Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:58 11.06.24 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Re: Максимално иновативна рецептанови [re: rozovo prasentze]  
АвторKontra (Нерегистриран)
Публикувано20.07.01 15:26



Само че виното ще е червено.




Тема Не е баш тъй!нови [re: Rachel.]  
Автор Sidiha_BiBi (Poznavach)
Публикувано25.07.01 12:54



философията за шарана е голяма!!

Кой на когото, когато свари!


Тема Та за шаранчето!нови [re: Kontra]  
Автор Sidiha_BiBi (Poznavach)
Публикувано25.07.01 13:34



Малко ще повторя онова дето го каза guapo, та значи купуваш около 3 кг шаранче и много е важно да попиташ от къде е ловено. Ако е от голям гьол може да не мирише толкова. Ако пък ли намирисва т.е. съмняваш се направи марината с оцет бахар и девисил/много е важен той/.ДА НЕ ЗБРАВИШ ДА ИЗЧИСТИШ ПРЕДИ ТОВА!!!!След маринатата в която преседява въпросният шаран около 2-4 часа го изваждаш и го оцеждаш. Няма да го стискаш. Посолявяш и го оставяш така да преседи малко докато приготвиш другите ........ неща. Запържи около 0.500кг лук, моркови около 200гр, 2 шепички орехи счукани в хаванче от хайванче. Всички тези нещица както казах ги позапържваш до зачервяване с малко червен пиперец. Магданоза слагаш след като запържиш сместа. Слагаш и девисил. Пълниш шаранчо така хубав и му правиш една тропоска. Забъркваш една тесто няма да те уча и на това я, ма гледаи кат за хляб да я забъркаш, а не като за кекс( имах и такъв случай) разстилаш или по-точно разточваш подходяща кора но не за баница по дебеличка за да поеме мазнината на рибока. Опаковаш го да няма пролуки и го фургаш у фурната предварително загрята до 200-250 градуса. Ще питаш защо ще е загрята до тази темпетратура друг път ще то обясня!!печеш около 25-35мин. и Ни кани на гости.

Кой на когото, когато свари!


Тема откачамнови [re: Sidiha_BiBi]  
АвторKontra (Нерегистриран)
Публикувано25.07.01 19:47



Нещо в момента шаранчета май няма по магазините. Като не можах да измисля друго си взех мерлуза. Не мога да правя тесто , а това дето го продават в хлебарницата до нас не е твърдо. Затова барбар от орехчетата и лука я изпекох в фолио. Господи , как смърдеше после ! Едвам преглътнах два-три залъка. Мамка му , ще седя още някоя годинка на пържени яйца и като ми писне ще пусна тема , че си търся булка , която може да готви. Е да , ама бас държа , че какъвто куцуз ме гони няма да ми се отвори парашута. Пържени яйца и препечени филий 4ever , а за разнообразие в почивните дни - варени яйца.



Тема Re: откачамнови [re: Kontra]  
АвторMaks_21 (Нерегистриран)
Публикувано26.07.01 14:48



Не така, младежо. Нарежи мерлузата и я изпържи, след това в същата мазнина изпържи домати на кръгчета. Нареди мерлузата в тавичка, сложи й лимон, чел пипер и каквито искаш мерудии, върху нея нареди доматените кръгчета, настържи кашкавал и запечи във фурната до зачервяването му. Ха наздраве.....



Тема Re: Ако някой знае прилична рецепта за шаран на фурнанови [re: Kontra]  
Авторda si oblije6 prastite (Нерегистриран)
Публикувано26.07.01 15:02



ta zna4i vzema6 6aran4eto osoliava6 go dobre i go slaga6 v tavi4ka.
nariazva6 okolo 1 kg luk i go zaparjva6 ama hubavi4ko i sled tova pribabia6 konserva domati, okolo 1kg kartofi nariazani kato za musaka,i podpravki estestveno kakvito obi4a6, no nay dobre e gotovata podpravka za riba. Pe4e6 okolo 4as i servira6!
Da vi e sladko! Super e s iztudeno bialo vence!!!



Тема Re: откачам - ами ще откачашнови [re: Kontra]  
Авторпфy (Нерегистриран)
Публикувано26.07.01 23:29



след като 10 души ти написаха как се приготвя риба и да НЕ я слагаш във фопио, а ти специално я натика във фолио и то със суров лук и орехи - ще смърди, как няма.
ама че глупости - мерлуза във фолио с пук и орехи
следващия път си сготви пиле с мушкато.
още по-голяма гадост ще е



Тема I az shte otkacha kat te slusham!!!нови [re: Kontra]  
Автор Sidiha_BiBi (Живец)
Публикувано27.07.01 23:08



Kak ti hrumna da pylnish merluza i nai weche da ia pe4esh vyv folioNai stina shte otkachim!!!

Кой на когото, когато свари!


Тема Re: откачамнови [re: Maks_21]  
Автор Sidiha_BiBi (Живец)
Публикувано27.07.01 23:32



A ako iskash da ne ti e tolkova mazna sloji otdolu narqzani filiiki.
Ta kat se e pochnallo shte vi kaja edna recepta za mazna riba, ja tolstolob, ia goliam mazen tlyst sharan. Ta takaaa:
Vzemate i se zapoznavate s niakoi ribarin/ jenskata chast da vnimavat s ribarite che poniakoga sa prokleti hora/ i mu porychvate da vi hvane edno tolsolobche 5-10 kg( da ima i za posle) , ako li ne chakate da dokarat niakyde iz ribarskite magazini. Proshtavate se sizvestna suma pari i smelo poemate kym nachinanieto!
I tuk se pochva borbata: chistene, izmivane, posoliavane. Narqzvate riboka na filiiki kato za pyrjene. Vzemate edna tavichka goliama kolkoto da vleze vyv furnata.
Narqzvate i filiiki hliab za predpochitene e da e zawodski "Dobrudja " ili bial hliab.
Narejdate filiikite s hliab vyrhu tavichkata i otgore narejdate filiikite s riba predvaritelno osoleni i podpraveni s podhodiashti za tzelta podpravki. Polivate sys staroto Bialo vino, malko razbira se okolo kafena chashka kolkoto da namokri Filiikite. Po jelanie moje da narejete malko limonovi rezencheta i domatki. I tuk e vajno da otbeleja che e hubavo tavi4kata da se zavie s folio. Peche se na umerena temperatura okolo 150-200 gradusa okolo 30-35 min. Izvajdate tavi4kata ot furnata i ostaviate da iztine. Nai hubava e kato iztine do staina temperatura.
Uspeh narode.
I nai vajnoto, ne se otchaivaite ako ne stane pyrviq pyt, to shte e samo shto ne ste vlojili liubov i chustvo kym hranata!

Are ot men tolkova i da ne zabravite da ne pokanite

Кой на когото, когато свари!



Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.