Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:15 20.05.24 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Ако някой знае прилична рецепта за шаран на фурнанови  
АвторKontra (Нерегистриран)
Публикувано17.07.01 21:11



. . . и реши да я сподели - много ще го уважавам.



Тема Re: Ако някой знае прилична рецепта за шаран на фурнанови [re: Kontra]  
Автор Rachel. (Смайл)
Публикувано18.07.01 09:41



Аз шаран не обичам и никога не съм правила, обаче предполагам че слагаш шарана в тавата, и бух - във фурната...






Тема Re: Ако някой знае прилична рецепта за шаран на фурнанови [re: Kontra]  
АвторGuapo (Нерегистриран)
Публикувано18.07.01 10:49



купи шаран около 3 кг - по-малките са със ситни и неприятни кости, по-едрите са мазни и понякога миришат. изчисти го и го измий добре. посоли го и го остави така. Запържи около 1 кг. лук, добави 1-2 (май по-добре 2) връзки магданоз, 1 шепа орехови ядки. Когато сместа се поопържи добре, напълни с нея шаранчето и го заший с игла и конец. сега направи твърдо тесто, което после трябва да стане на дебела кора. завий шарана в тестото и го метвай във фурната. пече се около 25-30 минути. няколко минути преди да го извадиш, намажи отгоре кората с разбито яйце.



Тема Максимално иновативна рецептанови [re: Guapo]  
АвторKontra (Нерегистриран)
Публикувано18.07.01 14:55



Как се пъха шаранът в тестото - заедно с главата ли ? Това тесто после яде ли се ? Може ли вместо в тесто да го ръгна в фолио ?

Тия дни ще си купя шаранче и ще видя какво ще стане , а пък ако не става за ядене с орехчетата - ще пробвам по системата " the beauty of simplicity " - точно това което предлага Rachel.



Тема Re: Максимално иновативна рецептанови [re: Kontra]  
АвторApple (Нерегистриран)
Публикувано19.07.01 12:36



По-добре купи от готовото тесто от някоя фурна, вместо да си правиш сам. Между другото в тестото се изпича много лесно и то поема голяма част от мазнината, защото шаранът си е мазна риба. Така че по-добре наистина го изпечи в тесто, а не във фолио. Трябва само да разточиш тестото на някаква кора (нищо сложно), слагаш шарана отгоре, както е напълнен и зашит, с главата, завиваш тестото хубаво около него, намазваш тестото с малко олио (даже може и да не го мажеш с разбито яйце) и печеш. Когато покафенее тестото и рибата се е опекла.



Тема ок , мерсинови [re: Apple]  
АвторKontra (Нерегистриран)
Публикувано19.07.01 15:27



Уважавам те.




Тема Re: Максимално иновативна рецептанови [re: Kontra]  
АвторGuapo (Нерегистриран)
Публикувано19.07.01 16:06



шаранът е с главата. Тестото се яде - долната му част попива разни вкуснотии от шарана и плънката...ммм много е готр. С фолио няма да стане същото.



Тема Re: Максимално иновативна рецептанови [re: Kontra]  
АвторGuapo (Нерегистриран)
Публикувано19.07.01 16:10



BTW, рецептата хич не е иновативна, знам я още от дядо ми - това е нещо типично българско, обикновено се готви така шаран за Никулден



Тема Re: Максимално иновативна рецептанови [re: Guapo]  
АвторKontra (Нерегистриран)
Публикувано19.07.01 21:37



За пръв път чувам за нещо подобно - риба завита в тесто , но пък . . . в интерес на истината невероятните ми кулинарни способности се изчерпват почти изцяло с приготвянето да пържени яйца с една шопска салатка край тях. .



Тема Re: Максимално иновативна рецептанови [re: Kontra]  
Автор rozovo prasentze (непознат )
Публикувано20.07.01 10:49



Заслужава си да опиташ,защото е много вкусно!!!Можеш и да не го увиваш в тесто-пак си става супер.Ще ти препоръчам и плакия-ако обичаш сосове.
Задушаваш доволно количество кромид лук и малко моркови ,добавяш нарязан чесън,1 буркан домати,магданоз,черенпипер,босилек,девисил/ако нямаш може и беэ тях/,като поври малко го изсипваш в тавата в/у рибата,която може да е напълнена с орехи,а може и да не е,сипваш малко олио и печеш.Студеното бяло вино е задължително.Шаранът пълнен или плакия може да се яде и студен.




Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.