|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
КОЛЕДНА ПУЙКА?????
|
|
Автор |
farmer (мотиката) |
Публикувано | 07.12.01 14:07 |
|
УЖ ЗНАМ КАК АМА СИ ЗНАМ
ЧЕ КЛУБНИЯ АКЪЛ НОСИ НОВИ СВЕЖИ ИДЕИ
Ти вече си във ВЕЧНОСТТА, отговори Шапката-няма къде другаде да отидеш.
| |
Тема
|
Re: КОЛЕДНА ПУЙКА?????
[re: farmer]
|
|
Автор | Heдoвoлнa (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.12.01 14:26 |
|
кво свежо от една коледна пуйка - или пълнена с ориз, лук, стафиди, а за гарнитура кестени, или със зеле!?!
| |
Тема
|
Re: КОЛЕДНА ПУЙКА?????
[re: Heдoвoлнa]
|
|
Автор | Пepлa (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.12.01 15:15 |
|
Коледната пуйка е практично и вкусно явление!!! Особено ако сте голяма компания, може да се окаже и доста икономично. Проблемът е в печенето, защото пуйката може да излезе огромна за фурната. И тогава майтапът е голям!
Ако пуйката е 9-10 кгр. печенето е 3.5 часа, като се облива всеки половин час плюс още 1 час без фолио.
Колкото до сока за обливане - половин литър бульон, чаша бяло вино и 6 супени лъжици масло.
Пълнежа - 250 гр. гъби, 250 гр. пилешки дребчета, 250 гр. сурова наденица, 2 супени лъжици масло, 2 твърди яйца, 2-3 супени лъжици коняк, чаша пюре от кестени, сол и черен пипер.
Разбира се, хубава си е и с ориз и с кисело зеле.....
Ако пуйката е до 4 кгр. - хубаво е да се пече постепенно: 1 час на 110 градуса, 2-ия час на 165 гр. 3-ия на 210 и последните тридесет минути на 250 градуса.
Да ви е сладко!
| |
Тема
|
И малко смях...
[re: Пepлa]
|
|
Автор |
Rachel. (Смайл) |
Публикувано | 07.12.01 17:09 |
|
Успешни и неуспешни опити да се сготви пуйка....
Свалете си .ехе-то. Съвсем мъничко е и няма да съжалявате, знам.
And if someone is too tired to give you a smile, may we ask that you leave one of yours?
| |
Тема
|
Re: КОЛЕДНА ПУЙКА?????
[re: farmer]
|
|
Автор | KL (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.12.01 17:10 |
|
Smelo moga da kaja, che pravia razko6na Koledna pyjka. S pulneja eksperimentirah, dokato ystanovih, 4e tozi, kojto naj se haresva vkushti e s dreboluute, lyk,oriz, gubi i stafidi. No moiat nomer e v pe4eneto. Slagam ia v po-dulboka tava s pove4ko voda, v koiato dobaviam i bialo vino i niakakyv bylion (obiknoveno guben). Pokrivam ia s folio i vecherta predi Koleda okolo 11 chasa ia slagam vuv fyrnata na 1 (ili suotvetnoto naj-slabo), sled koeto liagam da spia. Sytrinta, okolo 8, maham folioto i okolo 1 chas ia peka na silna furna za hrypkava korichka. Stava mnogo sochna i e taka dobre opechena, che mesoto pada samo ot kokalite.
Naj-obicham mandji, koito sami si se gotviat!
| |
Тема
|
Re: Kajete mi kak?
[re: farmer]
|
|
Автор |
suzan (dobronamerena) |
Публикувано | 07.12.01 17:48 |
|
Bihte li mi kazali kak moga da prigotvya ne tsyala pylnena puyka ,a samo buta naryazan na portsii?Moje li pylneja da se prigotvi i otdelno i da se servira kato garnitura?A kak se prigotvya pylneja?
Tsyala puyka shte ni e mnogo-samo 2 dushi sme:)))
| |
Тема
|
Re: КОЛЕДНА ПУЙКА?????
[re: KL]
|
|
Автор | Пepлa (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.12.01 19:33 |
|
Това наистина изглежда прекрасно - cool!
Искам само да попитам за температурата на фурната?
Предполагам, че ще може вместо в 8 часа да я сложа в 11 ч за да бъде топла.
Колко килограма е пуйката? Ако я изпортя много хора ще останат гладни. Благодаря.
| |
Тема
|
моля те, моля те!
[re: Пepлa]
|
|
Автор |
HeOHeЛ ( *) |
Публикувано | 07.12.01 19:48 |
|
моля те да ми кажеш как се прави пюрето от кестени?
много те моля : )
| |
Тема
|
Re: КОЛЕДНА ПУЙКА?????
[re: farmer]
|
|
Автор |
Meчo_Пyx (Пухкавичък) |
Публикувано | 08.12.01 01:48 |
|
Всяка година имам доброто желание да напълня пуйката с кестени, и всяка година моите помощници ги приключват на етап белене. Така че плънката обикновено е близка до класическата - дреболийте от пуйката, ориз, гъби, грах, бульон, лук, джоджен, черен пипер и магданоз. Пуйката е добре опакована в тънки резенчета сланинка, които впоследствие се махат, и положена върху задушено кисело зеле с малко ориз, лук и много чесън и черен пипер. А печенето е както и другите са го описали - първо под фолио, после за загар. Проблемът на пуйката обикновено е, че месото остава сухо - това се решава много лесно. Една спринцовка с много дебела игла и редовни инжекции със собствения й сос, в който се пече, в бялото месо (обикновено то е най-сухо) и където решите, че е необходимо. Редактирано от Meчo_Пyx на 08.12.01 02:05.
| |
|
никой не ще да ми каже как се прави кестеновото... ъъъ... ох, това кестеновото от кестени, дето с него се пълнят пюйките и стават вкусни
амхъм, ама това за спринцовката си го бивка, както и онова за печенето цяла нощ : )
непременно ще правя пуйка тази коледа...
ами че то как иначе - толкова нови неща научих за опитване : )
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|