Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:25 11.05.24 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Карфиола...и какво става вкусно от негонови  
АвторCвeтлa (Нерегистриран)
Публикувано23.09.02 12:55



Предстои ми едно посещение на роднини и искам да ги впечатля с нещо различно.
Казаха ми че карфиола се приготвял лесно и бил вкусен зеленчук и съм чувала чемного ястия могат да се приготвят с него. Например панирания..но какво е особеното? Трябва ли да се въри преди това или суров..
споделете рецепти с карфиол, ако знаете. Пък аз после ще се реванширам и ще ви почерпя...може не виртуално



Тема Re: Карфиола...и какво става вкусно от негонови [re: Cвeтлa]  
Автор Darla (пухкава)
Публикувано23.09.02 13:11



Задължително първо трябва да го свариш в подсолена вода накъсан на цветчета. След това го овалваш в смес за паниране и пържиш. Става като мозък.



Тема Re: Карфиола...и какво става вкусно от негонови [re: Cвeтлa]  
Авторsnoopy (Нерегистриран)
Публикувано23.09.02 13:30



Karfiolat paniran:
nakasva se na rozichki, koito se svariavat v podsolena vodda, izcezhhdat se i se ovalvat v smes ot jaica, brashno i malko voda, ili bira ili mlaiko/triavba ni gasto pakachinkovo testo/. Sled koeto se parzhat v silno nagorestena maznina. Mnogo im varvi sas ot maioneza+kiselo milako+chesan+ cheren piper.
Zadushen/California Blend/:
Karfiol na rozichki /ako sa po-golemi mozhesh da gi razrezhesh/, brokoli , obraboteni kato karfiola i morkovi na kragcheta se zadushavat v podsolena voda i sled tova se razbarkvat s malko masalce dokato sa oste topli.Cvetno i vkusni i zdravoslovno i barzo.
A mozhe i kato si gi zadushila /ama ne do pakna gotovnost / da gi podpechesh vav folio, ili tavichka, pokrita s folio . obache im dobaviash razni sirena - sinio, pusheno, topeno, mozhe i malko pusheno meso , da ne e savsem veggy , mozhe malko carevichka.



Тема Re: Карфиола...и какво става вкусно от негонови [re: Cвeтлa]  
Автор nick$ ()
Публикувано23.09.02 13:34



Вариш го в бульонче. Аз използвам пилешко бульонче.
Правиш една панюра, в която слагаш малко горчица или овалваш в горчица преди панюрата. В панюрата можеш да сложиш бакпулвер или бира. Аз използвам и галета.



Тема Re: Карфиола...и какво става вкусно от негонови [re: Cвeтлa]  
Автор Дyxчe (отлетяло)
Публикувано23.09.02 22:56



просто, бързо и лесно ... на салатка...
накъсваш го на китчици. Сваряваш ги в доста подсолена вода. вариш ги, ама да не се скашкват (и отваряш широко прозорците, за да отлети миризмата...). Отцеждат от водата. Поставяш в чиния (декоративно го нареждат, може да свариш и едно две листенца), поливаш обилно или не с лимон, в зависимост от предпочитанията и отгоре щедро ливаш зехтин. Ако сте любители на такъв тип салати пробвай, ако пък не ... ммм може и да не ти се понрави...(аз лично умирам за такаа салатка, може така да поднесеш и броколи и брюкселско зеле)



Тема Re: Карфиола...и какво става вкусно от негонови [re: Дyxчe]  
АвторCвeтлa (Нерегистриран)
Публикувано24.09.02 09:46



на едно място пробвах подобна салата и същата подобна но с нещо червено по точно нещо лилаво, с оцет и лук...беше пак варено. Незнам какво съм яла? Нали знаете цвеклото червеното...може да е било то! Но аз в къщи като си го правя никога не мога да го направя такова вкусно, варя го сто часа и после пак е гадно на вкус...кажете и рецепта за приготвяне на салата от червено цвекло? Знам че е много полезен този зеленчук!
А пък задушен с масло карфиол направо беше фантазия, но лошото е че в къщи нямам железен гевгир...с пластмасов ще се разтопи ли?
Хмм...



