ПОЩАЗатвори
Име:
Парола:
Регистрирай Free

Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:59 24.10.14 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Тема Recepta za kiflichki  
Автор KG (непознат )
Публикувано15.01.03 22:50



Tarsia recepta za kiflichki s marmalad,no testoto da se prigotvia s maia.
Blagodaria predvaritelno na vsichki,koito mi otgovoriat.



Тема Re: Recepta za kiflichkiнови [re: KG]  
Автор K. (on and on...)
Публикувано16.01.03 09:50



imam takava recepta, no ne ya pomnya naizust. shte ya proverya i shte ti ya napisha posle. jestoki stavat!\, daje i sys sirene. testoto e leko sladko, no mnogo otiva.

do sled malko



Тема Re: Recepta za kiflichkiнови [re: K.]  
АвторEli (Нерегистриран)
Публикувано16.01.03 15:44



Потърси в архива рецепта за козуначено тесто.



Тема Re: Recepta za kiflichkiнови [re: KG]  
Авторreni (Нерегистриран)
Публикувано16.01.03 16:19



Кифлички

1 яйце
1 с.л.кристална захар
1 к.ч. неразтопена свинска мас
1 к.ч. кисело мляко , заедно с 1/2 ч.л. сода
1/4 от кубчето с мая
брашно

Замесва се меко тесто, което престоява в хладилник 2 часа.След това тестото се разделя на 3 равни по големина топки.Всяка от топките се разточва на кора /във формата на кръг/ с дебелина около половин сантиметър.Всяка кора се намазва с конфитюр , шоколад / може и само да се поръсят с кристална захар/ и се нареждат една върху друга.Нарязват се на триъгълничета с еднаква големина и всяко триъгълниче се завива на кифличка от широката към тясната му страна.
Редят се в намаслена тавичка.
По желание отгоре могат да се намажат с жълтък и поръсят леко със захар.
Пекат се в умерена фурна / 170-175 градуса/ до порозовяване





Тема Re: Recepta za kiflichkiнови [re: KG]  
Авторmemo (Нерегистриран)
Публикувано16.01.03 16:44



Ot vsiako testo s maja za pitka moje6 da napravi6 i kifli4ki.



Тема Какво мога да ползвамнови [re: reni]  
Автор didkapitka (новак)
Публикувано17.01.03 10:08



вместо свинска мас?
Нямам такава, а съм бременна и не ми се топи, защото ми става лошо.Няма и кой да помоля да ми направи.
Примерно кр.масло дали би свършило работа?

Редактирано от didkapitka на 17.01.03 10:09.



Тема Re: Какво мога да ползвамнови [re: didkapitka]  
АвторEli (Нерегистриран)
Публикувано17.01.03 15:44



Ето една рецепта за козуначени кифли.
1 ч.ч. прясно мляко - топличко, 200г захар, 30г мая, 3 яйца, 100г масло, около 4ч.ч. брашно, ванилия и щипка сол.
Млякото, маята, 1ч.л. захар и 1ч.ч. брашно се разбъркват на каша и се оставя да втасва на топло около 15-20мин. Разбиват се яйцата със захарта и разтопеното масло, захарта да се разтопи и да не хруска, и се добавят в закваската. Добавят се 2-3 ванилии и брашно за меко тесто. Разделя се тестото на топчета. От всяко топче се прави кръгче с дебелина 0,5см, реже се на 8 сектора, във всеки сектор в широката част се слага плънката и се навива към върха кифличката. Слагат се в намаслена тава да втасат (да станат двойни на големина) мажат се с разбито и разредено с малко пр.мляко яйце и се пекат в нагорещена фурна.
Плънката е мармелад, или смлени орехови ядки, смесени с разбит белтък и захар, или с вместо орехи, маково семе и стафиди.



Тема Re: Какво мога да ползвамнови [re: Eli]  
Автор didkapitka (новак)
Публикувано18.01.03 03:37



Благодаря!
Непременно ще се опитам да ги направя.



Тема Re: Recepta za kiflichkiнови [re: KG]  
Автор KG (непознат )
Публикувано20.01.03 21:59



Blagodaria na vsichki otgovorili,nepremenno shte opitam receptite vi.




*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2014 Dir.bg Всички права запазени.