Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:02 22.05.24 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема tselata salata "Cesar"нови  
Автор milenn (новак)
Публикувано12.12.02 07:02



a kak se pravi tselata salata, a ne samo sosa?;-)
ne ia namerih v arhiva tuka ...



Тема Re: tselata salata "Cesar"нови [re: milenn]  
Авторsnoopy (Нерегистриран)
Публикувано12.12.02 10:03



s nakasana na edro marulia, krutoni, parmezan, poniakoga se slagat kascheta prepechen bekon, a az ja obicham s parzhola ot pileshko bialo meso, opechena bez da se razriazva i nachukva i nariazana na lentichki okolo 0.5 sm.
Klasika e da e podnasia s chesnovo hlebche - franzela se razriazva na dve ili tri , sled koeto parchetata se razriazvat po dalzhina i sled tova po diagonal. Mazhat se s maslo ili margarin, porasva se s chesan na prah i parmezan i se zapicha.
Ami mai e tova...



Тема Re: tselata salata "Cesar"нови [re: snoopy]  
Автор Kлep (женствена)
Публикувано12.12.02 13:00



Ако нямаш пармезан може и рендосан кашкавал. Според мен, обаче, истинската салата "Цезар" е с риба - например аншоа. Но не и с риба тон.

Когато Господ затваря врати, отваря порти.


Тема Re: tselata salata "Cesar"нови [re: milenn]  
Автор magi_ (usmihnata)
Публикувано12.12.02 13:41



tochno taka e kakto ti kaza snoopy.az sam iala i dvata varianta,i s bekona i s pileshkoto.za sosa naistina originala e s anshoa(kakto kaza kler).inache tazi s pileshkoto e po-hranitelna,v smisal moge da se naiadesh s edna salata samo.



Тема Re: tselata salata "Cesar"нови [re: milenn]  
Автор Kлep (женствена)
Публикувано12.12.02 13:55



А как се прави сосът, всъщност?

Когато Господ затваря врати, отваря порти.


Тема Re: tselata salata "Cesar"нови [re: Kлep]  
Авторsnoopy (Нерегистриран)
Публикувано12.12.02 15:11



nai-dobre si kupi gotov, ne znam kade si za da ti preporacham marki, no pochit vinagi gotovia e dobar - samo che vzemi creemy, takav deto e bial na civiat.Inache imam recepit , ama te sa s po okolo 5-7 sastavki minimum i sa malko slozhni otkam produkti.



Тема Re: tselata salata "Cesar"нови [re: Kлep]  
Автор magi_ (usmihnata)
Публикувано12.12.02 18:06



sos za salata"cezar":
3-4 sup.lagizi zehtin
2 sup.lag.limonov sok(priasno izzeden)
1 tvardo svaren galtak
1 ribka anshoa(marinovana ot konserva)
1 lagichka chesah(minat prez mashinka ili sitno nariazan)
sol
gorchiza na varha na noga
prigotviane:
schukva se ribkata,posle se striva galtakat i se smesvat ,pribaviash zehtina i limon.sok.razbarkvash energichno prez zialoto vreme.pribaviash i ostanalite sastavki i barkash dokato se poluchi kashiza.da ti e sladko.



Тема Re: tselata salata "Cesar"нови [re: magi_]  
Авторsnoopy (Нерегистриран)
Публикувано13.12.02 10:01



abe mai triabva da ima nesta kato sos Worcestershire, gorchichen prah , ili tam kakto e na balgarski, sour cream, pasta ot anshoa, chesan, zehtin,vinen ocet, limonov sok .......... i mai tova beshe , ama e igrachka, kupi si gotov , ako si v BG vzemi si Heinz , ima go v Metro i dobre zaredenite magazini za podpravki. Ako si v US , tam izobilieto e ogromno , az predpochitam Naturally fresh.Ako si v Evropa niakade - pak Heinz , Knorr.



Тема Re: tselata salata "Cesar"нови [re: magi_]  
АвторKami (Нерегистриран)
Публикувано13.12.02 10:13



A move li da pasirame wsichko towa do poluchawane na kashica?



Тема Re: tselata salata "Cesar"нови [re: Kami]  
Авторsnoopy (Нерегистриран)
Публикувано13.12.02 11:15



tova e ideiata na sosa - da mine prez blender ili nesto takova, triabva da e gladka pasta.




Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.