Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:01 16.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Tutmanikнови  
АвторTorkonator (Нерегистриран)
Публикувано13.11.02 15:51

Znae li njakoj probvana hubava recepta za tutmanik?

Тема Re: Tutmanikнови [re: Torkonator]  
Авторmagi (Нерегистриран)
Публикувано13.11.02 16:48

shte ti napisha moiata rezepta za tutmanik ,koiato praveshe maika mi i koiato pravia i az veche dosta godini.
produkti:
4 iaiza
3/4 chaena chasha olio
1 chaena chasha kiselo mliako+1 ch.lagichka soda za hliab
200-300 gr.natrosheno sirene
brashno,kolkoto gastota za keks
obarkva se,izsipva se v namazana s olio i porasena s brashno tavichka.moge da go hapvash s airian ili kompot.super vkusno e.stava i za zakuska i za vecheria.da ti e sladko.pozdravi.

Тема Re: Tutmanik [re: magi]  
АвторEli (Нерегистриран)
Публикувано13.11.02 17:18

Омесва се меко тесто с 1ч.ч. хладка вода, 1 равна ч.л. сол, щипка захар и малко повече от 1/2 кибритена кутийка мая. Разделя се на 6 части. 2х2 се разточват на дебели кори омазват се хубаво с мазнина и се слагат една в/у друга. Отгоре се слага натрошено сирене обилно. Навива се на руло, което се поусуква и се нарязва на парчета с дължина 3-4см. Парчетата получени от 3-те рула се нареждат в добре омаслена тава прави, на разстояние. Втасва около 15 мин. на топло, да удвои обема. Останалата мазнина от общо 1ч.ч. се разлива равномерно в/у тестото и отгоре се залива с 1 разбито с малко мляко и сол яйце. Пече се в гореща фурна около 180градуса около час. Мазнината е хубаво да е смесена - олио и масло.

Тема Re: Tutmanikнови [re: magi]  
Авторgarami (Нерегистриран)
Публикувано15.11.02 09:49

i az pravia tutmanika kato teb, ama vse stava gaf. ne znam kade gre6a. Dokato se pe4e se nadiga, polse kato go izvadia stava po-tanak otpredi pe4eneto. A go peka kato torta - ne otvariam furnata i na sa6ata tempratura. tortata se nadiga, tutmanika - spada. Stava edna lenti4ka ot 1 sm. A kato si spomnia lelkite v u4ili6e kakav debel tutmanik praveha, auuuuuuuuu.. Ot onezi vremena si go obi4am tutmanika......
Tvoia stava li debel?

Тема Re: Tutmanikнови [re: garami]  
АвторMAGl (Нерегистриран)
Публикувано15.11.02 14:06

Ami da ti kaga,tuka sega v chugbina kato go pravia,ne stava mnogo debel,mislia si ,che moge da e,zashtoto niamam podhodiashta tava.v smisal,moite tavi sa vse pravoagalni.maika mi v bg go peche v tavata ot el.tava ili tehdgera ne znam kak mu vikahme,tia starite modeli.danoto e malko po-tiasno i nagore se razshiriava.v neinata tava stavashe po debel ot moia.vchera si kupih oshte dve tavichki,ednata e kragla ,no e mai malka za tutmanika,niamashe takava kakvato az iskah.ta neznam,moge bi zavisi i ot furnata,az sam na gaz,i dosega kakvoto testiano sam opekla v neia nishto ne stava kakto stavashe v bg,na el.furna.che kato go izvadish naitina spada,no tova mai e taka pri vsichki testiani raboti sas soda.ako e s maia mai ne spadat.of,neznam.

Тема Re: Tutmanikнови [re: MAGl]  
АвторEли (Нерегистриран)
Публикувано15.11.02 14:54

Ако е недопечено тестото, като се извади от фурната - спада. Хубавият тутманик е дебел, мазен и солен. Преценете си големината на тавата според количеството тесто. Отделните парчета се поставят на разстояние 1см и като втасат запълват тавата.

Тема Re: Tutmanikнови [re: Eli]  
Автор magi (usmihnata)
Публикувано15.11.02 15:26

reshih da opitam i tvoia variant na tutmanik,samo deto ne razbrah za olioto-slaga li se v samoto testo olio,kakvo oznachava: ostanalata maznina ot obshto 1 chaena chasha?ot tova olio magesh korite i koeto ostane zalivash,taka li?

Тема Re: Tutmanikнови [re: magi]  
АвторEli (Нерегистриран)
Публикувано15.11.02 16:41

Тестото е обикновенно, хлебно. С част от мазнината се мажат корите, а с каквото остане се залива тутманикът. Може да се използва и мас. Хубаво е да има и олио, защото като изстине тутманикът, другите мазнини замръзват и тутманикът изглежда сух. Това е рецепта за тутманик на бурми.

Тема Re: Tutmanikнови [re: MAGl]  
Публикувано16.11.02 11:19

Of i az ne znam. Znam samo 4e tia raboti s maiata sa tooooooolkova dalga istoria,4e to po-dobre da ne se po4va. Da go zamesi6, da vtaaaaaaasa i t.n.
6e probvam pak s soda.
Blagodaria za saveta.

PS: Da znae6 zalva mi pe4e vsi4ko na gazova furna. Ako vidi6 kakvi torti vadi - po 1 pedia debeli. Vsi4ko zavisi ot furnata i nai-ve4e da i hvane6 "tsakata"

Тема Re: Tutmanikнови [re: Eли]  
Публикувано16.11.02 11:40

retseptata ti e mnogo hubava, no pri men ( s taia suha maia) vtasvaneto e goliam problem - pone 4-5 4asa. Na velikden ne hodih na rabota. Tselia den se motah s tia kozunatsi. A ne moje i da gi ostavia za da vtasvat prez no6ta, 4e posle kato prevtasat,...... aide pak otna4alo. Zatova mi se iska tova ne6o da stane po-barzo, ta dano sledva6ia pat da uspeia s sodi4kata

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.