Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:12 05.06.24 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Какво да сготвянови  
Автор Shanya (слънчева)
Публикувано17.01.02 21:02



от половин кг спанак - постно да бъде?
благодаря предварително

Hate cannot drive out hate, only love can do that


Тема Re: Какво да сготвянови [re: Shanya]  
АвторПepлa (Нерегистриран)
Публикувано17.01.02 22:02



Суфле.
По-долу има рецепти за суфлета.
Поздрави
Перла



Тема Re: Какво да сготвянови [re: Shanya]  
Автор Kasparcho(girl) (poluwidim)
Публикувано18.01.02 10:39



Spanak s oriz, gybi i domateno pjure na furna.



Тема Re:нови [re: Kasparcho(girl)]  
Автор HeOHeЛ (*)
Публикувано18.01.02 10:47



можеш ли да ми кажеш как се прави?
моля те!
така ми се прияде изведнъж



Тема Re: Какво да сготвянови [re: Пepлa]  
АвторEli (Нерегистриран)
Публикувано18.01.02 10:51



Задушаваш спанака с много малко вода и масълце (30-40г). Добавяш 1ч.л. брашънце, разтворено в 2-3ч.л.студена вода и 1к.ч. прясно мляко и оставяш да клокне, за да се свари брашното, като бъркаш непрекъснато. Пюрираш с миксера, подправяш със сол, черен пипер и 1 пресована скилидка чесън и го разделяш в 2 чинии. В кафеник, или друг малък съд кипваш подсолена вода или зеленчуков бульон и 1с.л. оцет. Сваряваш 2, или 4 яйца, едно по едно (чукваш от ниско яйцето в кафеника и като се забули, го вадиш с решетеста лъжица). Слагаш забулените яйца върху спаначеното пюре. Поръсваш върху тях малко червен пипер. Запържваш за всяка порция по1с.л. масло и го изливаш върху червения пипер. Това е ми е любимо ястие.



Тема и на мене : )нови [re: Eli]  
Автор HeOHeЛ (*)
Публикувано18.01.02 10:56



ама под яйцето ръся малко натрошено с вилица сиренце



Тема Re:нови [re: HeOHeЛ]  
Автор Rachel (Смайл)
Публикувано18.01.02 11:15



Аз го правя в тенджера, не на фурна и затова ще ти кажа моя варинат да го пробваш ако искаш

Спанака ако е суров (замразения е предварително бланширан) се измива, нарязва и се слага да се задуши. Гъбите се сваряват. В една тенджера се слага малко олио и малко масло, като се сгорещи се слага ориза вътре и се бърка докато стане прозрачен. След това слагаш вътре спанака и гъбите, доматеното пюре (ама не много), червен и черен пипер, сол. Преполагам че същото става и в тава на фурна.

Ох, май ще взема и аз да направя довечера....

And if someone is too tired to give you a smile, may we ask that you leave one of yours?


Тема Re:нови [re: Rachel]  
Автор Kasparcho(girl) (poluwidim)
Публикувано18.01.02 11:28



Az go prawja po sastija na4in, no nakraja go slagam waw furnata da se pozapeche. Decata taka go hareswat poweche. Wmesto spanak njakoga slagam praz. Sasto stawa mnogo wkusno.



Тема Супа? [re: Shanya]  
Автор Rachel (Смайл)
Публикувано18.01.02 11:29



След като се задуши спанака с малко олио, слагаш една - две лъжици доматено пюре, червен пипер, сол, доливаш догоре с вода и като заври слагаш фиде. Вариш докато фидето е готово. Почти като с ориза, само дето е с фиде и е супа.

Аз най я обичам като е студена...




And if someone is too tired to give you a smile, may we ask that you leave one of yours?


Тема Re:нови [re: Kasparcho(girl)]  
Автор Rachel (Смайл)
Публикувано18.01.02 11:33



Ами то май може да му се направи и заливка от яйце, мляко и сирене и тогава да се метне във фурната, нещо подобно на огретен. Но като се замисля ми се струва че ще стане.

And if someone is too tired to give you a smile, may we ask that you leave one of yours?



Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.