Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:54 22.05.24 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема teleshkoнови  
Автор milenn (член)
Публикувано28.10.02 00:27



abe, tuka ima mnogo teleshko, i e mnogo eftino, i strashno gotino izglezda v magazina, cherveno, apetitno. kupih vednuz, ama ne ozah da go prigotva , stana na podmetka, strashno tvurdo
kazete neshto lesno, ama imajte predvid che sam mnogo nachinaesht, i imam samo el-skara , i Mikrovulnova pechka, Yenski tendzeri i teflonov tigan , heheheh ;-)

a mestnoto mi gadze izobshto ne moze da gotvi, kakto i povecheto dominikanki ;-(



Тема Re: teleshkoнови [re: milenn]  
АвторCвeтлa (Нерегистриран)
Публикувано28.10.02 09:50



Това ти изказване беше малко обидно, но ще преглътна...
ето ти една рецепта за телешко месо..
Телешкото месо е важно преди да се пече на скара или пържи да се вари..защото е сравнително жилаво.
Та сваряваш го в херметическа тенждера за 30м инути, или в нормална за час и нещо... и след това го нарязаваш на парченца, нарязва на кръгчета 1-2 кг картофи, 1 глава лук
В тавата в която ще печеш картофите и месото, салагаш на котлона главата лук с малко мазнина да се позапържи малко, след това добяваш месото и след това картофите малко да се позадушат в мазнината...след това заливаш с вода, поръсваш с черес пипер и по желание слагаш давиноф лист става по ароматно..и салагаш да печеш...
солта е на вкус за това не я споменавам

Същото нещо става с пиле, свинско, заешко...



Тема Re: teleshkoнови [re: milenn]  
Авторrali (Нерегистриран)
Публикувано28.10.02 13:00



az ne znamkad e tova tuka no predpolagam che ne v Bulgaria. Ta, izmivash mesoto dobre sas studena voda. Slagash go da se vari v tendjera pod naliagane, ako niamash v obiknovena i varish dokato omekne no ne tolkova che da sa kasa na parchenca. Triabva da ostane oshte savsem malko nesvareno. Ostavash go v cedka - triabva dobre da se otcedi mnogo dobre zashtot sledva zaparjvane. Na tigana v malko olio se slaga mesoto veche nariazano na malki kubcheta - hapki. Olioto triabva da e malko, v protiven sluchai teleshkoto puska mnogo voda i zalepva. Parjene - okolo 1 min kolkoto da se zachervi. Maha se ot tigana. V sashtata maznina se slagat posledovatelno - luk /na drebno/, zelena i 4ervena 4ushka - na ivici, 4esan - nakalzan, 3-4 domata - obeleni i nariazani na kubcheta ili 1 - 11/2 konserva / zavisi ot kolichestvoto meso, 1 teleshki bulion, 1 kaf.4ashka goreshta voda, magdanoz. Vri 20 min kato gledash vodata da ne izvri. Tova e neshto kato domaten sos. V tava slagash parvo mesoto otdolu olio. Zalivash sas sosa i slagash kartovi kolkoto iskash - ako mesoto e 1 kg - 3 golemi ili 4-5 sredni. dolivash H2O, kolkoto da pokrie kartofite. Sledva furna - pechene gore i dolu na 220 C, posle na 200C. Sol na vkus, 4eren piper. Oblizvash si prastite.



Тема Re: teleshko [re: Cвeтлa]  
Автор milenn (член)
Публикувано28.10.02 17:09



sto da e obidno, be Svetle ;-)?
da ne si dominikanka? ama verno che tuka gotmat mnogo smotano, nema majtap.
i absolutno bez zelanie. E, po hoteite na plazaa e drugo, ama tam se gotvi kato za chuzdentsi, i mnogo gotvachi sa chuzdentsi.
a za tipichnia mesten dominikanets, kakto te samite si kazvat se gotvi kato sa kuche ;-) - trebva da ima Meso + oriz+bob , ili Meso + platanos , Meso +Yuka
i vseki den tova, 7 dni v sedmitsata.

