Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:06 23.06.24 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Тема Калкан?!нови  
Автор Air Force (Фори Светулката)
Публикувано17.08.01 13:35



Привет!

Значи, подариха ми един приличен двукилограмов пресен калкан, идеята ми е да го изпържа или панирам. Прочетох 2-3 готварски книги, в една пишеше, че трябва да го бланширам за 5мин и след това да му обеля горната кожа, в другите не се обяснява, какви манипулации да направя, преди да го сложа в тигана. Една приятелка от Созопол ми каза, че ако тръгна да го дера и махам копчетата, половината месо ще отиде фира!

Та молбата ми е: Дайте някакъв съвет за подготовка на тази риба, преди да я сложа в тигана?

10х

btw Потърсих в този клуб, дали някой е писал за нещо калкан,

, но то е много общо.


Преводът е като жената, колкото е по-хубав, толкова е по-неверен!

Тема Re: Калкан?!нови [re: Air Force]  
АвторChefi (Нерегистриран)
Публикувано17.08.01 17:44



Има доста рецепти за калкан - варен, задушен, на скара Но ти щом предпояиташ пържен ще ти напиша две рецепти:

Пържен калкан, гарниран с гъби и краставици

Рибата (с бялата кожа и костите) се прави на порции, които се поръсват със сол и черен пипер, овалват се в брашно и се пържат в сгорещена мазнина. Една глава лук и около 30г гъби се нарязват на ситно и се пържат поотделно. Когато омекнат напълно се смесват. При поднасяне рибата се поставя върху получената смес, залива се с разтопено масло и се поръсва с магданоз. Гарнира се с варени картофи и пресни краставици.

Пържен калкан с лук и картофи

Парчетата от калкана, почистен от роговата част и перките, се поръсват със сол и черен пипер, овалват се в брашно и се изпържват в растително масло. В същото масло се изпържва 1 глава лук, докато омекне, а след това и нарязани на кубчета картофи, които се размесват с изпържения лук. Отделно се запържват домати нарязани на филии.
Рибата се гарнира с картофите примесени с лук и с пържените филийки домати, към които се прибавя счукан чесън. Отгоре порциите се поръсват с дребно нарязан магданоз.

Приятен апетит и да кажеш беше ли вкусен!



Тема Мммммм, вкуснооо :))) [re: Chefi]  
Автор Air Force (Фори Светулката)
Публикувано20.08.01 13:30



Мерси много за рецептите

Това с краставиците ще го сготвя в събота, за да мога изцяло да се отдам на калканчето.


Преводът е като жената, колкото е по-хубав, толкова е по-неверен!


*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.