Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:49 13.06.24 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Защо оризът???нови  
Автор567 (Нерегистриран)
Публикувано20.04.02 14:45



...все се слепва и става на каша
Кажете как вие избягвате това?
А какъв ориз използвате?



Тема Re: Защо оризът???нови [re: 567]  
Автор568 (Нерегистриран)
Публикувано20.04.02 15:23



На мен никога не ми се е случвало. Но винаги спазвам 2 основни правила. Първо-винаги леко го запържвам-до прозрачно. Почти винаги използвам масло за тази цел.
Второ-винаги спазвам съотношението 3:1. 3 части вода или бульон и 1 част ориз.
Това е.
Успех!:)))



Тема Re: Защо оризът???нови [re: 567]  
АвторHeдoвoлнa (Нерегистриран)
Публикувано20.04.02 17:18



няма да е зле преди да го готвиш да го поизмиеш...



Тема Re: Защо оризът???нови [re: 568]  
Автор milka ()
Публикувано20.04.02 17:18



Послушай 568 и никога няма да ти слепва ориза. Първо, обаче хубаво го измий.



Тема Re: Защо оризът???нови [re: Heдoвoлнa]  
Автор puredew (непознат)
Публикувано20.04.02 22:38



Да, точно така след като почистиш ориза го измиваш - слагаш го в гергеф или там както си се казваше и под силна струя вода
Аз не запъжвам ориза никога (освен ако не готвя китайски) и пак нямам проблем дори и съотношението го карам на гъотере, т.е. на око, ама никога не ми се слепва.

Това е!



Тема Re: Защо оризът???нови [re: 567]  
АвторSysRq (Нерегистриран)
Публикувано22.04.02 13:38



Probvaj blanshiran



Тема Re: Защо оризът???нови [re: 568]  
АвторAna Jam (Нерегистриран)
Публикувано25.05.02 20:33



A kakvo slagash v oriza za da e vkusen i koga go slagash?



Тема Re: Защо оризът???нови [re: 567]  
Автор Connie (PASSIONATE:)
Публикувано25.05.02 23:02



Taka e tribva da e dobre izmit ,dokato ne spre da se otdelia ot nego bialata voda,a ne beshe li proporciata 2:1?



Тема Re: Защо оризът???нови [re: 567]  
Авторбypkaнчe (Нерегистриран)
Публикувано27.05.02 15:14



значи верно ти казват хората, че се мие добре оризът.
тва с пърженето до остъкляване според мен е излишно и нездравословно.
иначе за пропорциите - ние българите знаем от малки, че ориз и вода се тургат в съотношение 1 към 3.
наскоро ме светнаха как се вари ориз "по креолски" - начи нема 1 към 3, нема 1 към 2.5 - яко вода, може би 1 към 5-6 и няма грижи.
оризът става екстра, всяко зрънце отделно. естествено, не се вари до извиране на цялата вода... :)



Тема Re: Pilyavнови [re: 567]  
АвторSuzan (Нерегистриран)
Публикувано29.05.02 13:06



Az go pravya taka.Nakisvam v goreshta solena voda dve chaeni chashi izmit oriz za okolo10-15min.Sled tova go precejdam dobre.Zagryavam v tendjerata olio i zapyrjvam v nego edna shepa fide dokato pridobie kafenikaf cvyat i sled tova kym fideto pribavyam izcedeniya oriz.Pyrja gi zaedno oshte 2-3min i gi zalivam s tri chaeni chashi goreshta voda ili goresht bulyon.Ostavyam taka da vri na tih ogyn bez da otvaryam mnogo kapaka i bez da razbyrkvam dokato oriza popie vodata.Samo che polzvam teflonova tendjera za da ne zagori.




Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.