|
Тема
|
sharlota
|
|
Автор | ani (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.11.02 23:30 |
|
Ako niakoi znae kak se pravi sharlota/krem diplomat/ molq da napi6e.Predi izvesno vreme qdah i bqh mnogo o4arovana ,no za sajalenie ne znaq kak se pravi.Blagodaria
| |
Тема
|
Re: sharlota
[re: ani]
|
|
Автор |
magi (usmihnata) |
Публикувано | 15.11.02 14:52 |
|
zdravei,ne sam pravila tazi sharlota,no imam v edna kniga s rezepti 4 vida sharloti:s iagodi,s kaisii,,s bishkoti i maslen krem i sharlota "taralej".ako te interisuva neshto moga da ti napisha rezeptata.taka kato gi gledam ,ne sa trudni za izpalnenie.
| |
Тема
|
|
|
Автор | ani (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.11.02 18:20 |
|
Napi6i gi ako obi4a6 ,za6toto az sam v 4ujbina i niamam gotvarski knigi tuk.
| |
Тема
|
|
|
Автор | DlDl (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.12.02 20:51 |
|
--sharlota
1 doza Bavarski krem
1 blat ot testo Dobu6
1 4aena 4a6a smetana
2 supeni laj.pudra zahar za razbivaneto i
zaharosani plodove
3-4 sup.laj. obiknovena zahar za karamela
koniak ili pom
____Bavarski krem
1 4aena 4a6a priasno mliako
1 sup.l.zahar
1 iaitse
1/2 sup.l jelatin
1 4aena 4a6a smetana
2 sup.l.pudra zahar za razbivaneto i
1 paket4e vanilia
1 4aena l. rastitelno maslo
Jelatinat se nakisva v studena voda.Jaltakat ot iaitseto se razbiva sas zaharta i se razrejda s postepenno pribavianoto mliako.Aromatizira se i se vari pri neprekasnato razbarkvane do sgastiavane.Pribavia se jelatina i se barka,posle smesta se pretsejda i ohlajda.Smesva se sas smetanata,koiato e razbita ve4e sas zahar.Kremat se razbarkva dobre .
Prigotveniat krem se izipva v namazana s maznina forma s otvor v sredata i se ostavia da se jelira.Varhu blata ot Dobu6 testo se obra6ta jeliraniat krem.Otvorat v sredata se zapalva s trohi i par4eta ot blata poraseni sas koniak ili rom.
Sharlotata se garnira s razbitata smetana i se porasva sas zaharosani plodove,kori ot portokal,bademi i t.n.Otstrani moje da se slojat karamelizirani lenti4ki(Dalga lenta ot blata se zaliva s karamelizirana zahar i se nariazva na lenti)
Tova e za Sharlotata koiato ima mnogo vidove(Sharlota s bademi,s 6okolad,Moka, po ruski,po angliiski i t.n.
Priatno pravene!
| |
|
|
|
|