|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Ако някой знае прилична рецепта за шаран на фурна
|
|
Автор | Kontra (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.07.01 21:11 |
|
. . . и реши да я сподели - много ще го уважавам.
| |
Тема
|
Re: Ако някой знае прилична рецепта за шаран на фурна
[re: Kontra]
|
|
Автор |
Rachel. (Смайл) |
Публикувано | 18.07.01 09:41 |
|
Аз шаран не обичам и никога не съм правила, обаче предполагам че слагаш шарана в тавата, и бух - във фурната...
| |
Тема
|
Re: Ако някой знае прилична рецепта за шаран на фурна
[re: Kontra]
|
|
Автор | Guapo (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.07.01 10:49 |
|
купи шаран около 3 кг - по-малките са със ситни и неприятни кости, по-едрите са мазни и понякога миришат. изчисти го и го измий добре. посоли го и го остави така. Запържи около 1 кг. лук, добави 1-2 (май по-добре 2) връзки магданоз, 1 шепа орехови ядки. Когато сместа се поопържи добре, напълни с нея шаранчето и го заший с игла и конец. сега направи твърдо тесто, което после трябва да стане на дебела кора. завий шарана в тестото и го метвай във фурната. пече се около 25-30 минути. няколко минути преди да го извадиш, намажи отгоре кората с разбито яйце.
| |
Тема
|
Максимално иновативна рецепта
[re: Guapo]
|
|
Автор | Kontra (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.07.01 14:55 |
|
Как се пъха шаранът в тестото - заедно с главата ли ? Това тесто после яде ли се ? Може ли вместо в тесто да го ръгна в фолио ?
Тия дни ще си купя шаранче и ще видя какво ще стане , а пък ако не става за ядене с орехчетата - ще пробвам по системата " the beauty of simplicity " - точно това което предлага Rachel.
| |
Тема
|
Re: Максимално иновативна рецепта
[re: Kontra]
|
|
Автор | Apple (Нерегистриран) |
Публикувано | 19.07.01 12:36 |
|
По-добре купи от готовото тесто от някоя фурна, вместо да си правиш сам. Между другото в тестото се изпича много лесно и то поема голяма част от мазнината, защото шаранът си е мазна риба. Така че по-добре наистина го изпечи в тесто, а не във фолио. Трябва само да разточиш тестото на някаква кора (нищо сложно), слагаш шарана отгоре, както е напълнен и зашит, с главата, завиваш тестото хубаво около него, намазваш тестото с малко олио (даже може и да не го мажеш с разбито яйце) и печеш. Когато покафенее тестото и рибата се е опекла.
| |
Тема
|
ок , мерси
[re: Apple]
|
|
Автор | Kontra (Нерегистриран) |
Публикувано | 19.07.01 15:27 |
|
Уважавам те.
| |
Тема
|
Re: Максимално иновативна рецепта
[re: Kontra]
|
|
Автор | Guapo (Нерегистриран) |
Публикувано | 19.07.01 16:06 |
|
шаранът е с главата. Тестото се яде - долната му част попива разни вкуснотии от шарана и плънката...ммм много е готр. С фолио няма да стане същото.
| |
Тема
|
Re: Максимално иновативна рецепта
[re: Kontra]
|
|
Автор | Guapo (Нерегистриран) |
Публикувано | 19.07.01 16:10 |
|
BTW, рецептата хич не е иновативна, знам я още от дядо ми - това е нещо типично българско, обикновено се готви така шаран за Никулден
| |
Тема
|
Re: Максимално иновативна рецепта
[re: Guapo]
|
|
Автор | Kontra (Нерегистриран) |
Публикувано | 19.07.01 21:37 |
|
За пръв път чувам за нещо подобно - риба завита в тесто , но пък . . . в интерес на истината невероятните ми кулинарни способности се изчерпват почти изцяло с приготвянето да пържени яйца с една шопска салатка край тях. .
| |
|
Заслужава си да опиташ,защото е много вкусно!!!Можеш и да не го увиваш в тесто-пак си става супер.Ще ти препоръчам и плакия-ако обичаш сосове.
Задушаваш доволно количество кромид лук и малко моркови ,добавяш нарязан чесън,1 буркан домати,магданоз,черенпипер,босилек,девисил/ако нямаш може и беэ тях/,като поври малко го изсипваш в тавата в/у рибата,която може да е напълнена с орехи,а може и да не е,сипваш малко олио и печеш.Студеното бяло вино е задължително.Шаранът пълнен или плакия може да се яде и студен.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|