Тема Re: кои зеленчук е карфиол?нови [re: Дyxчe]  
АвторMilena (Нерегистриран)
Публикувано24.09.02 09:47



Карфиола и къдравото зеле от което си правим туршиите едно и също нещо ли е?
И навсякъде ли можем да го намерим по пазаратите по това време?




Тема Re: Карфиола...и какво става вкусно от негонови [re: Cвeтлa]  
Авторsnoopy (Нерегистриран)
Публикувано24.09.02 11:20



salati ot cherveno cveklo/polezni bili, a ako im sviknesh sa i vkusni/
Varianti:
Celi glavi cherveno cveklo se svariavat ili opichat vav furna /az gi peka/, rezhat se slet tova na tanichki shaibi, narezhdam gi v chinika , mozhe i v kupichka/na plastove / i se zaliva sas smes ot nastargan hrian, zehtin/olio/ , limonov sok/ocet/ , sol . Ostavia se pone za 2 chasa v hladilnika i kolkoto poveche stoi po-hubava stava.
Svareno i nastargano cveklo se razbarkva s maioneza, malko kiselo mliako i malko chesan.
Vinegret - svareni kartofi+vareni morkovi+ kiseli krastavichki+ vareno cveklo vsichko se nariazva na kubcheta/kato za ruska salata/ i se razbarlva s maioneza i cheren piper i sol.
I posledno - svareni kartofi+ svareno chveklo+tvardo svareni jaica se nastargvat, i se rediat na plastove solime i piperime i chetvartia plast e po-debel sloi maioneza, i taka dokato svarshat produktite, ostaviame za okolo chas v hladilnika i sled tova grebem s edna lazhica , taka , che da vzimame ot vsichkite sloeve.
Tolkoz za cvekloto , che mi se boiadisaha prastchetata



Тема Re: Карфиола...и какво става вкусно от негонови [re: Cвeтлa]  
Автор Дyxчe (отлетяло)
Публикувано24.09.02 23:43



цвеклото е много вкусно, но аз може би стана ясно съм фен на този тип салати...
най-простото, което става бързо и лесно (а според мен и адски вкусно) е ...
купуваш няколко глави цвекло. По принцип винаги избирам средна гоемина... не купувай огромните, не са вкусни... Измивам ги много хубаво и обилно с вода. Също така измивам и листата.В един по-голям съд (тенджера) поставям отдолу листата и отгоре нареждам главите червено цвекло. Вода и сол. Варят се доста време на по-слаб огън, докато омекнат добре. (Проверката става с периодично бучкане с вилицата, както картофите). След като се сварят го оставям да изстинат. После ги режеш на каквито си искаш формички, кръгчета, квадратчета, полумесеци...каквото ти е кеф. Също така нарязваш и листата, на по-големи парчета. Всичко това в един съд, за предпочитане стъклен (пластмасовия се оцветява). Задължително захтин, сол на вкус (ако е необходимо), лимон, също на вкус. Обелваш няколко скилидки чесън (с повечко става по-вкусничко), които нарязваш на много ситно. Поръсваш червено цвекло и разбъркваш внимателно. Това е.
Друго, което се сетих сега в момента е следното:
купуваш 1 кг зелени чушки и няколко по-лютивички чушлета. Измиваш ги добре и ги подсушаваш много добре. Слагаш доста олио в тигана и ги пържиш. Обаче внимаваш, щото много пръска. Около котлона сложи навсякъде вестници, иначе печката ти ще стане на ... (сещаш се). Опържваш ги ( и лютичките) и поставяш в съд. От тигана сипваш в/у тях малко от олиото, дето са пържени. Поръсваш ги със ситно нарязан чесън и ръсиш обилно отгоре с нарязан на ситно магданоз. Сол на вкус. Става хем вкусно, хем леко пикантно.



Тема Re: Карфиола...и какво става вкусно от негонови [re: Дyxчe]  
АвторCвeтлa (Нерегистриран)
Публикувано25.09.02 09:23



Благодаря ти за рецептата...мисля че нещо подобно съм правила, но с олио и лук...
проблема ми беше че много бавно се въри карфиола...3 часа и нещо..незнам защо..а аз голяма глава варих може и да е от това...и имаше вкус на корени и кал..
но ще пробвам и твоята рецепта!




Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.