Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:01 04.07.25 
Българи извън България
   >> Българи в Европа
*Кратък преглед

Тема Я който знае, да ме светне...нови  
Автор Nirvana_2 (?x?)
Публикувано03.10.07 12:19

Вчера чух, че в Бг, ако си болен с една диагноза, имаш право да лежиш в болницата по една клинична пътека веднаж в месеца макс. 10-11 дена. После те изписват, дори и да не си напълно излекуван.

Ако ти се влоши състоянието, не може да те приемат пак по същата клинична пътека в същата болница, трябва по нова клинична пътека (демек да имаш друго оплакване), или трябва да се изчака следващия месец........

Това нормално ли е ? Или нещо се бъркам? Нещо много ужасно ми звучи, ако е така

Питам, защото случая ме засяга, а не само за да си бърборя тука...
Мерси ви много за отговорите

ROCK IS MY RELIGION

Тема Re: Я който знае, да ме светне...нови [re: Nirvana_2]  
Автор Perlata (член)
Публикувано03.10.07 13:37

Наистина звучи ужасно, но мисля, че тук няма да получиш много сведения.
Щом те засяга лично попитай в мъжкия или женския клуб, там са бъбриви и са в БГ, могат да дадат повече инфо от нас навън.

Тема Re: Я който знае, да ме светне... [re: Nirvana_2]  
Автор дмa (член)
Публикувано03.10.07 14:12

Ще ти кажа как беше преди 1 година- година и нещо, от тогава не съм чувала за някакви реформи в системата, та сигурно още е така.

По принцип е така, но с малката разлика, че нямаш ограничения в дните. Като прецени лекарският екип, те изписва. После не можеш да се върнеш за същото нещо "безплатно", с други думи към Касата, ами или плащаш или минаваш отново "пътека".

Направено е по логиката, че след като са те изписали, значи си излекуван. Да не говорим доколко такава логика може да се приложи върху човешкото здраве, само ще ти кажа, че се правят опити да бъдат изписани само закрепени пациенти, а не оздравели. Ако имаш познати, кажи им да НАСТОЯВАТ да не бъдат изписвани докато не са излекувани.

И да, ужасно е. Здравната реформа бе спряна до под кривата круша, като след първите окуражителни стъпки, макар и някои да не бяха много добри, се направиха множество други простотии и сега нещата са доста тежки.

Тема Re: Я който знае, да ме светне...нови [re: дмa]  
Автор Nirvana_2 (?x?)
Публикувано03.10.07 14:26

Благодаря ти за отговора. Ясно, значи правилно съм разбрала. Сега ми стана ясно, защо баща ми беше изписан пролетта с малко остатъчна вода в плеврата след плеврит, без да е излекуван напълно, демек както казваш изписан е в закрепено състояние след 10-ия ден. Пътеката за белодробни заболявания от тоя род била около 10 дена (изчислено е средностатистически, тоест без значение на възраста човек трябва да се оправи за 10 дена, голям виц!)

Сега обаче той има проблеми пак от това естество и лекарите пак го изписват закрепен,но и с задух, и още повече не са в състояние да дадат точна диагноза след толкова изследвания: рентген, кръв, ехограф, изследване на водата. Имали съмнения за 3 болести. Сега поне ще се заеме с него Центъра по пулмология та да видим....
А аз тука се побърквам от цялата несигурна и безизвестна ситуация...Тъпа работа!

ROCK IS MY RELIGION

Автор дмa (член)
Публикувано03.10.07 14:59

Виж, не се чуди, ами действай. Предполагам че имаш някакви финансови възможности спрямо стандарта в България, ами с тях, плащай! Знам че не е най-разумното на дълъг период, ама като става въпрос за живот, няма как.

Мини по частните "пътеки". Ще ти струва, ама поне баща ти ще има шанс да бъде лекуван горе-долу коректно. Не знам дали си спомняш като пуснах темата за майка ми, тя направи стомашна язва, с много тежък кръвоизлив и как искаха да я изписват, а тя беше 40кг, как нямаше кръв да и прелеят, а тя си заминаваше. Тогава от семейството ми пуснаха "връзки", а аз предлагах и пари, та се оправихме някак си.

Абе няма какво да разказвам, че има и по-нещастни случаи в семейството..

Единственото решение за близките ни е, ПЛАЩАНЕ. Скъсай си задника ако трябва, ама плати да иде на частен преглед, да има нужните лекарства и грижи.

Имай предвид, че много родители отказват да използват парите на емигриралите им деца, затова, ако баща ти е от тях, вземи мерки някой друг да се погрижи за заплащането на частните прегледи. Също така, знам че тази болница Токуда, която се построи скоро е пое чиста и поне имат техника там. Може да не се вреди в Касата, защото е "изпуснал пътеката", ама.. Не знам какви специалисти работят там, ама разпитай къде са най-добрите и го пращай на частен преглед при тях.

Това е, нашите родители поне имат малко повече шанс защото ние можем да позаделим няое евро без да онемощеем. Използвай този шанс, за да помогнеш на баща си.

Автор Nirvana_2 (?x?)
Публикувано03.10.07 16:45

Още веднаж ти благодаря за идеята. Тази болница Токуда е на много високо ниво, поне според Интернет-страницата им. Не съм знаела за съштествуването и. Ама така е в живота, все се научават нови неща...Ще се задействаме.

ROCK IS MY RELIGION

Автор дмa (член)
Публикувано03.10.07 17:09

Ами няма да ти казвам "пак заповядай", нали се сещаш. Но се надявам да съм била полезна. А да, и още нещо, ти ми изглеждаш на моя възраст някъде, значи баща ти надали има 60 години. Според мен, най-разумно е да му направиш за вбъдеще една допълнителна здравна застраховка. Като се върнеш в България за някоя ваканция, отдели време да го направиш, а може да добавиш и пенсионно допълнително. Предполагам имат такива пакети. Така друг път няма изобщо да се стига да го изписват по-рано, да чукаме на дърво де.

Това го препоръчвам всъщност на всички пишещи тук, защото в България, ако някои сфери напредват, здравеопазването е ужас и безумие и една допълнителна застраховка може да помогне много на семействата ни и по-специално на родителите.

Автор Nirvana_2 (?x?)
Публикувано03.10.07 17:26

Първо мерси за комплимента, ама ...баща ми е бил над 40 г. когато аз съм се родила като закъсняло и много желано бебе...;) Та сега си е на бая-бая години, но досега си беше топ-фит и активен, ама сега топката се обръща нещо...;(

Може верно да взема да си ида малко спешно до България с информативно-разузнавателна цел - застраховки, болнични заведения, частни практики и т.н. Последния път през август като бях при нашите, бяха само разходки и кафенце, ама знае ли човек (тъкмо бях решила да идваме към края на месеца малко към ваще земи,ти беше в Люксембург, нали, дори направих оня ден резервация, ама карай, може и друг път.) Поздрави

ROCK IS MY RELIGION

Автор Roxana (Ivory)
Публикувано03.10.07 23:31

Разкарай всички илюзии, и тръгвай с пачките напред. Но се информирай за цените, и тогава, за да не те скубят.

И се консултирай с няколко мнения, просто за сверка. Няма как да знаеш колко са компетентни, особено в тежък случай. Не се стисдкай за пари, и ще получиш повече.

Искрени съчувствия, тази битка я водя от около 20 години, и други начини още не знам.

Робът се бори за свобода. Свободният - за съвършенство.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.