|
Тема
|
Любима манджа на един бивш премиер
|
|
Автор |
yф () |
Публикувано | 21.12.01 10:27 |
|
Ще ми се да сготвя пълнени чушки с боб за Бъдни вечер. Егати скъпотията, червените пиперки са по девет кинта, сушените. Питам сега как да ги направя?
| |
Тема
|
Re: Любима манджа на един бивш премиер
[re: yф]
|
|
Автор | Kiara (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.12.01 10:31 |
|
Ima v Metro edni zamrazeni,iztarbusheni piperki,2,5 kilograma...Ama pusta skleroza,ne pomnia kolko struvat,4-5 leva li,po-malko li...Vseki sluchai sa mnogo,pravih minalata sedmica,stavat...
Ako li ne,niakoi poznat ot selo,ne moje da ne ti usluji.
| |
Тема
|
абе буби : )))))
[re: yф]
|
|
Автор |
HeOHeЛ ( *) |
Публикувано | 21.12.01 11:19 |
|
каква скъпотия бе : )))))))))))))))
ти, ако купиш цяло кило сухи чушки ще напълниш колкото за цяла казарма, ти знаеш ли колко много са едно кило сухи чушки??? една тежи около три грама : )))))
не е скъпо.
купи трийсетина чушки, че да има да изхабиш десетина и пак да останат двайсетина и действай.
първо се киснат във вода, с малко сол, нали знаеш?
после вариш боб, само боб + вода, докато се свари.
можеш да турнеш и един моркофт, нарязан на парченца, ако искаш, де.
после загряваш 1 чашка олио, запържваш дребно накълцан лук вътре и слагаш повечко червен пипер и веднагически махаш от котлона, че да не ти се запали пипера, гадно става и горчи.
после заливаш изцедения боб с това нещо, добавяш стрит джоджен, чубрица и малко пиперец и сол на вкус и разбъркваш.
после пълниш чушките и ги редиш в тенджера, върху едно кисело зелево листо. после отгоре поливаш още малко олио и сипваш водичка, малко.
отгоре слагаш второ листо и затискаш с една чиния.
после капака и вариш на тих огън.
не е трудно, хич.
: )Редактирано от HeOHeЛ на 21.12.01 11:25.
| |
Тема
|
Re: абе буби : )))))
[re: HeOHeЛ]
|
|
Автор | иkoнoмичния roтвaч (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.12.01 12:07 |
|
Само няколко чушки нарязани на едро, без да ги пълниш. Ароматът е там.
После както ти казва Неонилито Ще си оближите пръстите, без много разноски.
| |
|
... абе да ама... замразените чушки са си много по-вкусни и със запазен аромат от сухите...
Ако питаш мен - купи си замразени!
Пък какво ли ти пречи през лятото да си "скриеш" във фризера 30-тина "парчета" леко попарени (за да не заемат много място)... точно за такива случаи!
;-)))))))
их начииии.......
| |
Тема
|
Re: за сухите чушки...не за мокрите
[re: ДжoДo]
|
|
Автор | Rodion the Chef (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.12.01 00:45 |
|
Не съм съгласен, моля да ме простите, но сухите чушки са си сухи! Имат си специфичния аромат. Иначе във фрзера за пълнени с ориз и ние си заредихме търбушени тлъсти пиперки и стават, но тук работата е друга...или поне така си мисля. И усещам с вкусовите си органи.
| |
|
... се отказвам да споря с един Chef.....
въпреки всичко -
Всеки има право на собствено мнение.... и на собствен вкус!
... аз пък не съм привърженичка на сухите чушки......
их начииии.......
| |
Тема
|
Re: некатегорично...
[re: ДжoДo]
|
|
Автор | Rodion the Chef (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.12.01 21:14 |
|
На вкус как на цвет товарищей нет - казват руснаците. Верно стават гафове със сухите чушки. напр. - купихме от пазаря една връв такива, бабата с криви нокти и сбръчкано лице като печена ябълка десет пъти се закле, че са сладки, в къщи с жена ми какво ги киснахме, какво ги опитвахме, че като излязоха люти ония ми ти чушки, люти като циганска целувка или като тройно препечена ракия, или като хрян 3 пръста дебел...Ужас! За яденето, иди дойди, ами после на митницата какво става...Затова предпазливите хора си ползват несухи чушки. И все пак в хубавите сухи чушки има нещо сладко - като вкус, нещо по-особено, абе начиии...
| |
|
колко време да ги варя тия сухи чушки пълнени с боб?
усмихни се! утре може да е по-зле!
| |
|
|
|
|