб, после чушки, тиквички и домати и т.н. до магданоза.

Случи с клуба твоя гювеч.



Тема Re: гювечнови [re: Teди]  
Авторcunik (Нерегистриран)
Публикувано11.03.03 20:23



Меги, сега по същество:
1. Избираш едно ху-у-убаво , ама много добро парче месо - телешко или свинско. добре е да бъде филе/ може шол/, поне килограм и половина!
2. Слагаш на дъното на гювеча малко мазнина и нарязваш 2 глави лук. При повече месо - увеличи броят на главите лук.
3. Поставяш на дъното на гювеча малко от лука, отгоре - цялото парче месо.
4. добавяш останалия лук, една чаша червено вино, 5-6 зрънца бахар и 10-на зрънца черен пипер. естествено си посолила със сол! Поливаш водичка, така , че да стигне почти за покриване на месото!
5. Още малко мазнинка!
6. поставяш капака на съда и цялото това бъдещо великолепие се слага в студена фурна. пече се на 150 градуса около 2 часа. В края на обработката махни капака и го остави още малко да хване коричка! Отвори виното и нагласи чашите!
По-вкусно печено едва ли си яла! Освен това се готви САМО!




Тема Re: гювечнови [re: cunik]  
Автор Megan (драка)
Публикувано11.03.03 21:39



))))))))))))))))

звучи възхитителненско... мдааааааа, кога да го пробваме.. м.. мисля, мисля..
)))
събота?




Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.