Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:47 04.07.25 
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Резил!нови  
Автор Гъpkинятa (спокойна)
Публикувано03.07.09 00:38

Я да ви размърдам

Ayth emai kai se opoion aresw!

Тема Гери, да тенови [re: Гъpkинятa]  
АвторMими (Нерегистриран)
Публикувано06.07.09 03:58

питам

Какво ти е мнението за гласуването на българите в чужбина?

Аз, например, смятам, че такова не трябва да има по следните причини:
1. Гласуването е гражданско право и правата трябва да са балансирани с отговорности. Живеещите в чужбина обаче нямат реални граждански отговорности по отношение на обществото в България.
2. Задачата на политиците е да решават конфликти и, обобщено, тези конфликти се свеждат до въпроса "За коя цел да се изразходват ресурсите на обществото". Обаче индивидът, живеещ извън българската държава, нито е обвързан с избраната цел, нито допринася за ресурсите на обществото.
3. Живеещите в чужбина нямат информацията, необходима за взимане на решение при гласуване. Нито имат достъп до достатъчно информация, нито имат времето да се информират.

Ти как мислиш

Тема Re: Миминови [re: Mими]  
Публикувано08.07.09 22:10

За мен е чест, че ми задаваш този въпрос.
Ще ти споделя мнението си, простичко и обикновено както винаги съм се изразявала.
Българите в чужбина?
Материята е много сложна, сама разбираш причините, поради които българите са в чужбина.
Всеки има своята мотивация да е навън и следствено различно отношение спрямо родната страна.
Ако погледнем резултатите от гласувалите в чужбина, наистина ще е по-добре да има забрана!
Ще решили проблема тази забрана?
Не! Не мисля, защото Турция е съвсем близо. Мнозинствоо е запазило българското си гражданство и ще си гласува по същия начин - било в България, било в Турция.
Ако се забрани гласуването на българи в чужбина, ще загубят всички останали партии освен ДПС.

И мнението ми е, че никой не е безучастен. Дори и живеещите десетилетия извън страната си мислят, че един ден ще се върнат в България. Това е втората врата. Възможността да избираш!
Доколкото си спомням, ти си в същата ситуация. Не знам дали в момента си в Бг или в САЩ.
Око си още там, на хиляди мили разстояние от Родината нещо ми подсказва, че от време на време те навяват тези мисли ...

Надявам се, че съм била полезна

Тема Ами, Гери,нови [re: Гъpkинятa]  
АвторMими (Нерегистриран)
Публикувано09.07.09 17:39

да ти кажа, въпроса не го свързах с "преселниците", а по принцип.
Като гледах предварителните резултати от изборите, си дадох сметка колко малко знам за съвременните политици в България. И си викам - А, ми кво стана с Костов

Сетих се колко смешни ми бяха едни спорове между стари емигранти в Чикаго, които се деляха на "царисти" и ... не помня какви през 93-та. За тях България беше такава, каквато я помнеха преди да я напуснат и повечето от доводите им си бяха безпочвени. Слушах ги и си виках - абе вятър ви вее на бял кон вас, елате да поживеете там да ви поизненада реалността
А също, гласуването в чужбина излиза доста скъпо - за една секция в Салт Лейк бяха командировали служител от Министерството на външните работи и в крайна сметка гласуваха 20-тина души.
Такива ми бяха съображенията ...

Тема Re: Ами, Гери,нови [re: Mими]  
Публикувано10.07.09 09:39

Мими, разбирам съображенията и много си права.
Особено за емигрантите в САЩ, Канада, Нов зенландия, Ав стралия ....
Но има мног българи от много години в тези отдалечени страни, които следят редовно ситуацията в България и са по-вчас от мнозинството българи в Бг..
Вярно е, че разликата в съотношениета на двата типа е огромна и реално първите не са в състояние да повлияят кой знае колко на изборен резултат.
Но в крайна сметка нали и това е една т прчините да си запазим гражданството, да имаме всички права на български граждани и да се ползваме от тях.
Една такава забрана, би ощетила и хора, които са на срочни договори на работа в чужбина.

Тема Re: Резил!нови [re: Гъpkинятa]  
Автор Kpaличa ()
Публикувано11.07.09 23:30

еси исе трелени

Тема Re: Краличнови [re: Kpaличa]  
Публикувано12.07.09 08:40

- еси исе трели
- еси исе треламени
(избери си сам

)

И отговарям:
Ипа его то антиtheто?

Тема Re: Краличнови [re: Гъpkинятa]  
Автор Kpaличa ()
Публикувано12.07.09 12:23

абе я минавай на български

Тема Я! Миминови [re: Mими]  
Автор ferrari612OOO ()
Публикувано21.07.09 23:47

Как я караш, освен че гласуваш?
Да бръмна едно ПРИВЕТче, че много са ме накацали :-)

Тема Re: Я! Ферка!нови [re: ferrari612OOO]  
Публикувано22.07.09 12:12

А ти къде се губиш???

Я кажи едно наздраве

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.