|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
есенно
|
|
Автор |
Лyничka (неземна) |
Публикувано | 24.09.01 21:11 |
|
Здравейте !
Дайте някаква идея за лека есенна манджичка, без месо и запръжки, просто, леко задушени зеленчуци с някава подправка. Не мога да измися нищо в творческа криза съм
Omnia vincit amor
| |
Тема
|
Re: есенно
[re: Лyничka]
|
|
Автор | Dii (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.09.01 10:25 |
|
Здравей, ето едно китайско предложение. Надявям се да ти хареса.
Необходими продукти:
лук - 1
моркови - 2-3
чушки - 3-4
зеле - 1/4
краставица - 1
домати - 3-4 (за по-лесно аз използвам кет чуп)
сол на вкус
по желание можеш да прибавиш и соев сос - 1-2 лъжици
Забележка: всички зеленчуци са сурови (дори и краставицата) и са със средни размери
Приготвяне: става много лесно и бързо: нарежи всички зеленчуци на малки кубчета (аз лично ги режа на доста ситно). Прибавяй ги един по един (нарязаните зеленчуци) в нагорещено олио, като им оставяй по малко време, да се поопържат. Желателно е да ги прибавяш в следния ред: лука, морковите, чушките, зелето, краставицата. Накрая прибави настърганите домати или кет чупа, солта и соевия сос - остави ги да поврят малко - и ... добър апетит!
Този сос може да се използва и като сос за спагети. А китайското наименование на ястието е "Дан-дан нудли"
Важното е зеленчуците да не се препържват, а само да минат през мазнината, за да останат хрупкави (използвай наистина много малко олио)
| |
Тема
|
Re: есенно
[re: Лyничka]
|
|
Автор | hellena (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.09.01 13:58 |
|
eto ti i edno ot men
трябват ти :
2 патладжана
моркови
лук
5-6 пиперки
2-3 домата и
В малко мазнина слагаш последователно лука,морковите,пиперките, патладжаните и доматите най накрая.Можиш да нарижеш продуктите както искаш,аз лично ги педпочитам патладжаните на по-едри кубчета морковите на дребни лука на лунички а пипирките на ивички.Да не забравиш да сложиш и магданоз !
Да ти е сладко
| |
|
Печени чушки,нарязанил2-3 яйца,1чаша прясно мляко,надробено сирене,сол,чер пипер,магданоэ.Бъркаш,слагаш в намазнена тава,отгоре-няколко бучки масло/маргарин/Печеш,накрая-настърган кашкавал-допичаш.
| |
|
Ама две от рецептите са пържени,ти искаш нещо по-леко...Гъби,например,може на фурна със кашкавал.Или тиквички,нарязани на кръгчета,слагаш в йена, с малко олио,копър и каквито подправки ти скимне и задушаваш,много нискокалорично и вкусно.Грах също задушен с малко босилек и моркови,картофи печени във фолио със салата...
| |
Тема
|
Re: есенно
[re: Oля]
|
|
Автор |
Лyничka (неземна) |
Публикувано | 27.09.01 21:02 |
|
Уф, имам едно много голямо чуедене от сумати време готвя и все не мога да разбера какво се има предвид като се каже " задушава се" за чдене разбира се. Как се прави. Аз все със мазнина си го правя, така ли е?
Omnia vincit amor
| |
Тема
|
Докато съм тук, да ти кажа:-))
[re: Лyничka]
|
|
Автор |
Бeзcъннa (светулка) |
Публикувано | 28.09.01 00:57 |
|
Тиквички (на кубчета), домати колкото тиквичките (настъргани, нарязани, от буркан, както и да е:-)), много чесън (колкото понесеш), повечко копър, червен пипер. Тиквените кубчета запържваш до полуготови, изцеждаш мазнината, заливаш с доматите и подправките и запичаш във фурната. Ако бързаш, може и да си го свариш на котлона. Ако искаш, добавяш и ориз, запържваш го в началото, заедно с тиквичките.
Понеже си против запръжките - не бой се, вкусно е и ако само се задушат тиквичките (в съвсем малко олио). Но ако добавяш ориз и не го запържваш, го сложи преди доматите. Или направо всичко накуп - във фурната.
"...'cause we all have a wings, but some of us don't know why..."
| |
Тема
|
страхотно е
[re: Dii]
|
|
Автор |
Лyничka (неземна) |
Публикувано | 05.10.01 12:37 |
|
Пробвах го това. И ми стана чудесно. Всички в нас си облизаха пръстите. Целят квартал разбра, че съм можела да готва китайски ястия . И сега всички ме врънкат пак да готвя.... помооооощ....
Omnia vincit amor
| |
Тема
|
Re: есенно
[re: Лyничka]
|
|
Автор | бoнaпeти (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.10.01 17:30 |
|
1.нарязваш 1 кг домати, около 10-ина чушки - червени и зелени - глава кромид лук, слагаш 100-ина грама вода и капак на тенджерата - да се задуши, след като всичко омекне, слагаш малко автършейв (няколко скилидки чесън и връзка магданоз)
2. Пак около 10-ина чушки, нарязваш и задушаваш докато омекнат. След това изсипваш в/у тях 3 яйца, разбъркани със сирене, пак чесън и магданоз.
Наздраве!
| |
Тема
|
Re: есенно
[re: Лyничka]
|
|
Автор | бoнaпeти (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.10.01 17:33 |
|
пържене е, когато в нагрятата мазнина слагаш нещо и то се пържи - без капак, когато не искаш да е пържено - слагаш мазнината и малко вода, слагаш продуктите - и задължително капака - така се задушава.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|