|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Re: Максимално иновативна рецепта
[re: rozovo prasentze]
|
|
Автор | Kontra (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.07.01 15:26 |
|
Само че виното ще е червено.
| |
|
философията за шарана е голяма!!
Кой на когото, когато свари!
| |
|
Малко ще повторя онова дето го каза guapo, та значи купуваш около 3 кг шаранче и много е важно да попиташ от къде е ловено. Ако е от голям гьол може да не мирише толкова. Ако пък ли намирисва т.е. съмняваш се направи марината с оцет бахар и девисил/много е важен той/.ДА НЕ ЗБРАВИШ ДА ИЗЧИСТИШ ПРЕДИ ТОВА!!!!След маринатата в която преседява въпросният шаран около 2-4 часа го изваждаш и го оцеждаш. Няма да го стискаш. Посолявяш и го оставяш така да преседи малко докато приготвиш другите ........ неща. Запържи около 0.500кг лук, моркови около 200гр, 2 шепички орехи счукани в хаванче от хайванче. Всички тези нещица както казах ги позапържваш до зачервяване с малко червен пиперец. Магданоза слагаш след като запържиш сместа. Слагаш и девисил. Пълниш шаранчо така хубав и му правиш една тропоска. Забъркваш една тесто няма да те уча и на това я, ма гледаи кат за хляб да я забъркаш, а не като за кекс( имах и такъв случай) разстилаш или по-точно разточваш подходяща кора но не за баница по дебеличка за да поеме мазнината на рибока. Опаковаш го да няма пролуки и го фургаш у фурната предварително загрята до 200-250 градуса. Ще питаш защо ще е загрята до тази темпетратура друг път ще то обясня!!печеш около 25-35мин. и Ни кани на гости.
Кой на когото, когато свари!
| |
Тема
|
откачам
[re: Sidiha_BiBi]
|
|
Автор | Kontra (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.07.01 19:47 |
|
Нещо в момента шаранчета май няма по магазините. Като не можах да измисля друго си взех мерлуза. Не мога да правя тесто , а това дето го продават в хлебарницата до нас не е твърдо. Затова барбар от орехчетата и лука я изпекох в фолио. Господи , как смърдеше после ! Едвам преглътнах два-три залъка. Мамка му , ще седя още някоя годинка на пържени яйца и като ми писне ще пусна тема , че си търся булка , която може да готви. Е да , ама бас държа , че какъвто куцуз ме гони няма да ми се отвори парашута. Пържени яйца и препечени филий 4ever , а за разнообразие в почивните дни - варени яйца.
| |
Тема
|
Re: откачам
[re: Kontra]
|
|
Автор | Maks_21 (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.07.01 14:48 |
|
Не така, младежо. Нарежи мерлузата и я изпържи, след това в същата мазнина изпържи домати на кръгчета. Нареди мерлузата в тавичка, сложи й лимон, чел пипер и каквито искаш мерудии, върху нея нареди доматените кръгчета, настържи кашкавал и запечи във фурната до зачервяването му. Ха наздраве.....
| |
Тема
|
Re: Ако някой знае прилична рецепта за шаран на фурна
[re: Kontra]
|
|
Автор | da si oblije6 prastite (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.07.01 15:02 |
|
ta zna4i vzema6 6aran4eto osoliava6 go dobre i go slaga6 v tavi4ka.
nariazva6 okolo 1 kg luk i go zaparjva6 ama hubavi4ko i sled tova pribabia6 konserva domati, okolo 1kg kartofi nariazani kato za musaka,i podpravki estestveno kakvito obi4a6, no nay dobre e gotovata podpravka za riba. Pe4e6 okolo 4as i servira6!
Da vi e sladko! Super e s iztudeno bialo vence!!!
| |
Тема
|
Re: откачам - ами ще откачаш
[re: Kontra]
|
|
Автор | пфy (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.07.01 23:29 |
|
след като 10 души ти написаха как се приготвя риба и да НЕ я слагаш във фопио, а ти специално я натика във фолио и то със суров лук и орехи - ще смърди, как няма.
ама че глупости - мерлуза във фолио с пук и орехи
следващия път си сготви пиле с мушкато.
още по-голяма гадост ще е
| |
Тема
|
I az shte otkacha kat te slusham!!!
[re: Kontra]
|
|
Автор |
Sidiha_BiBi (Живец) |
Публикувано | 27.07.01 23:08 |
|
Kak ti hrumna da pylnish merluza i nai weche da ia pe4esh vyv folioNai stina shte otkachim!!!
Кой на когото, когато свари!
| |
|
A ako iskash da ne ti e tolkova mazna sloji otdolu narqzani filiiki.
Ta kat se e pochnallo shte vi kaja edna recepta za mazna riba, ja tolstolob, ia goliam mazen tlyst sharan. Ta takaaa:
Vzemate i se zapoznavate s niakoi ribarin/ jenskata chast da vnimavat s ribarite che poniakoga sa prokleti hora/ i mu porychvate da vi hvane edno tolsolobche 5-10 kg( da ima i za posle) , ako li ne chakate da dokarat niakyde iz ribarskite magazini. Proshtavate se sizvestna suma pari i smelo poemate kym nachinanieto!
I tuk se pochva borbata: chistene, izmivane, posoliavane. Narqzvate riboka na filiiki kato za pyrjene. Vzemate edna tavichka goliama kolkoto da vleze vyv furnata.
Narqzvate i filiiki hliab za predpochitene e da e zawodski "Dobrudja " ili bial hliab.
Narejdate filiikite s hliab vyrhu tavichkata i otgore narejdate filiikite s riba predvaritelno osoleni i podpraveni s podhodiashti za tzelta podpravki. Polivate sys staroto Bialo vino, malko razbira se okolo kafena chashka kolkoto da namokri Filiikite. Po jelanie moje da narejete malko limonovi rezencheta i domatki. I tuk e vajno da otbeleja che e hubavo tavi4kata da se zavie s folio. Peche se na umerena temperatura okolo 150-200 gradusa okolo 30-35 min. Izvajdate tavi4kata ot furnata i ostaviate da iztine. Nai hubava e kato iztine do staina temperatura.
Uspeh narode.
I nai vajnoto, ne se otchaivaite ako ne stane pyrviq pyt, to shte e samo shto ne ste vlojili liubov i chustvo kym hranata!
Are ot men tolkova i da ne zabravite da ne pokanite
Кой на когото, когато свари!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|