|
Тема
|
Вярно ли е това?
|
|
Автор |
sashem (непознат
) |
Публикувано | 27.10.08 23:34 |
|
Според http://epp.eurostat.ec.europa.eu/tgm/table.do?tab=table&init=1&plugin=1&language=en&pcode=tps00175
ирландеца получава 25% повече пари отколкото французина. На мен ми изглежда малко невероятно. Вярно ли е?
Редактирано от sashem на 28.10.08 03:17.
| |
|
Сыс сигурност е вярно. Ти нали си чувал за "Келтския тигыр" - дыржавата-чудо от втората половина на 90-те год. От доста назадничева дыржава с моштната финансова подкрепа на ЕС ( и естествено без присвояване на парите за лични нужди и корупция ;-) Ирландия в момента е на едно от пырвите места в ЕС. Евалата им!!!
| |
|
Вярно бях чувал, но чак такова нещо не съм очаквал. Предполагах, че гражданите им са горе-долу богати колкото италианците. Но според таблицата те се нареждат по-богати и от германците?
| |
|
От доста назадничева дыржава с моштната финансова подкрепа на ЕС ( и естествено без присвояване на парите за лични нужди и корупция ;-) Ирландия в момента е на едно от пырвите места в ЕС.
мдам,не може да става никакво сравнение с България (както индивид от др.форум направи)...евала им и от мен
| |
|
В абсолютна стойност (измерено в евра) може да е вярно.
Но те съветвам да не мериш с този аршин, а с покупателната способност. Макар че до известна степен и абсолютната стойност има значение - когато купуваш стоки на международния пазар. Само че там се търгува в долари, а наскоро еврото се обезцени спрямо долара, така че абсолютният аршин не е много добър.
Но пък и цените на новите автомобили паднаха с около 20% - т.е. всичко е относително ;)
Тук където живея например един хляб струва 5 лв измерено в българска валута. Затова пък кило бадеми е на цената на 2 хляба - я си го представи това в България, а?
The World goes round for free (this is called inertia).
Money make the people go around the World.
| |
|
|
|
|