|
Тема
|
Калкан?!
|
|
Автор |
Air Force (Фори Светулката) |
Публикувано | 17.08.01 13:35 |
|
Привет!
Значи, подариха ми един приличен двукилограмов пресен калкан, идеята ми е да го изпържа или панирам. Прочетох 2-3 готварски книги, в една пишеше, че трябва да го бланширам за 5мин и след това да му обеля горната кожа, в другите не се обяснява, какви манипулации да направя, преди да го сложа в тигана. Една приятелка от Созопол ми каза, че ако тръгна да го дера и махам копчетата, половината месо ще отиде фира!
Та молбата ми е: Дайте някакъв съвет за подготовка на тази риба, преди да я сложа в тигана?
10х
btw Потърсих в този клуб, дали някой е писал за нещо калкан, , но то е много общо.
Преводът е като жената, колкото е по-хубав, толкова е по-неверен!
| |
Тема
|
Re: Калкан?!
[re: Air Force]
|
|
Автор | Chefi (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.08.01 17:44 |
|
Има доста рецепти за калкан - варен, задушен, на скара Но ти щом предпояиташ пържен ще ти напиша две рецепти:
Пържен калкан, гарниран с гъби и краставици
Рибата (с бялата кожа и костите) се прави на порции, които се поръсват със сол и черен пипер, овалват се в брашно и се пържат в сгорещена мазнина. Една глава лук и около 30г гъби се нарязват на ситно и се пържат поотделно. Когато омекнат напълно се смесват. При поднасяне рибата се поставя върху получената смес, залива се с разтопено масло и се поръсва с магданоз. Гарнира се с варени картофи и пресни краставици.
Пържен калкан с лук и картофи
Парчетата от калкана, почистен от роговата част и перките, се поръсват със сол и черен пипер, овалват се в брашно и се изпържват в растително масло. В същото масло се изпържва 1 глава лук, докато омекне, а след това и нарязани на кубчета картофи, които се размесват с изпържения лук. Отделно се запържват домати нарязани на филии.
Рибата се гарнира с картофите примесени с лук и с пържените филийки домати, към които се прибавя счукан чесън. Отгоре порциите се поръсват с дребно нарязан магданоз.
Приятен апетит и да кажеш беше ли вкусен! ![](http://i.dirbg.com/clubs/icons/wink.gif)
| |
Тема
|
Мммммм, вкуснооо :)))
[re: Chefi]
|
|
Автор |
Air Force (Фори Светулката) |
Публикувано | 20.08.01 13:30 |
|
Мерси много за рецептите
Това с краставиците ще го сготвя в събота, за да мога изцяло да се отдам на калканчето.![](http://i.dirbg.com/clubs/icons/smile.gif)
Преводът е като жената, колкото е по-хубав, толкова е по-неверен!
| |
|
|
|
|