Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 03:08 10.06.24 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Re: есеннонови [re: бoнaпeти]  
АвторNova (Нерегистриран)
Публикувано12.10.01 10:35



Ето и от мен една рецепта точно за есенна манджиджка. Понеже в къщи си имам един язваджия почти и не ядем пържено. По принцип тази гозба я приготвям с пилешко , но става и постна .
Нарязвам няколко чушки / хубаво е да има и зелени и червени ,по-красиво се получава / , 3-4 големи глави лук , няколко картофа / не много / , 2-3 моркова ,1-2 домата , прекрасно ако имаш да добавиш и малко гъби . Всичко това го вариш на тих огън. Ако не ползваш месо може да добавиш и някое кубче бульон. За финал добавяш малко магданоз и става нещо много леко и вкусно.



Тема Re: есеннонови [re: Nova]  
Автор Лyничka (неземна)
Публикувано14.10.01 00:51



Я да питам като сме отворили тема за чушките в яденето. Аз много мразя да слагам пресни чушки в ядене, защото после има много гадни люспи в манджичката ми. Та въпроса е, има ли някакв начин да се обели пряната чука преди да се сложи в яденето, за да се елиминират люспите. Втълпила съм си, че от тях ме боли стомах след това.
Отоговрете...

Omnia vincit amor


Тема Re: есеннонови [re: Лyничka]  
Авторeceн (Нерегистриран)
Публикувано15.10.01 02:09



Разрежи я на две по дължина и просто я настържи на ситно ренде. Докато бяха малки децата и побутваха зеленчуците, все така правех. :)))



Тема пробвахнови [re: eceн]  
Автор Лyничka (неземна)
Публикувано15.10.01 10:30



Пробвах, ама пак има люспи, нямам шансвое да ям пресни чушки на манджичка, а са така хубави....

Omnia vincit amor


Тема Re: пробвахнови [re: Лyничka]  
Авторeceн (Нерегистриран)
Публикувано17.10.01 03:44



А как пробва? Настържи чушката така, както правиш с половинка домат - месото към рендето, люспата към дланта и накрая тя остава в ръката ти. :)



Тема стананови [re: eceн]  
Автор Лyничka (неземна)
Публикувано17.10.01 09:09



След около 15 неуспвшни опита се сетих, че трябва да "разтеля" чушката и да я прилепя цялата плътно към рендето.. хехе. Аз пробвах да я рендам, както си на две без да натискам и то пак имаше люспи.
Мерси

Omnia vincit amor


Тема Re: стананови [re: Лyничka]  
Авторmira (Нерегистриран)
Публикувано19.10.01 14:58



Има един по-особен сорт чушки - "Сиврия". Те са с по-тънка люспа и са добри за в ядене, но по-лесно се намират през лютото, сега май е късно ...



Тема Re: есеннонови [re: Oля]  
Автор TlA (непознат )
Публикувано25.10.01 10:37



Ще ми кажеш ли, как точно правиш гъбите на фурна ? Най вече ме интересуват подравките. А, и какви са гъбите и дали се слагат сурови или първо се варят?

Thanks .......




Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.