Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:22 23.05.24 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Тема davaite idei  
Автор sofianka (original)
Публикувано02.05.02 16:02



za originalna i vkusna recepta na angeshko butche. samo neka da si e cialo i da niama karantia v receptata. sushto taka i za garnitura. ako imate ideia i za meso na gazovo barbekiu molia kajete ia.
Subiram i recepti za KOZUNAK originalna plunka .
mersi na sladokusnicite predvaritelno

See this smile on my face, You put it in there


Тема Защо не го направишнови [re: sofianka]  
Автор Kлep (женствена)
Публикувано03.05.02 14:30



по най-традиционния начин - с масло. По-вкусна рецепта, според мен няма.

Натъркваш го със сол и черен пипер, намазваш добре и обилно с олио, отгоре наръсваш с червен пипер. Слагаш в тава, сипваш вода и малко вино. Слагаш парченца масло - аз го обичам по-мазничко, та отива около половин пакетче за едно бутче. Завиваш с фолио. Пече се около 3 и половина часа, като отвреме на време вдигаш фолиото и го обливаш със соса, ако е необходимо добавяш и вода. Обръщаш го веднъж. Когато стане готово, което установяваш, бучкайки го с вилица, махаш фолиото, за да получи коричка! Става супер и има сос, в който, за гарнитура можеш да оваляш задушени зеленчуци или картофи. Що се отнася до картофите, аз най-ги обичам изпържени и след това оваляни в соса - стават знаменити, но и доста калорични! Но на празник човек може да си позволи да злоупотреби с калориите, не е ли така?!?
Да ти е сладко!

Когато Господ затваря врати, отваря порти.


Тема Re: Защо не го направишнови [re: Kлep]  
Автор sofianka (original)
Публикувано03.05.02 15:46



A garnitura kakva predlagash?

See this smile on my face, You put it in there


Тема гарнитуранови [re: sofianka]  
Автор Pitanka (бавно изчезваща)
Публикувано04.05.02 13:25



Точно за сезона:
Пресни картофи (не много едри) - измиваш ги добре без да ги белиш! Ако са по-дребни може да ги нарежеш на половинки, но във всеки случай парченцата трябва да са по-дебели от 1,5-2см. Нареждаш ги в тавичка с малко олио, леко ги осоляваш и поръсваш с вегета. Слагаш върху всяко парченце по малко маргарин или краве масло. Добавяш 1 каф.ч. вода в тавичката и ги печеш около половин час в силна фурна.
Стават РАЗКОШНИ!
А и не си губиш времето да пържиш и да висиш на котлона!
Да ви е сладко!


П.С. някои ги предпочитат с топено пушено сирене - стават ооооооще по-вкусни!

Редактирано от Pitanka на 04.05.02 13:26.



Тема Re: Въпрос на вкуснови [re: sofianka]  
Автор farmera (същия farmer)
Публикувано04.05.02 14:11



Но рецептата на Клер и аз я предпочитам-не съм привърженик на разните там пълнежи-но предпочитам да е шпиковано с малко чесън и магданоз -става по
пикантно..
А колкото до пресните картофи ми се струва, че с малко копърче
аромата им става вълшебен.

Страстта да имаме е смешна! А толкова неща ни изкушават..



*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.