|  | | Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
 
| 
           
             | 
                 
                   | Тема |  есенно   |  |  | Автор | Лyничka (неземна) |  | Публикувано | 24.09.01 21:11 |  |  | 
           
 Здравейте !
 
 Дайте някаква идея за лека есенна манджичка, без месо и запръжки, просто, леко задушени зеленчуци с някава подправка. Не мога да измися нищо в творческа криза съм
  
 Omnia vincit amor
 
 
 |  |  |  
             | 
                 
                   | Тема |  Re: есенно  [re: Лyничka] |  |  | Автор | Dii (Нерегистриран) |  | Публикувано | 26.09.01 10:25 |  |  | 
           
 Здравей, ето едно китайско предложение. Надявям се да ти хареса.
 Необходими продукти:
 лук - 1
 моркови - 2-3
 чушки - 3-4
 зеле - 1/4
 краставица - 1
 домати - 3-4 (за по-лесно аз използвам кет чуп
  ) сол на вкус
 по желание можеш да прибавиш и соев сос - 1-2 лъжици
 Забележка: всички зеленчуци са сурови (дори и краставицата) и са със средни размери
 Приготвяне: става много лесно и бързо: нарежи всички зеленчуци на малки кубчета (аз лично ги режа на доста ситно). Прибавяй ги един по един (нарязаните зеленчуци) в нагорещено олио, като им оставяй по малко време, да се поопържат. Желателно е да ги прибавяш в следния ред: лука, морковите, чушките, зелето, краставицата. Накрая прибави настърганите домати или кет чупа, солта и соевия сос - остави ги да поврят малко - и ... добър апетит!
   Този сос може да се използва и като сос за спагети. А китайското наименование на ястието е "Дан-дан нудли"
 Важното е зеленчуците да не се препържват, а само да минат през мазнината, за да останат хрупкави (използвай наистина много малко олио)
 
 
 
 
 |  |  |  
             | 
                 
                   | Тема |  Re: есенно  [re: Лyничka] |  |  | Автор | hellena (Нерегистриран) |  | Публикувано | 26.09.01 13:58 |  |  | 
           
 eto ti i edno ot men
 трябват ти :
 2 патладжана
 моркови
 лук
 5-6 пиперки
 2-3 домата    и
 В малко мазнина слагаш последователно лука,морковите,пиперките, патладжаните и доматите най накрая.Можиш да  нарижеш продуктите както искаш,аз лично ги педпочитам патладжаните на по-едри кубчета морковите на дребни лука на лунички а пипирките на ивички.Да не забравиш да сложиш и магданоз !
 Да ти е сладко
 
 
 
 
 |  |  |  
             |  |  | 
           
 Печени чушки,нарязанил2-3 яйца,1чаша прясно мляко,надробено сирене,сол,чер пипер,магданоэ.Бъркаш,слагаш в намазнена тава,отгоре-няколко бучки масло/маргарин/Печеш,накрая-настърган кашкавал-допичаш.
  
 
 
 
 |  |  |  
             |  |  | 
           
 Ама две от рецептите са пържени,ти искаш нещо по-леко...Гъби,например,може на фурна със кашкавал.Или тиквички,нарязани на кръгчета,слагаш в йена, с малко олио,копър и каквито подправки ти скимне и задушаваш,много нискокалорично и вкусно.Грах също задушен с малко босилек и моркови,картофи печени във фолио със салата...
 
 
 
 
 |  |  |  
             | 
                 
                   | Тема |  Re: есенно  [re: Oля] |  |  | Автор | Лyничka (неземна) |  | Публикувано | 27.09.01 21:02 |  |  | 
           
 Уф, имам едно много голямо чуедене от сумати време готвя и все не мога да разбера какво се има предвид като се каже " задушава се" за чдене разбира се. Как се прави. Аз все със мазнина си го правя, така ли е?
  
 Omnia vincit amor
 
 
 |  |  |  
             | 
                 
                   | Тема |  Докато съм тук, да ти кажа:-))  [re: Лyничka] |  |  | Автор | Бeзcъннa (светулка) |  | Публикувано | 28.09.01 00:57 |  |  | 
           
 Тиквички (на кубчета), домати колкото тиквичките (настъргани, нарязани, от буркан, както и да е:-)), много чесън (колкото понесеш), повечко копър, червен пипер. Тиквените кубчета запържваш до полуготови, изцеждаш мазнината, заливаш с доматите и подправките и запичаш във фурната. Ако бързаш, може и да си го свариш на котлона. Ако искаш, добавяш и ориз, запържваш го в началото, заедно с тиквичките.
 
 Понеже си против запръжките - не бой се, вкусно е и ако само се задушат тиквичките (в съвсем малко олио). Но ако добавяш ориз и не го запържваш, го сложи преди доматите. Или направо всичко накуп - във фурната.
  
 "...'cause we all have a wings, but some of us don't know why..."
 
 
 |  |  |  
             | 
                 
                   | Тема |  страхотно е  [re: Dii] |  |  | Автор | Лyничka (неземна) |  | Публикувано | 05.10.01 12:37 |  |  | 
           
 Пробвах го това. И ми стана чудесно. Всички в нас си облизаха пръстите. Целят квартал разбра, че съм можела да готва китайски ястия . И сега всички ме врънкат пак да готвя.... помооооощ....
  
 Omnia vincit amor
 
 
 |  |  |  
             | 
                 
                   | Тема |  Re: есенно  [re: Лyничka] |  |  | Автор | бoнaпeти (Нерегистриран) |  | Публикувано | 08.10.01 17:30 |  |  | 
           
 1.нарязваш 1 кг домати, около 10-ина чушки - червени и зелени - глава кромид лук, слагаш 100-ина грама вода и капак на тенджерата - да се задуши, след като всичко омекне, слагаш малко автършейв (няколко скилидки чесън и връзка магданоз)
 2. Пак около 10-ина чушки, нарязваш и задушаваш докато омекнат. След това изсипваш в/у тях 3 яйца, разбъркани със сирене, пак чесън и магданоз.
 Наздраве!
 
 
 
 
 |  |  |  
             | 
                 
                   | Тема |  Re: есенно
[re: Лyничka] |  |  | Автор | бoнaпeти (Нерегистриран) |  | Публикувано | 08.10.01 17:33 |  |  | 
           
 пържене е, когато в нагрятата мазнина слагаш нещо и то се пържи - без капак, когато не искаш да е пържено - слагаш мазнината и малко вода, слагаш продуктите - и задължително капака - така се задушава.
 
 
 
 
 |  |  |  |  
 
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички) |   | 
 |