Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:30 13.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Тема филе от бяла рибанови  
Автор Дeлфин (бивша Лолита)
Публикувано10.02.03 10:53



Гледам поне веднъж в седмицата да готвя риба, правя скумрия(печена на скара и фурна и пържена), пъстърва(пак така) и бяла риба, която обичаме най-много, но нея я правя само панирана - наистина става супер, обаче взе да ми писва. Ако знаете хубави рибешки рецепти, пишете! Само не разни чорби от риба, че хич не обичам. Значи,на рецепти с бяла риба най ще се зарадвам.



Тема Калкан...нови [re: Дeлфин]  
Автор Wildberry (mild)
Публикувано10.02.03 12:11



....обичаш ли? В къщи сме фенове;) Мога да ти предложа рецепта за скара и друга - на фурна.Аз и сарми правя с калкан:) Ето на скара:
Трябват ти 4 филета.Почистваш ги от костите и кожата,ако не са почистени.В голям тиган разтопяваш масълце - на умерен огън.Аз ползвам един чугунен.Добавяш лимонов сок (1 с.л.),мащерка (2 ч.л.),черен и червен пипер.Запържваш ги 5 минути,бъркайки отвреме-навреме.Прехвърляш ги в плитка чиния.Загряваш същия тиган на силен огън докато на дъното се образува бяла пяна.Натопяваш всяко филе в маслената смес и след това слагхаш в тигана. Изпържваш филетата,по 1 минута от всяка страна. Изваждаш и ги поставяш в чиния за сервиране и ги покриваш с нещо (фолио),за да се запазят топли. Намаляваш огъня,излизваш останалата част от маслената смес в тигана и я запържваш,като бъркаш с дървена лъжица,докато маслото стане тъмнокафяво на цвят.Заливаш после рибата с маслото.
Имай предвид ,че тази рецепта ще задими много кухнята,затова е по-подходящо да се прави лятно време,навън:) Затова ти предлагам калкан на фурна:
Сваряваш 5-6 картофа (най-хубаво е да са пресни,става и с други).Оставяш ги да изстинат.Почистваш рибата от костите и кожата.Трябват ти около 450 г филета калкан. Задушаваш ги на умерен огън 3-4 минути в малко зехтин и лимонов сок. Аз го правя в тиган,докато рибата започне да се къса лесно.Обелваш изстиналите картофи и ги нарязваш на филийки.В друг тиган загряваш 3 с.л. зехтин добавяш 2 средни глави червен лук,нарязани на кубчета,една счукана скилидка чесън и бъркаш около 5 минути докато се зачервят. Добавяш 1/4 ч.л. счукан розмарин и щипка мащерка и махаш тигана от огъня.
Сега намазняваш леко едно гърне (моето е около 22 см).След това размазваш една трета от лучената смес в него. Върху нея поставяш половината от рибата. Отгоре - половината картофи.Напръскваш с 1/2 с.л. зехтин.Поръсваш с магданоз икопър.Повтаряш стъпките,като завършиш с лучената смес. Зюаливаш с 50 мл вода и малко лимонов сок и поръсваш с галета. Печеш около 35 минути на 170 градуса;)



Тема Re: филе от бяла рибанови [re: Дeлфин]  
Авторqq (Нерегистриран)
Публикувано10.02.03 13:48



filetata ot biala riba slagash v tavichka, dobavjash slednata smes:
chasha mliako + 1 lazitza brashno, krave maslo, magdanoz, cheren piper, zalivash filetata , rasish s luk na lentichki i nastargvash kashkaval i pechesh
druga smes: bjalo vino i voda 1:1, chesan, malko luk, cheren piper, zalivash, pechesh
ima i gotovi sosove maggi za riba, s koito pak zalivash filetata i pechesh



Тема Re: филе от бяла рибанови [re: Дeлфин]  
Автор moderator (2003+presen)
Публикувано10.02.03 16:58



PROBVAI SAS ORIZ..SUPER E..KOGATO E GATOVA RIBATA OTDELNO SE VARI ORIZA..KAKTO ZA MLIAKO S ORIZ...PRIBAVIA SE KAM PARCENCATAFILE..I PO IZBOR MOGE DA SE DOBAVIAT VARENI ZELENCUCI-MORKOVI..GRAX..STAVA VKUSNO I KOGATO SE NAREGI LIMON..UKRASATAPO TVOI IZBOR--A ZA OSTEPO - dobar vkus se slaga vav furnata za 10 min..za da poeme koricka...i xop eto ribka sas oriz..

vsicki geni sa kurvi samo maika mi ne ,no da ne zabraviame ce i tia e gena. NAPOLEON


Тема Re: филе от бяла рибанови [re: Дeлфин]  
АвторTedi (Нерегистриран)
Публикувано10.02.03 18:16



Скандинавски ишерет: Филенцата леко се задушават с олио във фурната или на котлона и после се заливат с марина (вода, оцет, сол, малко захар, копър и нарязан чесън), в която престояват час-два. Може и повече, ама толкова вкусно ухае, че не ти се чака. Понеже количеството калории е нищожно, гарнитурата може да е по-мазничка - напр. картофи с майонеза.



Тема Re: филе от бяла риба [re: Дeлфин]  
Автор Di5 ()
Публикувано11.02.03 01:46



Преди два дни бях на гости на моя приятелка и тя направи нещо много вкусно. Аз още не съм го правила, но бях до нея докато го правеше. Значи филетата с риба ги поръсва с подправки за риба и сос за риба. Разтапя масло и маже с него тавичката. Взима кора за баница намазва я с масло, слага филето и го завива като пуричка в кората и така ги нарежда в тавичката. Отгоре с четка намазва пак с масълце пуричката и пече във фурната.



Тема Ауунови [re: Wildberry]  
Автор Дeлфин (бивша Лолита)
Публикувано11.02.03 16:07



много вкусно звучат всичките рецепти, нямам търпение да ги пробвам, благодаря ви!



Тема Re: Калкан?! Бахмааму! ...нови [re: Wildberry]  
Автор ABe (разсеян)
Публикувано15.02.03 17:13



Потекоха ми лигите!

Ей на тва му се вика вкусно!

Бъдете високи!


Тема Re: Калкан?! Бахмааму! ...нови [re: ABe]  
Автор Wildberry (mild)
Публикувано15.02.03 22:09



Що не съм ти жена,нали
Много е вкусно,д**ба




*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.