Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:22 20.06.24 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Predlojenieнови  
Авторjust me (Нерегистриран)
Публикувано08.01.02 11:37



Zdraveite na vsi4ki!
Ima tolkova mnogo dobri kulinari tuk....

Imam edno predlojenie-neka vseki napishe lubimata si recepta,nezavisimo sladko,soleno,prosto lubimata!



Тема Re: Predlojenieнови [re: just me]  
АвторJust me (Нерегистриран)
Публикувано08.01.02 13:30



E,dobre-az po4vam parva.
Lubimata mi recepta,makar i mnogo prosta e palneno guve4e,po sledniq na4in:
Zaparjvam predvaritelno meso-nai-dobre svinsko/sas vino/,sled tova zaparjvam gabi.
Taka v guve4eto se slagat kartofi,zelen bob,prqsno narqzan luk,gabite i mesoto.Az pribavqm i tuk tame-par4enca kiseli krastavi4ki...
Slagam v sgoreshtena furna/220 gr./-1 4as i 20 minuti.Sled gtova vadq kupi4kite,s4upvam otgore po edno iace i pak vav pe4kata-za 20 minuti.Stava velikolepno!
Ako iskate moje da slojite domaten sok,a podpravkite-zavisqt ot vkusa!



Тема Re: Да се включа и аз...нови [re: just me]  
Автор мишoни (просто минавам)
Публикувано08.01.02 14:37



с две рецептички. Едната емного бърза и лесна торта: две кофички заквасена сметана, компот от праскови(или други плодове по избор) и блатове (аз лично използвам готови за по бързо) и пудра захар. Сметаната се разбива на крем с пудрата захар (по желание може да се смеси с течен шоколад, кокосови стърготини или каквото ви хрумне). Блатовете се напояват със сока от компота маже се сметановия крем нареждат се плодове и така до последния блат върху него отново крем и от страни на тората също. Украсява се с плодове, крем, захарни или шоколадови пръчици или каквото ви хареса. Много ефектна става ако част от блатовете са оцветени с какао и сметановия крем се раздели на две като половината се смеси с течен шоколад и се редуват блатовете и кремовете.

Другата рецепта е за пилешко филе с гъби и моркови: пилешко филе или пържоли от гърди. Задушават се в масло равно количество гъби и моркови със сол и черен пипер. След като омекнат плънката се поставя в пържолите и се завързват на ролца или се забождат с клечки за зъби. Пекат се в умерена фурна с малко масло и вода като се заливат от време на време със соса(пече се около 30-40 мин).
Дано ви харесат

Да бъдеш щастлив е нищо, да се смяташ за щастлив - всичко
О. дьо Балзак


Тема Re: Predlojenieнови [re: just me]  
Авторjust me (Нерегистриран)
Публикувано08.01.02 16:31



Niamate lubima recepta ili prosto ne vi se pishe?



Тема Re: Predlojenie [re: just me]  
Автор Sinchetz (непознат )
Публикувано09.01.02 01:41



Здравейте
Ето и една рецепта от мен:
Праскови
Продукти:
1 1/2кг. брашно
4яйца
1/2кг. захар
1ч. ч. олио
1ч. ч. к. мляко
1ч. лъжичка сода за хляб
1 бакпулвер
1 амонячна сода

Плънка
1 1/2 буркан шипков мармалад
1ч. смлени орехи
2 лъж. коняк, ром или ванилия
Cироп
1 1/2ч. Bода
1 /2 ч .ч .захар
червена и жълта боя
За сега толкова, останалото утре,че ме гонят задачите.:)))



Тема Re: Predlojenieнови [re: Sinchetz]  
Автор Sinchetz (непознат )
Публикувано09.01.02 23:54



Праскови(продължение)
Начин на приготвяне
Добре се разбиват яйцата и захарта, прибавят се олиото, к. млякото+ содите, брашното+ бакпулвера. Сместа се омесва хубаво и се правят топчета с големината на лешник. Нареждат се на по-голямо разстояние едно от друго,защото се подуват много. Печат се на 150 градуса 15 мин4(бледи)
Когато изстинат се издълбават. Издълбаните трохи се разделят на две части-едната се стрива и се запича до бледо розово, другата се смила и се прибавя към плънката.
Плънката и сиропа се приготвят от посочените продукти.
Сиропа се разделя на две части. Първата част е по-голямо количество и в нея се поставя жълтата боя, във втора част-червената.
Издълбаните прасковки се напълват с плънката, слепват се по две, потопяват се в топъл жълт сироп, след това само едната половинка се потопява в червения сироп. Накрая се овалват в запечените трохи.
Може да им се поставят дръжки от чемшир(който разбира се не се яде):)))
Рецептата е много трудоемка, но резултата си заслужава.
Поздрави



Тема Re: Predlojenieнови [re: just me]  
Автор ruskinche (:))
Публикувано10.01.02 14:50



СВИНСКО ПО-ЛОВДЖИЙСКИ

Като взех да си мисля за най-любимата ми рецепта, разбрах, че толкова обичам да готвя и да си похапвам вкусно, че ги имам твърде много... Обаче реших да пиша за едно ястие, което пробвах за пръв път за Новата година и което много ни хареса: това е свинско по-ловджийски, рецептата е на същата Надя от Щатите, за която писах скоро.

