|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Re: teleshko
[re: ven4e]
|
|
Автор | rali (Нерегистриран) |
Публикувано | 30.10.02 12:51 |
|
Ven4e nishto ne razbirash ot gotvene.Probvay receptat i togava govori.
| |
Тема
|
Re: Нещо пробвано,
[re: milenn]
|
|
Автор | KRlSTOF (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.11.02 00:55 |
|
На 21.09. стана на въпрос за пържолите.Можеш да се върнеш и да хвърлиш едно око.Сега ти пеиствам една част :
- Нещо и за телешкото: тънки филиики, посъветвани с чука, плюс сухите подправки, и след 3-4 часа , когато си поемат ароматите, ги "давя" 24 часа в
съд с прясно мляко. След това ги изцеждам и задушавам в тиган с "Палмолина"
/от Олинеза,тя не си променя вкусовите качеста при температури от 180-230*С/ И за да е по вълшебно- малко винце./Но си оставете и за после/ .
Става крехко и вкусно. Важно е да не са по дебели от 5мм. А чука донякъде премахва жилавоста като накъсва структората на месото. Това за "Палмолина"
го забрави и слагаи каквото имаш там под ръка.
| |
|
naj verojatno ste probvam utre . ama tova za daveneto 24 chas v presno mleko _' v hladilnika, nali _ da ne se razvaliat 24 chasa ako ne sa v hladilnik_
i oste neshto - tova"Palmolina" nekakva majoneza li e ili nekakav margarin ?
a dnes si kupih edno teleshko, da vidim. izglezda kato gotovo nachukano, pisheshe mashinno obrabotenio i izglezda nachukano.
obache ne namerih galeta v supermarketa. pone obiasnih na edna poznata , i tia mikaza che trebav da se kazva "hliab na prah" ili neshto podobno ;) ama kakto spomenah, i tia e gola voda v gotveneto i osven spageti drugo ne znae da gotvi ;-(
| |
Тема
|
Re: Нещо пробвано,
[re: milenn]
|
|
Автор | snoopy (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.11.02 10:57 |
|
ako ne namirash galeta probvai s obiknoveno brashno ili carevichno brashno, triabva da stane i taka.
| |
Тема
|
Re: Нещо пробвано,
[re: KRlSTOF]
|
|
Автор | Torkonator (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.11.02 12:04 |
|
KRISTOF, kakvi suhi podpravki izpolzvash?
Zabeljazvam, che v povecheto postove na sobstveni recepti ne se obrushta vnimanie na podpravkite, a imenno te sa vazhni za ovkusjavaneto na gozbata i za pridavane na specifichen i harakten samo za vashata recepta vkus i aromat. Njakoj kazva suhi podpravki, drug podpravka za steak, a kak da razberem tochno kakvi sa tezi podpravki
| |
|
Добър съвет са ти дали за шницелите. Това е май единственото, което съм приготвила от телешко в тигана и се е получило супер. Все не ми се удава да разбера как точно се получават всички тези вкусни неща, които опитвам наоколо - стекове, ростбифи, печени ребра ... Ама ще разбера де, няма страшно, все ще открия какво не е наред, месо ли не избирам правилно, не го мариновам ли добре ...
А за шницелите, ето какво ще допълня. Режа ги изключително тънко. Ако е леко замръзнало месото, става много лесно. Хубаво ги начуквам с чука за пържоли и ги налагам с лук, сол, черен пипер и кимион, поръсвам с лимонов сок, всеки ред, обвивам хубаво в полиетилен или захлупвам съдинката да не изсъхват и ги оставям в хладилника за една нощ най-добре (оставяла съм ги и за по 3-4 часа). При панирането една подробност, независимо дали използваш обикновено брашно, царевично или галета след първото потапяне в яйцата ги оваляй хубаво в ситно настъргано твърдо сирене (пармезан или друго подобно), после пак в яйца, после в брашно и яйца. А може и да си направиш паста за паниране от бира, брашно, яйца, черен пипер, настъргано сирене, счукан чесън, майоран, щипка бакпулвер. Гъстотата трябва да е малко по-гъста от боза. Потапят се хубаво, така че да може да се задуши добре месото в пастата и да остане крехко.
Ами това е моя скромен опит с телешко в тигана.
| |
Тема
|
Re: Нещо пробвано,
[re: milenn]
|
|
Автор | Kristof (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.11.02 21:57 |
|
Да, задължително с млякото в хладилника./ иначе и котката няма да го яде /
А тази "Палмолина" си е като обикновенното олио, само че издържа на по -висока температура. И при многократно използване например във фритюрника си остава добро.
От млякото при пържене се получава много приятно покритие - като панировка.
А галетата си я прави от леко припечени филиики .Те лесно стават на сухар,аслед това ги мелиш.
| |
Тема
|
Re: Нещо пробвано,
[re: Torkonator]
|
|
Автор | Kristof (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.11.02 22:15 |
|
По времето на "развития социализъм и светлото бъдеще" си бъркахме подправките сами.
Сега във Варна например в Пикадили или Метро има такова голямо разнообразие от подправки че като застана пред щанда ставам разноглед.
То за риба,пиле,телешко,свинско, дивеч...само за щраус не видях. Български, вносни...пикантни китаиски.
Имам един приятел, които има бизнес със подправки, и като започне да ми обяснява...стоя и не мога да взема думата. И за да го спра му казвам:
да, а ма настърган рог от носорог НЯЯЯМАШ.
| |
Тема
|
Re: teleshko
[re: snoopy]
|
|
Автор |
milenn (непознат
) |
Публикувано | 18.11.02 07:12 |
|
;-) Dneska go napravih tova, i napravo obrah tochkite ;-) 3 pati hodiha da kupuvat
teleshko, tsel den iako pluskane ;-)
kupih purvo edin paket za proba, i otidoh da go prava v kushtata na gadzeto, che az nemam gaz, a s toka e po-bavno . galetata, na ispanski e "pan molido"="melen hliab". purvo napravihme za nas, i stana strahotno ;-) i kato go opitaha sasedite i i bratiata i, huknaha za supermarketa ;-) goliam kupon padna;-) i nikoj ne razbra che mi e za purvi put da go prava tva ;-)
a mesoto ne go chukah s chuka, ami tuka go prodavat nekak si, kato che li minalo prez nekakva mashina, tunko i nadupcheno, kato che li kultsano s neshto ;-)
ta mnoogo mersi ;-) snoopi, sega na red e retseptata na Kristof ;-)
| |
Тема
|
Re: teleshko
[re: milenn]
|
|
Автор |
milenn (непознат
) |
Публикувано | 19.11.02 04:20 |
|
maj tezi retsepti se doblizavat i do 2-te :
Milanski sniitzel :http://www.geocities.com/Heartland/Plains/4142/306.htm
Viennski snitzel :http://www.recipecottage.com/german/wienerschnitzel02.html
a nekoj znae li kak e "shnitzel" na ospanski?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|