|
Тема
|
davaite idei
|
|
Автор |
sofianka (original) |
Публикувано | 02.05.02 16:02 |
|
za originalna i vkusna recepta na angeshko butche. samo neka da si e cialo i da niama karantia v receptata. sushto taka i za garnitura. ako imate ideia i za meso na gazovo barbekiu molia kajete ia.
Subiram i recepti za KOZUNAK originalna plunka .
mersi na sladokusnicite predvaritelno
See this smile on my face, You put it in there
| |
Тема
|
Защо не го направиш
[re: sofianka]
|
|
Автор |
Kлep (женствена) |
Публикувано | 03.05.02 14:30 |
|
по най-традиционния начин - с масло. По-вкусна рецепта, според мен няма.
Натъркваш го със сол и черен пипер, намазваш добре и обилно с олио, отгоре наръсваш с червен пипер. Слагаш в тава, сипваш вода и малко вино. Слагаш парченца масло - аз го обичам по-мазничко, та отива около половин пакетче за едно бутче. Завиваш с фолио. Пече се около 3 и половина часа, като отвреме на време вдигаш фолиото и го обливаш със соса, ако е необходимо добавяш и вода. Обръщаш го веднъж. Когато стане готово, което установяваш, бучкайки го с вилица, махаш фолиото, за да получи коричка! Става супер и има сос, в който, за гарнитура можеш да оваляш задушени зеленчуци или картофи. Що се отнася до картофите, аз най-ги обичам изпържени и след това оваляни в соса - стават знаменити, но и доста калорични! Но на празник човек може да си позволи да злоупотреби с калориите, не е ли така?!?
Да ти е сладко!
Когато Господ затваря врати, отваря порти.
| |
Тема
|
Re: Защо не го направиш
[re: Kлep]
|
|
Автор |
sofianka (original) |
Публикувано | 03.05.02 15:46 |
|
A garnitura kakva predlagash?
See this smile on my face, You put it in there
| |
|
Точно за сезона:
Пресни картофи (не много едри) - измиваш ги добре без да ги белиш! Ако са по-дребни може да ги нарежеш на половинки, но във всеки случай парченцата трябва да са по-дебели от 1,5-2см. Нареждаш ги в тавичка с малко олио, леко ги осоляваш и поръсваш с вегета. Слагаш върху всяко парченце по малко маргарин или краве масло. Добавяш 1 каф.ч. вода в тавичката и ги печеш около половин час в силна фурна.
Стават РАЗКОШНИ!
А и не си губиш времето да пържиш и да висиш на котлона!
Да ви е сладко!
П.С. някои ги предпочитат с топено пушено сирене - стават ооооооще по-вкусни!
Редактирано от Pitanka на 04.05.02 13:26.
| |
|
Но рецептата на Клер и аз я предпочитам-не съм привърженик на разните там пълнежи-но предпочитам да е шпиковано с малко чесън и магданоз -става по
пикантно..
А колкото до пресните картофи ми се струва, че с малко копърче
аромата им става вълшебен.
Страстта да имаме е смешна! А толкова неща ни изкушават..
| |
|
|
|
|