|
Тема
|
agneshko
|
|
Автор | luk4o (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.02.02 16:16 |
|
Прясното агнешкото излезе на пазара.
Предлагам ви една изпитана рецепта:
агнешки котлети
моркови, нарязани на пръчици
пресни печурки, нарязани на филийки
картофи, нарязани на шайби
стъкчета пресен копър
масло
домакинско фолио
Нарязаните котлети се посоляват със сол и поръсват с черен пипер.
Правят се индивидуални порции. В лист фолио откъм лъскавата страна се поставя котлет, две шайби картофи, наколко филийки гъби, няколко пръчици моркови, бучка масло и стъкче копър.
Фолиото се загъва плътно и се поставя в тавичка с малко вода. Пече се на 250 градуса час и половина. Сервира се топло!
Чакам отзиви!
| |
|
Миии то трябва и агнешко да се вземе. Според мен трябва и малко от сливенската подправка Самардала. Агнешкото много я обича и много и ходи.
Кой на когото, когато свари!
| |
|
Я ми кажете, моля ви, каква е тази Самардала, щото не знам .
| |
Тема
|
Re: agneshko
[re: ruskinche]
|
|
Автор | mira (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.03.02 13:48 |
|
Доколкото знам, това е подправка, позната и използвана предимно в Южна България (Сливен, Ст.Загора). Представлява листа подобни на листата на зюмбюла. Самата подправка се приготвя много особено - Листата се смилат заедно със сол и така получената смес (каша по-скоро) се изсушава. После се използва като вид шарена сол - например за варени яйца
| |
|
| |
|
|
|
|