|
Тема
|
Какво да правя с 5 кг. сарнели ?
|
|
Автор |
Darla (пухкава) |
Публикувано | 23.10.02 14:34 |
|
Познати ми ги донесоха и не зная какво да ги правя. Исках да изпържа но ми казаха, че стават много мазни. Дали да панирам малко? Или да прибера във фризера или буркани? Дайте идеи моля!
| |
Тема
|
Re: Какво да правя с 5 кг. сарнели ?
[re: Darla]
|
|
Автор | memo (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.10.02 15:38 |
|
Paniranite surneli sa razko6ni. Pravia panirovkata s iajce, bira, bra6no i sol. Stavat da si oblije6 pristite. No 5 kg...., trydno 6te gi iziadete navednuj, osven ako ne si izvika6 pomo6tnici. Da ne zabraviat bialoto vino!
Moia poznata gi blan6ira6e i suhraniava6e vuv frizera, no niamam ideia kakvo gi prave6e sled tova.
Me4o Pyh otdavna ne se e navurtal nasam, tia sus sigyrnost 6te znae.
| |
Тема
|
Re: Какво да правя с 5 кг. сарнели ?
[re: Darla]
|
|
Автор |
KRlSTOF (Vechno tyrsesht) |
Публикувано | 23.10.02 18:56 |
|
В тава запечени /с настърган кашкавал отгоре е върха/.
По вкусни са от пържолите. Само внимаваите с количествата защото ,
черния дроб обявява стачни деиствия.
Ако бяхте във Варна щяхме да помагаме.
...е забравих наи - важното :
Първо пробва тъщата ...и после да ви е сладко !
| |
Тема
|
Re: Какво да правя с 5 кг. сарнели ?
[re: Darla]
|
|
Автор |
Meчo_Пyx (Пухкавичък) |
Публикувано | 24.10.02 18:41 |
|
Ако още са ти проблем, т.е. не сте ги схрускали ето ти един вариант. Наистина стават доста тежки, ако се панират, но ако ги изпечеш с пането става разкошно.
Правиш ги на порции, ако са много големи, задушаваш с малко масло и лук, нарязан на дребно около 10 минути.
Приготвяш паста за паниране от яйца, мляко, брашно, черен пипер, счукан чесън и настърган кашкавал. Потапяш порциите гъби, и подреждаш в тавичка. Заливаш с останалото пане и запичаш. Хем са панирани, хем не попиват толкова мазнина колкото при пърженето. Само трябва пането да е много по-рядко от пастата, с която се панира обикновено. И малко мазнина на дъното на тавичката. Това е моето предложение.
| |
Тема
|
Re: Какво да правя с 5 кг. сарнели ?
[re: Meчo_Пyx]
|
|
Автор | koko (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.10.02 13:10 |
|
naj-dobre e na skara. hem ne stavat tezhki, hem ste se iznenadash ot vkusa. ako gi zamrazish, sasto njam problem. samo si gi obeli i narezhi, zastoto posle stavat samo za gotvene, naprimer risotto:
zadushavash 1 glava luk s malko maslo, slagash okolo 500-750g gabi, po 1 shepa oriz na 4ovek, kato omeknat pribavjash edno zelen4ukovo kub4e (maggi, knorr) 2-3 skilidki 4esan, 1 4asha bjalo vino. trjabva da gotvish v goljam tigan na sreden ogan. dolivash po 1 4asha topla!!! voda, dokato se svari oriza. nakraja servirash s nastargan kashkaval ili parmesan(ako iskash da spazish originalnata italianska rezepta). tova e - oblizvash si prastite.
p.s.: pie mnogo vino!
| |
Тема
|
Re: Какво да правя с 5 кг. сарнели ?
[re: Meчo_Пyx]
|
|
Автор | бypkaнчe (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.10.02 13:58 |
|
Мечо Пух, аз нещо не разбрах от твоите указания - задушаваш в мазнина парчетата гъби преди да ги панираш с цел печене във фурна, така ли?
ако е така, нещо не ми се вярва да стане. правила съм опит да задушавам сърнели и трябва да ти кажа, че не остава нищо от тях след това - пускат много вода, и стават меки гумести парчета. не виждам как после ще ги панираш успешно и ще ги печеш?
| |
Тема
|
Re: Какво да правя с 5 кг. сарнели ?
[re: бypkaнчe]
|
|
Автор |
Meчo_Пyx (Пухкавичък) |
Публикувано | 25.10.02 16:26 |
|
Всички гъби пускат вода докато ги задушаваш. А сърнелите са доста голями гъби, как нищо няма да остане? Те си пукат водата дори и само да ги печеш.
| |
Тема
|
Re: Какво да правя с 5 кг. сарнели ?
[re: Darla]
|
|
Автор |
Sidiha_bibi (непознатъ) |
Публикувано | 26.10.02 13:05 |
|
Каниш ни на гости, ние ще ти покажем какво може да се направи с тях!
| |
|
|
|
|