A za retseptite, iasno kade mi e greshkata. ama sled tova koeto razbrah, iavno zasega nema da si gotva teleshko, nemam uslovia. ste si go iam v mestnata kruchma ;-) ili ste si go vzemam za v kushti da si go akompaniram s nekakvi salati, che v kruchmata se iade _samo _ meso, i nishto drugo 0vvsen oriz , Yuka, i mnogo redko kartofi. ;-(



Тема Re: teleshkoнови [re: milenn]  
Авторsnoopy (Нерегистриран)
Публикувано29.10.02 11:08



Abe v Domenikanskata ne mozhesh li da si napravish edni sochni i gotini stekove?
Triabva da e debel okolo 2-3 prasta i go pechesh bez predvaritelna termichna obrabotka v debel tigan /mozhe i na skara/ mezhdu 5-7 min na strana, v zavisimost ot tova kolko pecheno go obichash mesoto/rare, medium-rare,medium, medium-well, well, extra -well - 10min za nego i stava na podmetka/. Predvaritelno triabva samo da posolish mesoto, porasih s cheren piper, podpravka za steak, chesnobo brashno ili nesto ot roda.... Sled tova e gotino s A1, Heinz 57 i Tabasco!
A ima i drugi varianti, ama te otnemat poveche vreme. I ne zabraviai - ne se opitbvai da go kalcai ili kakvoto i da e bilo predi tova.



Тема Re: teleshkoнови [re: snoopy]  
Автор milenn (член)
Публикувано29.10.02 15:23



az dolu gore taka se opitah da go prava, ama maj dosta poveche vreme go ostavih, i naistina stana na podmetka
a mesoto (i teleshkoto i svinskoto) go prodavat nariazano , na 1 - 1,5 cm , maj e tunko, a?
btw svinskoto tuka e dosta po-gotino ot v BG - ne e mnogo mazno, ima savsem malko tlastini, jeje, (ama ako dojde bashtta mi , izobshto nema da mu haresa bez slaninka ;-)



Тема Re: teleshkoнови [re: milenn]  
Авторsnoopy (Нерегистриран)
Публикувано29.10.02 17:19



ne, ne tova e tanko. Ne mozhesh li da si namerish mesar, koito da ti narezhe pone 3 santimetrovi? I ako imat kokal ot ednata strana , oste po-dobre, a i mnogo dobre e ako nemerish T-bone steaks!!!!
Ima i edno slow-rosted beef, to se pravi ot goliamo parche meso, koeto se peche vav furna okolo 3 chasa s razni podpravki i kato postoianno se zaliva sas sosche... ama ako e za edin chovek ne znam dali si chini masrafa:) Ama to pone mozhe da go rezhesh na tanko sled tova i da go iadesh i stuedno.
Abe tia domenikanki , kakvo mogat , kato ne mogat da gotviat ?????



Тема Re: teleshkoнови [re: milenn]  
Авторsnoopy (Нерегистриран)
Публикувано29.10.02 17:33



A pak ako ima samo tanko nariazano teleshko mozhesh da napravish shnicel, kato go nachukash na oste po-tanko/ololo 5mm/, nasolish i napiperish , obaviash v galeta/bread crumbs/ , posle v razbito jaice, posle pak galeta i go izparzish v ne mnogo nagoresteno olio za niakolko min.



Тема Re: teleshkoнови [re: snoopy]  
Автор milenn (член)
Публикувано30.10.02 06:38



aaa, tochno tova mi trebvashe ;-)
navremeto v BG edin na edin priatel majka mu praveshe taka.
tova li e "Vienski shnitsel" ? eee, tva ste si go probvam, otivam utre da si kupa chuk za meso ;-) drugite Hardware i Software gi imam ;-)

nekoj da znae kak e "galeta na ispanski" ? ;-) google mi kazva che
"bread crumbs" = "migas del pan" ="hlebni trishichki " ;-) heheh, dali e tva naistina,
ste vida utre ;-)

Редактирано от milenn на 30.10.02 06:42.



Тема Re: teleshkoнови [re: Cвeтлa]  
Авторven4e (Нерегистриран)
Публикувано30.10.02 06:58



не е задължително да се вари телешкото преди употреба. ако е качествено месо може да се пържи в силно сгорещена мазнина
НЕ ПРАВЕТЕ КАТО НЕЯ!
една приятелка пече веднъж телешко във фолио....от 1 кг и поливна месо остана толкова, че на 5 човека се падна по една хапчица....




Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.