|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Защо оризът???
|
|
Автор | 567 (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.04.02 14:45 |
|
...все се слепва и става на каша
Кажете как вие избягвате това?
А какъв ориз използвате?
| |
Тема
|
Re: Защо оризът???
[re: 567]
|
|
Автор | 568 (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.04.02 15:23 |
|
На мен никога не ми се е случвало. Но винаги спазвам 2 основни правила. Първо-винаги леко го запържвам-до прозрачно. Почти винаги използвам масло за тази цел.
Второ-винаги спазвам съотношението 3:1. 3 части вода или бульон и 1 част ориз.
Това е.
Успех!:)))
| |
Тема
|
Re: Защо оризът???
[re: 567]
|
|
Автор | Heдoвoлнa (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.04.02 17:18 |
|
няма да е зле преди да го готвиш да го поизмиеш...
| |
Тема
|
Re: Защо оризът???
[re: 568]
|
|
Автор |
milka () |
Публикувано | 20.04.02 17:18 |
|
Послушай 568 и никога няма да ти слепва ориза. Първо, обаче хубаво го измий.
| |
|
Да, точно така след като почистиш ориза го измиваш - слагаш го в гергеф или там както си се казваше и под силна струя вода
Аз не запъжвам ориза никога (освен ако не готвя китайски) и пак нямам проблем дори и съотношението го карам на гъотере, т.е. на око, ама никога не ми се слепва.
Това е!
| |
Тема
|
Re: Защо оризът???
[re: 567]
|
|
Автор | SysRq (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.04.02 13:38 |
|
Probvaj blanshiran
| |
Тема
|
Re: Защо оризът???
[re: 568]
|
|
Автор | Ana Jam (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.05.02 20:33 |
|
A kakvo slagash v oriza za da e vkusen i koga go slagash?
| |
Тема
|
Re: Защо оризът???
[re: 567]
|
|
Автор |
Connie (PASSIONATE:) |
Публикувано | 25.05.02 23:02 |
|
Taka e tribva da e dobre izmit ,dokato ne spre da se otdelia ot nego bialata voda,a ne beshe li proporciata 2:1?
| |
Тема
|
Re: Защо оризът???
[re: 567]
|
|
Автор | бypkaнчe (Нерегистриран) |
Публикувано | 27.05.02 15:14 |
|
значи верно ти казват хората, че се мие добре оризът.
тва с пърженето до остъкляване според мен е излишно и нездравословно.
иначе за пропорциите - ние българите знаем от малки, че ориз и вода се тургат в съотношение 1 към 3.
наскоро ме светнаха как се вари ориз "по креолски" - начи нема 1 към 3, нема 1 към 2.5 - яко вода, може би 1 към 5-6 и няма грижи.
оризът става екстра, всяко зрънце отделно. естествено, не се вари до извиране на цялата вода... :)
| |
Тема
|
Re: Pilyav
[re: 567]
|
|
Автор | Suzan (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.05.02 13:06 |
|
Az go pravya taka.Nakisvam v goreshta solena voda dve chaeni chashi izmit oriz za okolo10-15min.Sled tova go precejdam dobre.Zagryavam v tendjerata olio i zapyrjvam v nego edna shepa fide dokato pridobie kafenikaf cvyat i sled tova kym fideto pribavyam izcedeniya oriz.Pyrja gi zaedno oshte 2-3min i gi zalivam s tri chaeni chashi goreshta voda ili goresht bulyon.Ostavyam taka da vri na tih ogyn bez da otvaryam mnogo kapaka i bez da razbyrkvam dokato oriza popie vodata.Samo che polzvam teflonova tendjera za da ne zagori.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|