|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Re: есенно
[re: бoнaпeти]
|
|
Автор | Nova (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.10.01 10:35 |
|
Ето и от мен една рецепта точно за есенна манджиджка. Понеже в къщи си имам един язваджия почти и не ядем пържено. По принцип тази гозба я приготвям с пилешко , но става и постна .
Нарязвам няколко чушки / хубаво е да има и зелени и червени ,по-красиво се получава / , 3-4 големи глави лук , няколко картофа / не много / , 2-3 моркова ,1-2 домата , прекрасно ако имаш да добавиш и малко гъби . Всичко това го вариш на тих огън. Ако не ползваш месо може да добавиш и някое кубче бульон. За финал добавяш малко магданоз и става нещо много леко и вкусно.
| |
Тема
|
Re: есенно
[re: Nova]
|
|
Автор |
Лyничka (неземна) |
Публикувано | 14.10.01 00:51 |
|
Я да питам като сме отворили тема за чушките в яденето. Аз много мразя да слагам пресни чушки в ядене, защото после има много гадни люспи в манджичката ми. Та въпроса е, има ли някакв начин да се обели пряната чука преди да се сложи в яденето, за да се елиминират люспите. Втълпила съм си, че от тях ме боли стомах след това.
Отоговрете...
Omnia vincit amor
| |
Тема
|
Re: есенно
[re: Лyничka]
|
|
Автор | eceн (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.10.01 02:09 |
|
Разрежи я на две по дължина и просто я настържи на ситно ренде. Докато бяха малки децата и побутваха зеленчуците, все така правех. :)))
| |
|
Пробвах, ама пак има люспи, нямам шансвое да ям пресни чушки на манджичка, а са така хубави....
Omnia vincit amor
| |
Тема
|
Re: пробвах
[re: Лyничka]
|
|
Автор | eceн (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.10.01 03:44 |
|
А как пробва? Настържи чушката така, както правиш с половинка домат - месото към рендето, люспата към дланта и накрая тя остава в ръката ти. :)
| |
|
След около 15 неуспвшни опита се сетих, че трябва да "разтеля" чушката и да я прилепя цялата плътно към рендето.. хехе. Аз пробвах да я рендам, както си на две без да натискам и то пак имаше люспи.
Мерси
Omnia vincit amor
| |
Тема
|
Re: стана
[re: Лyничka]
|
|
Автор | mira (Нерегистриран) |
Публикувано | 19.10.01 14:58 |
|
Има един по-особен сорт чушки - "Сиврия". Те са с по-тънка люспа и са добри за в ядене, но по-лесно се намират през лютото, сега май е късно ...
| |
Тема
|
Re: есенно
[re: Oля]
|
|
Автор |
TlA (непознат
) |
Публикувано | 25.10.01 10:37 |
|
Ще ми кажеш ли, как точно правиш гъбите на фурна ? Най вече ме интересуват подравките. А, и какви са гъбите и дали се слагат сурови или първо се варят?
Thanks .......
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|