|
Тема
|
Царевичен хляб?
|
|
Автор |
Lois () |
Публикувано | 06.03.03 11:02 |
|
Има ли някой рецепта за царевичен хляб или питки или голяма питка? Диренето не даде резултати нито в Клуба, нито из другите готварски места в БГ Нет. Много ми се иска да пробвам да направя такова нещо. Особено откакто в Била царевичните хлебчета не са вече това, което бяха.....Помогнете, моля!!!!!!!!!
| |
Тема
|
Re: Царевичен хляб?
[re: Lois]
|
|
Автор |
Biba (hamster) |
Публикувано | 06.03.03 21:19 |
|
Carewichen hlqb "Tex-Mex"
(namerih go w edin nemski site, dano da ti swurshi rabota)
400 g brashno
175 g carewichno brashno
1 Paketche backpulver
1 ch.l. zahar
1 ch.l. sol
1/4 Liter mljako
100 g maslo
2 qjca
15 porcii - 205 Kcal na porcia
** prigotwjane - 15 min; obshto 60 min
Brashnoto se slaga w goljama kupa zaedno s carewichnoto brashno, bakpulwera, solta i zaharta i se smeswat dobre. Zatoplja se mljakoto sled koeto kum nego se pribawja masloto. Toploto mljako se pribawja kum brashnoto i drugite produkti w kupata, sled towa i qjzata, koito se razbiwat predwaritelno. Wsichko towa se mesi dokato se poluchi meko testo, koeto lesno se otlepja ot stenite na kupata. Zawiwa se i se ostawja na toplo da wtasa za okolo 30 min. Testoto se oformja w jelanata forma, postawja se wurhu zastlana s hartija tawa i se peche w predwaritelno zagrjata na 200° furna (20-25 min. do zlatisto kafjawo) .
| |
Тема
|
много ти благодаря,
[re: Biba]
|
|
Автор |
Lois () |
Публикувано | 07.03.03 11:23 |
|
аз също намерих разни рецепти из нета, американски предимно, ако някой се интересува -
но си мислех, че някой би споделил собствен опит, да му се не види! Явно трябва да купувам 5 кила брашно и да почвам опитите!!!
| |
Тема
|
Re: много ти благодаря,
[re: Lois]
|
|
Автор |
Biba (hamster) |
Публикувано | 07.03.03 12:28 |
|
Kak mislish tazi rezepta po- gore, (kojato sum dala az) dali stawa za prigotwjane w mashina za hljab? Zwuchi wkusno, obache hich ne mi se razcapwa da go mesja na ruka, a w mashinata za hljaba dosega samo gotowi smesi sum slagala...
Moje da go probwam prez weekend-a (ako ostane wreme) i shte pisha kak e stanal...
| |
Тема
|
Рецептата
[re: Biba]
|
|
Автор |
Lois () |
Публикувано | 07.03.03 16:08 |
|
Абе много мазно ми се струва на мен. А и знаеш ли, тези американските рецепти, аз не задълбах много де, ама техните теста като че ли по-редки стават, защото там се говори за изливане на тестото в тавата...............?????
Ако имаш смелост, пробвай.Аз лично такъв уред нямам, и ако ще цапам нещо, ще са само ръчичките, е, и цялата кухня, де.
| |
|
|
|
|