Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:27 24.02.21 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема есеннонови  
Автор Лyничka (неземна)
Публикувано24.09.01 21:11



Здравейте !

Дайте някаква идея за лека есенна манджичка, без месо и запръжки, просто, леко задушени зеленчуци с някава подправка. Не мога да измися нищо в творческа криза съм

Omnia vincit amor


Тема Re: есеннонови [re: Лyничka]  
АвторDii (Нерегистриран)
Публикувано26.09.01 10:25



Здравей, ето едно китайско предложение. Надявям се да ти хареса.
Необходими продукти:
лук - 1
моркови - 2-3
чушки - 3-4
зеле - 1/4
краставица - 1
домати - 3-4 (за по-лесно аз използвам кет чуп)
сол на вкус
по желание можеш да прибавиш и соев сос - 1-2 лъжици
Забележка: всички зеленчуци са сурови (дори и краставицата) и са със средни размери
Приготвяне: става много лесно и бързо: нарежи всички зеленчуци на малки кубчета (аз лично ги режа на доста ситно). Прибавяй ги един по един (нарязаните зеленчуци) в нагорещено олио, като им оставяй по малко време, да се поопържат. Желателно е да ги прибавяш в следния ред: лука, морковите, чушките, зелето, краставицата. Накрая прибави настърганите домати или кет чупа, солта и соевия сос - остави ги да поврят малко - и ... добър апетит!
Този сос може да се използва и като сос за спагети. А китайското наименование на ястието е "Дан-дан нудли"
Важното е зеленчуците да не се препържват, а само да минат през мазнината, за да останат хрупкави (използвай наистина много малко олио)



Тема Re: есеннонови [re: Лyничka]  
Авторhellena (Нерегистриран)
Публикувано26.09.01 13:58



eto ti i edno ot men
трябват ти :
2 патладжана
моркови
лук
5-6 пиперки
2-3 домата и
В малко мазнина слагаш последователно лука,морковите,пиперките, патладжаните и доматите най накрая.Можиш да нарижеш продуктите както искаш,аз лично ги педпочитам патладжаните на по-едри кубчета морковите на дребни лука на лунички а пипирките на ивички.Да не забравиш да сложиш и магданоз !
Да ти е сладко



Тема Re: есеннонови [re: hellena]  
Автор rozovo prasentze (непознат )
Публикувано26.09.01 15:37



Печени чушки,нарязанил2-3 яйца,1чаша прясно мляко,надробено сирене,сол,чер пипер,магданоэ.Бъркаш,слагаш в намазнена тава,отгоре-няколко бучки масло/маргарин/Печеш,накрая-настърган кашкавал-допичаш.



Тема Re: есеннонови [re: rozovo prasentze]  
АвторOля (Нерегистриран)
Публикувано27.09.01 17:59



Ама две от рецептите са пържени,ти искаш нещо по-леко...Гъби,например,може на фурна със кашкавал.Или тиквички,нарязани на кръгчета,слагаш в йена, с малко олио,копър и каквито подправки ти скимне и задушаваш,много нискокалорично и вкусно.Грах също задушен с малко босилек и моркови,картофи печени във фолио със салата...



Тема Re: есеннонови [re: Oля]  
Автор Лyничka (неземна)
Публикувано27.09.01 21:02



Уф, имам едно много голямо чуедене от сумати време готвя и все не мога да разбера какво се има предвид като се каже " задушава се" за чдене разбира се. Как се прави. Аз все със мазнина си го правя, така ли е?

Omnia vincit amor


Тема Докато съм тук, да ти кажа:-)) [re: Лyничka]  
Автор Бeзcъннa (светулка)
Публикувано28.09.01 00:57



Тиквички (на кубчета), домати колкото тиквичките (настъргани, нарязани, от буркан, както и да е:-)), много чесън (колкото понесеш), повечко копър, червен пипер. Тиквените кубчета запържваш до полуготови, изцеждаш мазнината, заливаш с доматите и подправките и запичаш във фурната. Ако бързаш, може и да си го свариш на котлона. Ако искаш, добавяш и ориз, запържваш го в началото, заедно с тиквичките.

Понеже си против запръжките - не бой се, вкусно е и ако само се задушат тиквичките (в съвсем малко олио). Но ако добавяш ориз и не го запържваш, го сложи преди доматите. Или направо всичко накуп - във фурната.


"...'cause we all have a wings, but some of us don't know why..."


Тема страхотно енови [re: Dii]  
Автор Лyничka (неземна)
Публикувано05.10.01 12:37



Пробвах го това. И ми стана чудесно. Всички в нас си облизаха пръстите. Целят квартал разбра, че съм можела да готва китайски ястия . И сега всички ме врънкат пак да готвя.... помооооощ....

Omnia vincit amor


Тема Re: есеннонови [re: Лyничka]  
Авторбoнaпeти (Нерегистриран)
Публикувано08.10.01 17:30



1.нарязваш 1 кг домати, около 10-ина чушки - червени и зелени - глава кромид лук, слагаш 100-ина грама вода и капак на тенджерата - да се задуши, след като всичко омекне, слагаш малко автършейв (няколко скилидки чесън и връзка магданоз)
2. Пак около 10-ина чушки, нарязваш и задушаваш докато омекнат. След това изсипваш в/у тях 3 яйца, разбъркани със сирене, пак чесън и магданоз.
Наздраве!



Тема Re: есеннонови [re: Лyничka]  
Авторбoнaпeти (Нерегистриран)
Публикувано08.10.01 17:33



пържене е, когато в нагрятата мазнина слагаш нещо и то се пържи - без капак, когато не искаш да е пържено - слагаш мазнината и малко вода, слагаш продуктите - и задължително капака - така се задушава.




Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2021 Dir.bg Всички права запазени.