Значи, вземаме около 1 кг свинско, което става за задушаване (ние си имахме от плешка), нарязваме го на не много малки парчета, които след това се осоляват, намазват се със скълцан чесън и се начукват. Оставяме го както е в кухнята да престои поне 1-2 часа.
Продължаваме като запържваме свинското с малко олио от двете страни всяко парче и го слагаме в по-дълбок съд (най-добре от чугун, за да не загори докато се задушава). Запържваме достатъчно количество лук, нарязваме няколко шепи пресни печурки или манатарки (може да вземем и сушени, накиснати във вода или мляко), няколко ябълки от по-киселите (нарязват се на едри парчета, може и да не се обелват за да не се разкашкат много) . Единствената подправка освен сол и чесън според рецептата е хвойна (няколко сушени узрели плодчета, купих си неотдавна от Рамстор, бяха френско производство, а иначе като подправка не са много известни у нас, не знам как е в БГ), но мисля, че и малко чер пипер няма да навреди (да се сложи обаче към края на задушаването). Но нека се върна малко по-назад: сосът се прави от заквасена сметана и светла бира. Сипваме по вкус от двете направо в съда, похлупваме го и го оставяме да къкри на тих огън за един час, може и повече. Месото трябва да стане много нежно, с вилица да можеш да го режеш. Ароматът му наистина напомня за борова гора... Из която се разхождат вкусни диви прасета и хубави авджии... Мога да си представя колко по-вкусно щеше да стане от месце на диво животно. То обаче би трябвало да престои известно време в някоя марината, за да омекне.

Щом стана дума за задушено месо - напоследък намерих в една готварска книга вкусна рецепта за агнешко или шилешко задушено. Рецептата е много лесна: запържват се парчета агнешко (обикновено вземам месо от врат), слагат се в тенджера за задушаване, заливат се с малко вода и се оставят да къкрят докато омекнат. След това се добавят няколко ябълки на кубчета (обелват се предварително) и доматено пюре (около 1 супена лъжица за 700-800 г месо), пак се оставя да къкри за двайсетина минути, по това време трябва да забъркаме сосче: супена лъжица брашно се запържва в супена лъжица краве масло, след което се разрежда с половин чаша вода и малко сос от агнешкото. Изсипва се в тенджерата, чак сега се слагат сол, малко захар и винен оцет на вкус, още малко се задушава и се сервира с варени картофи, поръсени с наситнен магданоз или друга гарнитура по вашия избор. Става върхъ!

Доскоро най-обичах пържено месо (стейкове и пр.). Сега обаче полека-лека си сменям мнението... :) Много е вкусно задушено, приготвено по тези рецепти. Да ви е сладко!

Поздрави



Тема Re: Predlojenieнови [re: just me]  
АвторHeдoвoлнa (Нерегистриран)
Публикувано10.01.02 16:10



аз много си падам по две най-обикновени ястия с чушки. едното правя през лятото, а другото през студените сезони /със замразени чушки във фризера, така че като ги сготвя из къщата се разнася превъзходния аромат на пресни чушки, пък и на вкус си ги бива!/
много обичам пълнени чушки с ориз и месо и пържени чушки със сирене и яйце /бюрек, ама без панировката/. май няма нужда да пиша рецептите...

поздрави,
Чушколюбителката



Тема Re: Predlojenieнови [re: just me]  
Автор Kлep (женствена)
Публикувано14.01.02 12:37



Ще ви напиша една ужасно връткава рецепта, обаче е изключително вкусна и много ефектна.

Взимат се големи пържоли /Най-добре телешки, но предвид лудата крава може и свински/, наистина трябва да са големи и да се начукат добре, за да станат още по-големи. Накисват се в марина /филологическите ми размисли ме доведоха до идеята, че се казва марина, а не марината, защото се казва мариновано, а не маринатовано!/ от кока кола, ром и лимон /т.нар "Куба либре"/. Трябва да покиснат поне 2-3 часа. Броят на пържолите е според броя на хората, за които готвите. Сварявате твърдо яйца - колкото са пържолите. След като ги извадите от марината ги слагате на дъска, наръсвате от двете страни със сол и черен пипер. Наръсвате едната страна с кокосови стърготини /по-плътничко, вкусно е!/, нареждате отгоре 2 тънки парчета бекон или пушени гърди, слагате яйцето и свивате пържолата, така че да се получи нещо като топка /не руладина - не трябва да има отворени страни, да не е фуния/. Овързвате много добре отвсякъде с конец. Тази част от рецептата не можете да я направите сами, някой трябва да ви придържа, освен това доста капе, а и трябва наистина да е добре овързано от всякъде. Месните топки запържвате отвсякъде добре в масло - леко да покафевеят. От тях пада сос в маслото. След слагате топките в йенска тенджера, добавяте соса, част от марината и вода /може и бульон, но според мен вкусът на соса е достатъчно силен/. Запушвате с капака и задушавате във фурна за около 45мин - 1 час. Ястието е превъзходно!

Когато Господ затваря врати, отваря порти.


Тема Re: Predlojenieнови [re: Kлep]  
Автор ()
Публикувано14.01.02 14:23



Иха!!! Това ще го пробвам, но без кокосовите работи, защото ги ненавиждам просто. Ау, върха.




Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.